Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Nesto sam cackao oko auta i primjetio da ima ulje oko dizne. Moguce da "kapa" sa protokomjera ili cega vec. Da li je ovo dobro il lose Inace nisam primjetio nikakve promjene u voznji, a sto se tice ulje kao da ne trosi Rijec o 307 2.0 79KW
Rekao bih da ti se slijeva sa klapne. I kod mene je bilo malo ulja na tom mjestu (doduse manje nego kod tebe), dok nisam ocistio klapnu i usis, od tad vise nisam primjetio da ista pusta.
Skini gornje crijevo sa interkulera na klapnu sto ide (dvije selne) i klapnu gasa (dvije matice desetke), pa je probaj ocistiti. To ti je najjednostavnije za odraditi, za po' sata sve mozes zavrsiti.
Vjerovatno ti prolazi pored šelne sa crijeva. Odvrni tu šelnu pored dizne što drži crijevo sa interkulera na klapnu usisa i izvuci ga. Možeš odvrnuti i na interkuleru i komplet ga skini. Uzmi krpu i obriši crijevo, a usput i klapnu, ona je mehanička možeš je slobodno pomjerati u kućištu. Ako nije to onda je diftung na dizni.
E ako znam cime sam ga cistio, ubij me.. benzin ili nafta, mozda bolje nafta da benzin ne bi nagrizao onu gumu unutar klapne.. ili mozda neki cleaner ili sl. Uglavnom, skines kompet crijevo i klapnu, ocistis i jedno i drugo i trebalo bi biti u redu. Pri tom mozes zavuci kakvu zicu ili tako nesto u usis, cisto da provjeris da ti nema garezi kao sto je i kod mene bilo..