Aditiv za fap filter

Odgovori
Avduka
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Aditiv za fap filter

Post Postao/la Avduka »

U kolrde na p307 se upalilo znaci ova poruka...vozi ga 4 god i rekli su mu kad je kupovo da nema fap filter...eh zanima ga dal da ga ukine ili doda tecnosti....ko to radi u zenici...sazno je da ima neki lik sa talica brda u zenici da to radi.. znatel ista..kolko kosta i koja je najbolja varijanta...skidat ga ili dosipat?
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: Aditiv za fap filter

Post Postao/la Avicii »

Ma neka ukine fap i miran . samo uklanjanje je jeftinije od litra aditiva :D. ima lik iz zenice
struja ga zovu al mi se cini da nije sa talica brda . kolega adnan bi trebao znati tacno gdje je i vidjeti za broj telefona , ja mislim da ga negdje imam i ako uspijem naci napisem.
micija
VIP Član
Vozim: Peugeot 5008
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 27 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la micija »

Ja u peugeot 607 2002 god 2,2hdi umjesto aditiva sam sipao naftu i diagnostikom samo pravili da je dosuto,presao okl 300ooo km tri puta dosipao,oko litar ide na 100ooo,tako potrosi,na citroenu C5 2009 2.0 hdi nisam,valda je totalno drugaciji sistem pa nisu mi predlozili.
Raspitaj se dobro o ovom pa radi kako zelis.
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

Strah kolegu da ako ga ukine ne bude poslije kakvih zajebancija..da nece povuc i tako....njemu rekli 200km je uklanjanje filtera...a 200 dosipanje...plus..kolko ces dosut...1l=100km...a kaze ide mu 4l...stim da ako ga ukloni...moze filter takav kakav je prodat za 150km...haj ako adnan naleti nek posalje broj...i cijenu ako je on radio vec?
micija
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la micija »

‪+387 61 496 566‬ evo broj majstora iz gradacca,pominjan danas i ranije na temama i objasi mu sta vozis i neka ti on da savjet.
Srecno.
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

jeftinije je uklanjanje. Imas DIY mozes sam sebi ukloniti pa poslije samo preko dijagnostike. To da ce slabije vuci cisto sumnjam, prosto nevjerujem. Auto ce prodisati cak i bolje vuci
Motion & Emotion
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ja sam skinuo FAP prije god ipo otprilike, i nemam nikakvih nus pojava od tada. Auto bolje ide, manje trosi, nema dosadnih regeneracija ni dosipanja aditiva, znaci kao da ga nikad nisam imao na autu. Nadji nekoga ko ce ti ga dijagnosticki odstraniti, a fizicki mozes i sam da bi se ustedila koja markica, imas DIY o tome kao sto ti rece Phantom. Sace od FAP filtera se ne moze prodati nazalost.. i meni su tako govorili al od toga nema nista, jedino katalizator ;)
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

Hvala momci na iskustvima...mozda i meni nekad zazrebaju posto i ja imam fap filter na 207-ici...
Iako kada sam tek uzeo pizona odem do jednog maistora...malo stariji...iskusniji i pitam ga u vezi ove teme...kaze mi coek...nemoj to ni dirat ni dkidat...ako se pokvari (ako se moze uopste pokvarit) onda ga skini ako treba aditiv....dospi...kaze trebamo pocet malo i ekoloski razmisljati....svi bi mi u evropu al bez ovih zajebancija...i od sebe treba krenuti...kaze mi primjer..ima ljudi koji po autu uvijek imaju smeca,kesice,fladicr,kutije od cigara...i kazemo za njega da je uhljup...prljavo mu auto...a za nekog u koga je auto savrdeno cisto kazemo uredan....a vecinom takvi izbacuju sve zivo kroz prozor ....u toku voznje...ne svi....al u nas je to otprilike takp u vecini...malo sam offtopic ali zaista zivimo u prljavoj sredini ... nemas gdje na rijeku otic da je cisto...svuda su kese,flase.....
Imatel koga za preporuku za dijagnostiku u blizini kaknja?
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

E sada ekologija ok ,
Ja je postujem i cuvam koliko mogu svaki dan sam u autu i nikada , ama bas nikada nisam bacio ni celofan od kutije cigara kroz prozor a kamo li nesto vece .
Aditiv kosta 100-150 Km po litri a treba 4 sto je 400-600 KM
fap filter nov (lupam)1000 KM
sto je ukupno 1400-1600 KM
nije skupo za ekoloski osvještenu drzavu i ljude.
Ali brate sta to meni vrijedi kada ispred mene ide golf ili neki passat proizveden 80 i neke koji cadji malo manje nego zeljezara u zenici i koji vrijedi manje nego kompletan FAP servis.
Brate mili poslije njega i ona musica je vec crkla od njegovih gasova, bar mi je lakse nisam je ja ubio kada mi se razlijepi od sajbu.
I opet sam siguran da cu vise sacuvati ekologiju sa izvadjenim FAP-om nego li koje kakvi vagenovci.
Dok ne bude subvencija od strane drzave za ekoloski prilagodjena auta ja sam za FAP off
Jedino kod nas se dodaju kojekakvi nameti za ugradjen plin u autu dok se u drugim drzavama daju olaksice i popusti.
Ja sa FAP-om nemam problema , cim budu ide on u vjecna lovista
nace
Aktivan član
Vozim: Peugeot 308 1,6 HDI
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la nace »

ako vec trazite , ja sam poodavno kontaktirao par ljudi i kazu da je momak u Zenici , ne znam tacno ime , u mene je memoriran kao Elprog DR za Pezo . evo broj pa kome treba . otklanja FAP , EGR , pojacava kW itd
061 140 121

pozzzz
micija
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la micija »

Ma nije aditiv toliko skup od 7o do 1oo km a litar dospes i miran 1oo ooo km,ja cu dosuti ili aditiv ili naftu,jos cu da razmisljam a uklanjanje samo ako bude zezao.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

evo nadjoh broj pa probaj nazvati :D

Alen Hodžić (zovu ga PROFA)
Zenica, ne znam točnu adresu
mob. 061/363-052
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

A kula...znam sve to...drzava je u k.....opet...kolko ko moze...a i onaj vagenovac bi volio da ima pizona ko u tebe a ne golfa al et....
Govorio dam bas o tome...ne treba gledati druge...nego sebe da je cista savjest...da moze druge da se gleda...ja bi pravac pred predsjednistvo il parlament...ima se na sta ugledat jbg...
I fa dobro si spomenuo namete za upotrebu plina....mako moja pa nema dalje od tog...:(
Slusao sam na kalmanu emisiju o tome
..ma nemogu nikog da puste u prpgram preko 5sec....jebe narod sve po redu...:)

EDIT: Obrati pažnju na riječnik, bez psovki ubuduće.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Dugo je sad to sto kazete.. ali stvarno i bez fapa ne dimi nista strasno.. znaci samo kad se naglo doda malo vise gasa, sto je sasvim normalno. Mora sada biti dima malo kad ga sa fapom nije bilo nikako. Da ne ulazim u dublju raspravu oko ekologije i kakvo nam je danas stanje u drzavi, ali mislim da dovoljno cuvam okolinu na svaki drugi moguci nacin.
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

micija je napisao/la:Ma nije aditiv toliko skup od 7o do 1oo km a litar dospes i miran 1oo ooo km,ja cu dosuti ili aditiv ili naftu,jos cu da razmisljam a uklanjanje samo ako bude zezao.
malo si brojeve pobrkao, možda si mislio rezervoar aditiva, a ne litar

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”