Problem sa novim setom kvacila
- budo
- Početnik
- Vozim: 2008 (A94; 2013–2019)
- Vozim: Peugeot 2008 1,2 HTP 81kW
- Motor: 1,2 HTP 81kW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Problem sa novim setom kvacila
Peugeot 307 1.4 hdi 2002 god. Zamijenjen set kvačila -LUK, poslije sedmicu dana, pri polasku u prvoj brzini i u rikverc bez gasa trese se auto. Nosači provjereni i nisu u lošem stanju. Da li je do nove potisne ploče,tj. da nije fabrički loša?
Ako iko ima iskustva da tim bio bih zahvalan.
Zamajac je fiksni.
Poz
Ako iko ima iskustva da tim bio bih zahvalan.
Zamajac je fiksni.
Poz
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Problem sa novim setom kvacila
Mozes li skontati da li ti motor trese ili u tocku? Najbolje ubaci auto u drugu brzinu, podigni rucnu i nek ti neko cima auto na kvacilu, a ti gledaj pod haubom da se negdje ne cima motor ili ta nije luft u tocku. Je li promjenjen komplet set, zamajac, korpa, lamela i druk lezaj?
- budo
- Početnik
-
Promijenjene obe kugle i zadnji seleni na lafetama i jedan stabilizator,prema tome nije do točkova.
Zamijenjen kompletan set kvačila,potisna, lamela,drukležaj i viljuška. Zamajac nije jer je fiksni, tj.nije plivajući.
Majstor sumnja u novu potisnu ploču.
Zamijenjen kompletan set kvačila,potisna, lamela,drukležaj i viljuška. Zamajac nije jer je fiksni, tj.nije plivajući.
Majstor sumnja u novu potisnu ploču.
- Avicii
- Moderator
-
Ne znam, moguce, to su ti simptomi, ali opet da ode nakon 7 dana Lukova korpa.. Prosto sumnjam.
Reci mi kakva ti je stara lamela bila? Ne znam da nije ona napravila neke neravnine ili risove po zamajcu, pa da sad ne trese posto je stavljena nova lamela (ravna)?!
Drugo, ja sam imao sitno treskanje pri polasku, pri malom gasu, al osjetilo se da je u tocku i otisla mi je bila solja amortizera (ima tema o tome u DIY). Jesi provjerio spone i krajnice?
Sent from my LG G2 using Tapatalk
Reci mi kakva ti je stara lamela bila? Ne znam da nije ona napravila neke neravnine ili risove po zamajcu, pa da sad ne trese posto je stavljena nova lamela (ravna)?!
Drugo, ja sam imao sitno treskanje pri polasku, pri malom gasu, al osjetilo se da je u tocku i otisla mi je bila solja amortizera (ima tema o tome u DIY). Jesi provjerio spone i krajnice?
- budo
- Početnik
-
Stara lamela nije bila potrošena do nitni, al je korpa bila skroz otišla. Na točkovima sve provjereno, ok. A da je ležaj amortizere valjda bi nešto osjetio na motanju volana. Nisam pametan, pitat ću ima li garancije za set kvačila u radnji gdje sam kupio.(set LUK -225 KM i viljuška- 25 KM)
Zamajac je bio ok. Vibracije mi najviše prenosi na zadnji dio auta, a i motor baš poigrava.
Zamajac je bio ok. Vibracije mi najviše prenosi na zadnji dio auta, a i motor baš poigrava.
- Avicii
- Moderator
-
E jbg vise nisam pametan, provjeriti jos donji nosac motora, auspuh da ne dira negde pozadi, tako nesto.. valjda jos neko da neki prijedlog sta moze biti.
Evo kako je kod mene otisla guma na solji amortizera,

zato se osjecalo blago trzanje u tocku pri polasku.
Evo kako je kod mene otisla guma na solji amortizera,

zato se osjecalo blago trzanje u tocku pri polasku.
- budo
- Početnik
-
Nisam,kaže mi majstor da vozim još neko vrijeme pa ako se pogorša nešto će raditi. A mene pravo nervira. Čujemo se,poz.
- blackandwhite
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
-
Drug sta bi , jesi li mijenjao set kvacila ponovo ili je do necega drugo bilo ? Kod mene zakovao druk lezaj i poderao korpu i zamijenim citav set (Valeo) i sada mi nenormalno trese kada krecem naprijed ili nazad, pa sam htio ovih dana da reklamiram.
- Avicii
- Moderator
-
Je li ti odmah tako poceo podrhtavati? Odvezi kod majstora i reklamiraj, nije to nesto dobro centrirano.