Silen blokovi dodju otprilike tu..

Ovdje se moze malo vidjeti koliko je zinula ova guma.. al nisam jos tu stranu skinuo, pa cu uslikati i to..

Izvije se centralni seraf i onda ide ovaj tezi dio posla.. izbijanje silena!

Moram napomenuti da sam morao raskaciti crijevo od kocnica, jer sam se bojao da ga ne prekinem/istegnem, al eto mozda se moglo i bez skidanja, al nije ga problem ni skinuti.
E sad, tu sam malo improvizovao jer nemam adekvatan alat za izbijanje..

Nije bas nesto specijalno islo, al krenulo je samo par mm i onda sam ga rucno izbijao ovim dijelom od nekog starog lezaja. Nakon jedno 10tak min lupanja, skinuto.. stari i novi:

Nekako se ovaj centralni dio odvoji od gume i tu nastaje luft. Ova strana i nije toliko previse, al ona druga je drama otisla.
E sad, obrnuti postupak, vracanje nazad. Reklo bi se da ce ici lakse, ali opet mucenje uz improvizaciju..

Iako sam sve dobro podmazao, tesko je bilo vratiti blok na mjesto. Pri tome je trebalo voditi racuna da se stavi u isti polozaj kao i stari. I konacno..

Ovaj siri dio gume ide na dno, znaci treba ga staviti po vertikali.
Ok, to je jedna strana. Druga strana nije zavrsena jer sam pola dana izgupio u potrazi za ovim:

Pa ako se malo priblizi..

Pukla obje zadnje opruge

Sve zivo sam obisao, nigdje ne mogu naci iste, pa ako neko ima viska trebaju mi ovakve, boja kao sto se vidi na slici PLAVO-BIJELO-ZUTO.
Nastavice se.. radovi u toku