Peugeot 307 problem sa pucketanjem u gepeku
Peugeot 307 problem sa pucketanjem u gepeku
Imam problem sa pucketanje, skripucanjem u straznjem dijelu auta koje nikako da rijesim. Sve sam plastike skidao skidao i ponovo pritezao i nikako nemogu da skontam odakle tacno zvuk dolazi a uzasno iririra. Najcesce se desava prilikom voznje na neravnom terenu. Ako neko ima ideju sta bi moglo da bude da to vec jednom rijesim.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Peugeot 307 problem sa pucketanjem u gepeku
Tesko ces odrediti odakle zvukovi dolaze sa pozicije vozaca tijekom voznje.Najbolje solucija da tacnije odredis odakle dolaze je da neko vozi a ti nazad sjedis i slusas,s tim da uklonis zadnju policu.
Može biti puno toga,brava olabavila ,tj.onaj dio za koji se kaći,gumeni distanceri na vratima, itd.itd...
Ukloni rezervnu gumu i sve iz tog prostora i povadi iz gepeka sve tako da eleminiras ujedno i te izvore neugodnog zvuka.Onda ces moci tacnije odrediti odakle zvukovi dolaze .
Može biti puno toga,brava olabavila ,tj.onaj dio za koji se kaći,gumeni distanceri na vratima, itd.itd...
Ukloni rezervnu gumu i sve iz tog prostora i povadi iz gepeka sve tako da eleminiras ujedno i te izvore neugodnog zvuka.Onda ces moci tacnije odrediti odakle zvukovi dolaze .
Bravu sam provjeravao izgleda da nije ona, vec sam sve skidao plastike od poklopca gepeka, rezervnu gumu, dasku znaci sve sto sam mislio da moze da smeta i opet isto
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 749 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Ja nesto mislim da su ti silen blokovi otisli (ili seleni ili kako li vec se kaze), pa ti se prenosi to truckanje na zadnji dio auta. Da bi bio sto posto siguran, odvezi auto negdje na dizalicu, podigni i nek ti neko nekom polugom to provjeri imas li lufta u zadnjem mostu. I ja imam slicnih problema, tako da cu to raditi ove sedmice, bice DIY. 

- kula
- Site Admin
-
I ja sam mislio predloziti da pregleda zadnji trap kompletan,dosta je slucajevo bilo da je do njega.A seleni zbog njih se javlja tup zvuk to znam iz prve ruke :).
Ajede Avici nabaci taj diy i mene to isto ceka.
Ajede Avici nabaci taj diy i mene to isto ceka.

- Avicii
- Moderator
-
Evo nabacicu brate ovih dana, samo da se nakanim (i dok mi bude slobodan kanal :) ), ima tu posla pravo.
Ubjedjen sam druze da ti je do selena, al eto pogledaj, da se to provjeriti
Ubjedjen sam druze da ti je do selena, al eto pogledaj, da se to provjeriti

Pogledat cu jer se zna desiti i kad mi sjedne dvoje na zadnje sjediste cuje se kao guma od guma da zulja. Jucer mi se jos jedan problem javio pa cu odma ovdje napisati o cemu se radi. Auto mi posao da trza ne stalno ali ponekad i da gubi gas. Kad vozim na laganoj voznji u 4 brzini i dodak gas zna se desiti da nece da primi i onda normalno povuce, isto tako i kad ga drzim na jednim obrtajima on trzucka.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
-
to sa trzanjem ti je druga tema :)
na kojim obrtajima u kojoj brzini trza? koje gorivo sipas (euro 4 il euro 5)? i da li trzne kada npr. prebacis brzinu i ides punim gasom? ili samo trza kada vozis normalno na tim obrtajima? :)
na kojim obrtajima u kojoj brzini trza? koje gorivo sipas (euro 4 il euro 5)? i da li trzne kada npr. prebacis brzinu i ides punim gasom? ili samo trza kada vozis normalno na tim obrtajima? :)
Motion & Emotion
Znam da je druga tema ali sam samo spomenuo jer mi se to jucer desilo. Kako sam ga kupio sipam na istoj pumpi euro 5. Zna se dogoditi i da trzne kad ga presaltam u manju, tad bas jako trzne a gas kao da propadne. Koliko sam skontao ako ide pun gas ne trza, normalno ubrzava, samo kod laganije voznje hoce trzati.
- Avicii
- Moderator
-
Sto se tice zadnjeg trapa, ja mogu reci da sam sve sigurniji da ti je to do selena, jer je i kod mene ista situacija.. nije bas toliko strasno, al mene zivcira pa cu to mijenjati.. Al najlakse ti je da to negdje provjeris na dizalici
Za trzanje, to vidi sa Phantomom, a ne bi lose bilo da otvorite i temu, pa da se zna do cega je bilo, moze nekome koristiti da procita 
P.S. Trebao si nam okaciti jos koju slicicu auta, da vidim dal da i ja tragam za ovim 'kacketom' na gepeku

P.S. Trebao si nam okaciti jos koju slicicu auta, da vidim dal da i ja tragam za ovim 'kacketom' na gepeku

Otvorit cu temu svakako za ovaj problem. Pogledat cu i selene da to jednom rijesim.
Bit ce slika i od auta samo dok malo uhvatim vremena pa fino uslikam, kod mene je kacket dosao na autu i jako lijepo izgleda.
Bit ce slika i od auta samo dok malo uhvatim vremena pa fino uslikam, kod mene je kacket dosao na autu i jako lijepo izgleda.
- kula
- Site Admin
-
Ajd lijepo uslikaj pug-a i predstavi nam ga da Avici malo pati :)
- Avicii
- Moderator
-
Hahah.. samo ti zaebaji, bice i kod mene nekad kacketkula je napisao/la:Ajd lijepo uslikaj pug-a i predstavi nam ga da Avici malo pati :)

Kad smo vec kod selena, ja sam gledao ovdje u Trebinju cijene (doduse samo u jednim auto dijelovima), imaju neki od 21KM/kom i neki drugi od 26KM/kom. To cisto da znas orijentacionovedran01 je napisao/la:Otvorit cu temu svakako za ovaj problem. Pogledat cu i selene da to jednom rijesim.

- kula
- Site Admin
-
Nesto sada citam tvoje prethodne postove.
A, je li pucketanje i skripuckanje prestane kada ta dvojica sjednu nazad?Ako da, onda dobro provjeri one bravice gdje se kace nasloni sjedista i malo ih pospricaj wd-om.
Jesi li pokusao da te neko vozi ,a da ti slusas odakle zvukovi dolaze ?
A, je li pucketanje i skripuckanje prestane kada ta dvojica sjednu nazad?Ako da, onda dobro provjeri one bravice gdje se kace nasloni sjedista i malo ih pospricaj wd-om.
Jesi li pokusao da te neko vozi ,a da ti slusas odakle zvukovi dolaze ?