Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
ja nekako plaho volim ove gizmoe i svakojake kazaljke pa sam sebi zbavio ovaj uredjej ljetos nekad, jucer naletim na jednu plaho finu aplikaciju za mob i od sad uvijek vozim s njom upaljenom, a to izgleda otprilike ovako:
ovo je malo testirano cim je auto upaljeno pa su temperature ovako male ali dosta stvari se vidi ko zna gdje da gleda
a vidis zaboravio objasniti o cemu se tacno radi, u pitanju je ovaj uredjaj koji preko bluetootha podatke salje na mob ova a aplikacija se zove AutoGaugeX
ovaj app moze samo citati senzore i prikazivati podatke ali sam nasao drugi (jest da se placa 10$) koji moze uredno ocitavati greske, prikazivati detaljne podatke o istim kao i brisati ih, u pitanju je OBD Auto Doctor
sad sam sebi narucio i ovaj manji da ga je lakse sakriti unutar auta i zatvoriti poklopac OBD prikljucka da se uopce ne vidi da je spojen
@ElComandante91: sam uredjaj moze komunicirati sa bilo kojim uredjajem koji podrzava bluetooth, bio to racunar, tablet, mobitel samo je potrebno imati app za to, ovaj sto je kod mene na slici mislim da ima samo za windows phone, obd auto doctor imas za operativne sisteme, a koliko sam upucen (mada android nisam koristio skoro 2 godine) na android platformi najbolji app za to je Torque Pro, sad koliko memorije zauzima ti ne znam reci
da, bez uredjaja koji ce citati podatke sa obd prikljucka ne radi, ja sam za cijenu jednog odlaska dijagnosticaru kupio i uredjaj i aplikaciju za ocitavanje i brisanje gresaka sto mislim da je i vise nego isplativa investicija
ElComandante91 je napisao/la:Na čemu ti koristiš, koji je operativni sistem?
lumia 920, dakle windows phone 8.1 OS
zulleee je napisao/la:Ubaci nam neki video,da jos bolje vidimo :)
nemam ti ja to sa cim snimati ali imas po netu mali milion videa kako to radi, evo ti neki:
Bluetooth OBD II Tutorial [Super Mini ELM327]
Super Mini ELM327 - Driving & Reading ECU data
uglavnom pretrazivati youtube sa "elm327 obd2" i trebalo bi da izbaci sve sto te zanima
Avicii je napisao/la:Moram priznati, dobra zaebancija
kula je napisao/la:Interesantna stvar
kao sto avici kaze, prvenstveno dobra zaebancija ako se vozis sam, dosadi vala i kontantno gledati na cestu, mada sam ja to kupio jer sam imao problema sa univerzalnom lambdom (onom koja je bitna, onom prije katalizatora) i iako sam je kupio ganc novu valjda se ne zagrije dovoljno brzo pa je pri paljenju racunar prijavi kao neaktivnu i izbaci antipolution gresku, na ovoj slici u prvom postu se vidi da ona normalno radi svoj posao samo et ne zagrije se toku prve minute voznje (racunar pocine provjeravati podatke te sonde tek nakon otprilike minut voznje, to sam doktorir'o, magistrir'o i desertaciju na tu temu napisao dok me zezala ) i izbaci gresku, a sa ovim uredjajicem sam otkrio da ipak nemam (tolikih) problema a usput i prekinuo posjecivati lokalne dijagnosticare i davati svaku put po cvaju da bi mi rekli neku glupost i izbrisali gresku
zavisi sta, kako, gdje i i u koje vrijeme narucujes, meni su tek sad pocele stizati narudjbe iz kine jos u novembru napravljene jes svi ti praznici, od pocetka decembra pa do kraja januara vazda im se nesto slavi (et neki dan im bila njihova nova godina ) pa mozda i stigne
Imao sam ja tada dvije narudžbe i iz nekog razloga je to stajalo 2 mjeseca u Kini, imao sam broj da pratim. Jedna pošiljka je stigla, polomljena, a ovaj ODB nikada nije stigao.