kenwood radio u peugeot 307

Odgovori
ffcpeugeot
Početnik
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

kenwood radio u peugeot 307

Post Postao/la ffcpeugeot »

naime kupio sam auto PEUGEOT 307 HDi i u njemu je dosao Kenwood radio,međutim kako vidim da je samo ubačen u auto,kada upalim radio rade samo dva zvučnika desni ispod vjetrobranskog stakla i lijevi u vratima,a ni antena nije uključena u radio. :biciklo:
Skinuo sam šemu spajanja zvučnika u (kenwood)radio ali ne znam koja boja kablova su od kojeg zvučnika.
pa da li neko zna nešto više o spajanju zvučnika na radio, neki mi kažu da ako išta pokušam moram voziti da majstor ubaci (COD) neki... :zvizd:
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Re: kenwood radio u peugeot 307

Post Postao/la kula »

Cod od cega ? Od radia ili ?
javiti ce se i kolega kenwwod koji je dezurni majstor za to , a ima ih jos koji ce moci pomoci. Ja dugo oko toga nisam cackao pa ovako na pamet ne bih sugerirao bilo sta .
ffcpeugeot
Početnik
garage

kazu mi COD od radija da se mora ubaciti u neki sistem auta. ali radio je vec ubacen i on radi, samo je problem oko tih zvučnika jer želim spojiti sve zvučnike da rade
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Ne treba ti kod ubacivati u auto , jer samo se originalni radio mora upariti sa autom da ne pisci trazeci kod.
Ako imas kod od radia onda mozes slobodno spajati zvucnike.
Ides redom spajas, koristi shemu koju imas i polako trazi koji je prednji lijevi i tako dalje.
To je jednostavno odraditi nemoj da te brine...
ffcpeugeot
Početnik
garage

jutros sam izvadio radio ,izgleda da je crko lijevi visokotonac,a uopšte nema kablova od zvučnika sa zadnjih vrata, morat cu to nekome strucnom odvući da sredi
CoL3
Aktivan član
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la CoL3 »

Ne treba ti nikakav kod jer radio radi. Da se to rijesiti uz malo truda. Vidim da si iz Mostara, rijesio bih ti ja to samo sam u stisci s vremenom ovih dana. Vjerovatno da nazad uopce nemas zvucnika,nego samo maska, ili si skidao maskupa vidis zvucnik,a nema kablova ? Ako zelis ostavi broj mobitela pa ti mogu baciti oko brzinski samo da vidim o cemu se radi. Nije problem ni zice spojiti na radiju gdje koja pripada za radio. Sve se to da odraditi, u kranjem slucaju elektricar Bosnjak u Mostaru to moze rijesiti za 10-20km max. Ali ako nisi nista gledao ima li uopce zvucnika ostavi broj pa da te usput zvrcnem i bacim oko
ffcpeugeot
Početnik
garage

bas sam zavirivao na zadnja vrata imaju zvucnici ali mi nije jasno dali uopste ima kablo do radija, ovih dana nemam bas mnogo vremena selim u TZ pa sam to mislio dole kada dodjem otvoriti i pregledati detaljno,a imam i prijatelja koji ima veliki auto otpad u TZ tako da jos ovih sitnih detalja uzeti od njega.
Hvala puno u svakom slucaju :D :drive:
Odgovori

Natrag na “Općenito”