Znaci krenimo sa skidanjem tapacirunga: prvo odvrcemo dva sarafa iz rucke na vratima i jedan sa strane

Nakon ovih sarafa vadimo ukrasnu plastiku oko steke za otvaranje vrata. Prilikom vadjenja ove plastime budite oprezni jer su nozice koje je drze jako krhke, da ne bi bilo pucanja. Najbolje je koristiti neku plasticnu spahtlicu ili jednostavno iznutra uhvatite prstima i lagano odvojite,kako sam i ja radio

Nakon sto otpojite konektor prekidaca podizaca nista vas ne sprecava da skinete tapacirung. Takodje pozivam na oprez da ne bi doslo da pucanja zabica ili slucajno samog tapacirunga. Evo jedna slika kako izgleda skinuto, te mozete vidjeti gdje se nalaze zabice. Koristite opet neko plasticno pomagalo ili jednostavno nadjite gdje je tapacirung najlakse uhvatit i njezno povlacite dok se ne odvoji

Ovu zastitu na vratima je najbolje skalperom odvojiti,povlaciti na sebe i sjeci ljepilo, jer ce se tako poslije ponovo zalijepit ukoliko se vrati tacno gdje je bila.
Kad odvojite zastitu dosli ste do stakla, koje je povezano s podizacem sa dva sarafa, u pitanju je saraf 30, torex ili seskant, ne znam kako ko zove
Prije nego odvrnete ova dva sarafa zabiljezite kako stoje, jer oni usmjeravaju staklo, ukoliko se ova plastika postavi ukoso moze doci do pucanja podizaca, moze zapeti staklo itd.
Staklo moze izaci i bez da skidate ovu plastiku,medjutim necete ga moci vratiti bez da je skinete.

Kad sve ovo skinete staklo lagano rotirajte unutar vrata i izvadite ga napolje, na isti nacin cete ga i vratiti unutra.
Slijedeci post koji cu ubaciti bit ce kako cete zalijepit foliju, te na bezbjedan nacin po samo staklo, ali i foliju sve vratiti unutra