Pucketanje ispod haube
Pucketanje ispod haube
Dosad ste mi bili od velike pomoci pa da vas pitam za jos nesto...
Tokom voznje primijetim povremeno neko pucketanje ispod haube, po sluhu kao da je s desne strane.
Prvo sam mislio da je ventilator pokvaren pa treperi ali ne, isto cujem i kad ga iskljucim.
Mislio sam i da cd trese medjutim nije ni to.
Mislio sam i da je nesto iz prednje kasete ali ne.
Pregledo sam zastitnu plastiku ispod haube i dobro je pricvrscena, ratkape su zategnute vezicama tako da nisu ni one, a jedino mi je nekad spao onaj cep plasticni (prstohvat) sa mjeraca ulja pa je moguce da je spao na zastitnu plastiku ispod auta pa trese ali cisto sumnjam da je tako jednostavno.
Imam osjecaj da je nesto u vezi tockova, mozda kugla, stabilizator ili ta neka solja amortizera koju spominjete u nekim drugim temama...
Vec sam mijenjo kugle i stabilizatore pa mi je opet to naumpalo. Intresuje me sta vi mislite i sta bi moglo da bude.
Uglavnom se cuje kad dam gas, kao da se neki saraf otpustio pa udara o neku plastiku, tako zvuci.
Lijep pozdrav i pomagajte,da cujem neki savjet prije nego odem majstoru.
Hvala unaprijed.
Tokom voznje primijetim povremeno neko pucketanje ispod haube, po sluhu kao da je s desne strane.
Prvo sam mislio da je ventilator pokvaren pa treperi ali ne, isto cujem i kad ga iskljucim.
Mislio sam i da cd trese medjutim nije ni to.
Mislio sam i da je nesto iz prednje kasete ali ne.
Pregledo sam zastitnu plastiku ispod haube i dobro je pricvrscena, ratkape su zategnute vezicama tako da nisu ni one, a jedino mi je nekad spao onaj cep plasticni (prstohvat) sa mjeraca ulja pa je moguce da je spao na zastitnu plastiku ispod auta pa trese ali cisto sumnjam da je tako jednostavno.
Imam osjecaj da je nesto u vezi tockova, mozda kugla, stabilizator ili ta neka solja amortizera koju spominjete u nekim drugim temama...
Vec sam mijenjo kugle i stabilizatore pa mi je opet to naumpalo. Intresuje me sta vi mislite i sta bi moglo da bude.
Uglavnom se cuje kad dam gas, kao da se neki saraf otpustio pa udara o neku plastiku, tako zvuci.
Lijep pozdrav i pomagajte,da cujem neki savjet prije nego odem majstoru.
Hvala unaprijed.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Pucketanje ispod haube
A moze biti svasta druze, tesko je ovako ista reci, ali mozemo ti pomenuti par ideja pa onda ti pogledaj. Recimo, ako je ispod haube pogledaj poklopac od klime, koji je skroz zavucen ispod brisaca.. moguce da nije poklopac dobro nalegao pa vibrira. Pogledaj isto ispod brisaca plasticne vezice sto drze kabal od struje. Poklopac motora je li pricvrscen dobro?
Sto se trapa tice, ako nisi bas siguran, odvezi kod kakvog majstora samo nek ti pregleda auto, lako ce se otkriti uzrok.
Sto se trapa tice, ako nisi bas siguran, odvezi kod kakvog majstora samo nek ti pregleda auto, lako ce se otkriti uzrok.
- Struja
- VIP Član
- Vozim: 508
- Vozim: 508 RXH
- Motor: 2.0 135kw
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 45 puta
-
Jao pa ima li sta gore od ovih misterioznih sranja,kad covjek poludi dok nadje uzrok...Pa uzasno stvarno,ali svima nam se nekad desi da dobijemo koju sijedu bas zbog ovih gluposti...
A mome drugu se desila najgora moguca glupost koja moze skupo kostati,naime uselio se mis u motor...
A mome drugu se desila najgora moguca glupost koja moze skupo kostati,naime uselio se mis u motor...
Moracu otic do majstora al sve mi se cini da je nesto vrlo jednostavno...hvala vam u svakom slucaju
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Najbolji način za provjeru je podići auto na dizalicu, upaliti ga i voziti u zraku.
Ja sam na prošlom autu imao jedan slučaj kuckanja u vožnji. Pukla je metalna šelna što drži gumu na onim osovinama prema točku i ostala, nije spala, pa je proizvodila zvukove.
Ja sam na prošlom autu imao jedan slučaj kuckanja u vožnji. Pukla je metalna šelna što drži gumu na onim osovinama prema točku i ostala, nije spala, pa je proizvodila zvukove.
Moguce i to, hvala na savjetu moracu to provjerit!dino je napisao/la:Najbolji način za provjeru je podići auto na dizalicu, upaliti ga i voziti u zraku.