set kvacila ili vec sta

Odgovori
tigar1982
VIP Član
Vozim: peuget 307 sw
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

set kvacila ili vec sta

Post Postao/la tigar1982 »

odkako sam kupio 307 primjetio sam da ima malo tvrdje kvacilo a danas sam primjetio da kada auto stoji upaljeno u leru i prilikom pritiskanja kvacila i pustanja cuje se sasvim malo kao neko zvizdanje u motoru dali je to vec kvacilo pri kraju ili vec sta
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Re: set kvacila ili vec sta

Post Postao/la Avicii »

Zvizdanje ti najvjerovatnije dolazi iz druk lezaja, koji je ili suv ili pri kraju pa ce ti brzo otici. Mozes pokusati ovo sto sam i ja radio drugu jednome, sto ti je svakako jeftinija varijanta, pa ako ne uspijes sa tim, onda ga moras mijenjati ili voziti tako da se cuje dok ti ne stane.

Ovako, ja sam tada uzeo tecnu mast (znaci mast u spreju ima da se kupi), stavio na sprej tanku cijevcicu i uvukao u mjenjac kroz otvor gdje ulazi ona viljuska sto upire s jedne strane u cilindar kvacila a s druge strane u mjenjacu u druk lezaj.. znaci lako se vidi taj otvor, zasticen je gumom nekom. Upalis auto i naprskas malo. U ovom slucaju kod druga nije prestao taj zvuk odmah, ali nakon dan-dva zvuk je skroz nestao, sto znaci da smo uspjeli podmazati druk lezaj i eno i dan danas mu je na autu.

Pokusaj, ne kosta te puno ;)
tigar1982
VIP Član
garage

Avicii je napisao/la:Zvizdanje ti najvjerovatnije dolazi iz druk lezaja, koji je ili suv ili pri kraju pa ce ti brzo otici. Mozes pokusati ovo sto sam i ja radio drugu jednome, sto ti je svakako jeftinija varijanta, pa ako ne uspijes sa tim, onda ga moras mijenjati ili voziti tako da se cuje dok ti ne stane.

Ovako, ja sam tada uzeo tecnu mast (znaci mast u spreju ima da se kupi), stavio na sprej tanku cijevcicu i uvukao u mjenjac kroz otvor gdje ulazi ona viljuska sto upire s jedne strane u cilindar kvacila a s druge strane u mjenjacu u druk lezaj.. znaci lako se vidi taj otvor, zasticen je gumom nekom. Upalis auto i naprskas malo. U ovom slucaju kod druga nije prestao taj zvuk odmah, ali nakon dan-dva zvuk je skroz nestao, sto znaci da smo uspjeli podmazati druk lezaj i eno i dan danas mu je na autu.

Pokusaj, ne kosta te puno ;)
gdje moze da se kupi ta tecna mast
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja sam uzeo ovu u SimImpexu.. ne znam koja je marka, samo trazi u spreju. Znam da ima i Valvolin, uglavnom ima ti u vecini auto dijelova. Probaj, eto meni je pomoglo.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Jesi rijesio zvizdanje Tigre, jesi probao ovo sa podmazivanjem?
tigar1982
VIP Član
garage

nisam drug jos nista
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ok, pokusaj kad uhvatis vremena, eto meni je jednom uspjelo.. a nije skupo i uradi se za 5 min. ;)
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Tigre, jesi uspio rijesiti problem? Evo ti ona slika sto sam ti rekao poslati:

slika

Znaci ovo ti je slikano iz kanala. Odozdo se vidi.. cilindar kvacila kako upire u ovu 'viljusku', koja gura druk lezaj. Treba znaci prvo zavrnuti ovu gumu i tuda zavuci cjevcicu sa tecnom masti i podmazati. E sad, opet kazem, kod ovoga je tako bilo, ne znam sad tacno kako se to kod tebe cuje.. mozda je kod tebe druga prica, ne znam, mozes pokusati.. al eto obecao sam sliku ;)
tigar1982
VIP Član
garage

Avicii je napisao/la:Tigre, jesi uspio rijesiti problem? Evo ti ona slika sto sam ti rekao poslati:

slika

Znaci ovo ti je slikano iz kanala. Odozdo se vidi.. cilindar kvacila kako upire u ovu 'viljusku', koja gura druk lezaj. Treba znaci prvo zavrnuti ovu gumu i tuda zavuci cjevcicu sa tecnom masti i podmazati. E sad, opet kazem, kod ovoga je tako bilo, ne znam sad tacno kako se to kod tebe cuje.. mozda je kod tebe druga prica, ne znam, mozes pokusati.. al eto obecao sam sliku ;)
ok puzz
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

I kod mene je bilo tvrđe kvačilo, ali sam se na to navikao. Takođe i na kvačilu ima malih promjena, ali nisam reagovao (pojačam muziku). To se dešava kada dobijemo nešto novo/drugačije pa ga zagledamo u detalje i previše osluškujemo u odnosu na neke referentne veličine. Kod mnogih auta sam primijetio da ima promjena zvuka motora u leru kada se kvačilo pusti/pritisne.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”