P307 - Koliko vam trosi ?

Odgovori
naivan
Početnik
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

P307 - Koliko vam trosi ?

Post Postao/la naivan »

Evo konkretno u mene je 2.0 66kw, poprilicno trom motor (barem ja tako mislim, najvise dolazi do izrazaja tokom preticanja), trosi oko 7,5l gradske, 5,5l otvorene, 6.5l kombinovane. Ovo je ako bas pazim i gledam na potrosnju (penzionerska voznja :D), inace su brojke vece za 0.5l - 1l.

Ima li jos neko sa ovim motorom, jeste zadovoljni sa snagom i potrosnjom ?
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Re: P307 - Koliko vam trosi ?

Post Postao/la zulleee »

Sve u svemu nije velika potrosnja,mozda bi otvorena mogla biti manja za 0,5 l al ajde nije lose :D Jer sam ja spustao i ispod 5l otvorene.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

pise mi u potpisu :green:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Anele i sta jesi sada naucio prebacit dalje od 3 brzine :tocare:
naivan
Početnik
garage

Post Postao/la naivan »

Sta sam primjetio da 5-tom ne mogu da vozim 70Km/h pocne da trza, a prosle godine normala mi je isao 5-tom 70km/h i tad mi je najmanja potrosnja bila :D
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

zulleee je napisao/la:Anele i sta jesi sada naucio prebacit dalje od 3 brzine :tocare:
nisam ni dobacio do 3., ne ide mi onaj Z potez nikako :green: :green:

a nije bas tacna statistika ova jer ima neki cudan proracun kako sam presao sa dopunjavanja na punjenje po pun rezervuar pa mi je prvi put kad sam napunio do vrha izracunalo nekakav prosjek preko 13 litara pa ce se to vremenom stabilizovati

elem moje cudo trosi ove moje voznje oko 9-9.5l, to je sve s brda na brdo i po gradu pa je i za ocekivati a i po podacima o ovom autu tu je ta potrosnja kakvu su i predvidjeli, kad izadjem na otvorenu cestu (ako kod nas ima normalne otvorene, haman cim izadjes iz nekog grada cekaju te kojekakvi planinski prevoji :green: ) onda to spadne na 6-7 onako ugrubo, mada ja auto ne stedim sekunde, ne znam je li i kod ostalih sa ovim motorom tako ali kod mene je kao da vodim kakvog turbasa pa da postoji turbo lag, cim prebaci preko 2500 obrtaja super je, ali do 2500 lijeno do bola tako da se ja trudim i ne spusati ispod :green:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Mislim da je to do tebe,i ja sam prije 5-6 brzinu stalno koristio a sada 4 vecinom vozim,kada ubacim u 5 obrtaji se spuste ispod 1500 tako da mi je ugodnije voziri u 4 toj...ako si razumio sta hocu da kazem :D
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

U mene na 207 1,6 66kw bord kaze oko 6,5l prosjek ..ali ne trosi toliko....u grac sam otisao ....preko 600km sa tacno pola rezervoara i to sa upaljenom klimom non stop...u knjigici mi pise da je kap. Rez. Do 50l maximum....;)
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Koliko mu naspem, toliko i potrosi :D Sada ne gledam board posto nije po meni tacan :D npr. do Doboja nekih 30 km moze mi biti 10 KM u oba pravca. Do maglaja oko 50 km naspem 20 KM (u oba pravca) i do Banja Luke 86 km, 30 KM (oba pravca). I nije penzionerska voznja. Tako da sam ja odusevljen potrosnjom :D
Motion & Emotion
Grga
Aktivan član
 pohvaljen: 2 puta
garage

Post Postao/la Grga »

Ja sam isao u MOstar kada je dizel bio 2.40KM, sa za 60KM otisao i vratio se, ravno 500km
Po mojoj racunici oko 5.5-6l mi trosi, 66kw dizel--
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

slika
naivan
Početnik
garage

Post Postao/la naivan »

Grga je napisao/la:Ja sam isao u MOstar kada je dizel bio 2.40KM, sa za 60KM otisao i vratio se, ravno 500km
Po mojoj racunici oko 5.5-6l mi trosi, 66kw dizel--
Jos ako malo gdje vidi brda, ne spusta ispod 10l :D
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

zulleee je napisao/la:Anele i sta jesi sada naucio prebacit dalje od 3 brzine :tocare:
Njemu i ne treba više od druge brzine, sa Kobilje, kroz Sarajevo, pa na Vratnik, Vraca, Cicin, Sokbunar,... :drive:
Mora potrošiti 10 lit. :kava:

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Sead_307
Početnik
garage

Post Postao/la Sead_307 »

307 SW, 2.0 66kw
Misljenja sam da trosi "noga", koliko pritisnes toliko i trosi.Kod mene trenutno bord kaze prosjek 8,9 litara. To me ne brine jer gdje god da krenem iz Kladnja poslije 1 km voznje pocinje "planinarenje". Uspio sam potrosnju skinuti najmanje na 5,2 ali je to bila lagana voznja u obilasku Posavine. Poslije te ekskurzije nisam vise opterecen potrosnjom jer sam dosao do zakljucka da mnogo stvari utice na potrosnju a najmanje auto. Jedan moj prijatelj kaze da je najbolje sluzbeno vozilo jer drugi tenkuje, drugi popravlja, drugi registruje...Ne slazem se jer u firmi koristim tri vozila razlicitog proizvodjaca ali je moj pezoic naj zato sto je peugeot i sto u njemu, bez imalo pretjerivanja, uzivam u voznji. Tako da malo vecu potrosnju od sluzbenog auta ja posmatram "cejf nije skup".
Kod mene je ista stvar sa petom brzinom. Do skora mi je petu drzao na 65 km/h sada vec na 75 trza. Nadam se da ce se to rijesiti kada rijesim kvar koji sam opisao na ovom forumu.
naivan
Početnik
garage

Post Postao/la naivan »

Sead_307 je napisao/la:307 SW, 2.0 66kw
Misljenja sam da trosi "noga", koliko pritisnes toliko i trosi.Kod mene trenutno bord kaze prosjek 8,9 litara. To me ne brine jer gdje god da krenem iz Kladnja poslije 1 km voznje pocinje "planinarenje". Uspio sam potrosnju skinuti najmanje na 5,2 ali je to bila lagana voznja u obilasku Posavine. Poslije te ekskurzije nisam vise opterecen potrosnjom jer sam dosao do zakljucka da mnogo stvari utice na potrosnju a najmanje auto. Jedan moj prijatelj kaze da je najbolje sluzbeno vozilo jer drugi tenkuje, drugi popravlja, drugi registruje...Ne slazem se jer u firmi koristim tri vozila razlicitog proizvodjaca ali je moj pezoic naj zato sto je peugeot i sto u njemu, bez imalo pretjerivanja, uzivam u voznji. Tako da malo vecu potrosnju od sluzbenog auta ja posmatram "cejf nije skup".
Kod mene je ista stvar sa petom brzinom. Do skora mi je petu drzao na 65 km/h sada vec na 75 trza. Nadam se da ce se to rijesiti kada rijesim kvar koji sam opisao na ovom forumu.
Skroz se slazem stobom da dosta zavisi od toga koliko ga stiskas, i mislim da ces se sloziti sa mnom da se ovaj motor boji uzbrdice pa i one najmanje, a potrosnja skoci do neba :D

Kakav je kvar u pitanju, nigdje da nadjem to sto si vec pisao...

Kakva je situacija sa onim od 77kw, je li sta potrosnja manja, a sigurno da ima solidno snage ??
(ja sam cuo da ovaj bolje ide a i manje trosi..-)
Odgovori

Natrag na “Općenito”