Iskustva: 307
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 321 put
-
Re: Iskustva: 307
Ne bi trebao biti poseban način. Mada sam se i ja napatio kada sam ih nešto vadio, kod mene su na dugim svjetlima, pa kada sam ih prvi put vratio bacale nebu pod oblake, jedva sam in nekako fino namjestion. Vozim i ja sa kratkim, i slabo se vide danju, ali noću ekstra. Ne znam kako je na starom modelu, ali kod mene je pozicija zajedno u dijelu sa dugim svjetlom i kada vozim pod kratkim baš se lijepo vidi pozicija.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Ja na pozicije stavio ovakve, preko godinu dana mi ferceraju bez problema http://www.ebay.co.uk/itm/10-x-T10-Canb ... 2ed1035db5
Unutrasnje osvjetljenje koristim ove kao sto je mara naveo, samo mi se ne svidja bas boja(blago bacaju na plavo), pa bi neke stavio da budu bas bas bijele. Ako ko ima link od nekih da su provjereno bijele, nek mi posalje.
Sto se H7 tice, ja nisam imao problema iako su mi xenon.. znaci treba samo onaj jezicak staviti gdje treba i pokusati centrirati sijalicu oko onoga limica.
Unutrasnje osvjetljenje koristim ove kao sto je mara naveo, samo mi se ne svidja bas boja(blago bacaju na plavo), pa bi neke stavio da budu bas bas bijele. Ako ko ima link od nekih da su provjereno bijele, nek mi posalje.
Sto se H7 tice, ja nisam imao problema iako su mi xenon.. znaci treba samo onaj jezicak staviti gdje treba i pokusati centrirati sijalicu oko onoga limica.
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
stavim ja jezik gdje treba al ne ide
, morat cu se i oko toga pozabaviti kad snijeg prestane bas da vidim do cega je problem, jos je kod mene motor mali u odnosu na naftarice koje su kod vas ali ipet moram ruke sebi polomiti da bih imao normalan pristup sijalicama (pogotovo onom gdje je aku i filter zraka iza, nema sanse normalno prici dok se filter ne pomakne
)

- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 91 put
- Kontakt:
-
kod mene su 28 dioda na prednjim pozicijama
i jedva udje
kao sto rekose kolege, samo moras centrirati sijalice da ne dodiruju lim

Motion & Emotion
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
bem mu misa koji sam ja hajvan, ono kako h7 sijalica ima jezicak onaj i u faru ima bas onakvo cetvrtasto udubljenje sa donje strane sve kontao da taj jezicak treba dole ici, i posto nije mogao zeljezni dio stati normalno vazda bilo nakrivljeno i udaralo u gornji dio sociva, beze danas malo vrtio i vidim da sam gurao sijalicu naopacke, treba taj jezicak okretat nebuanel007 je napisao/la:nema toliko veze sto su obicne, tu su samo da tinjaju ko svijeca jer se inace voze sa kratkim upaljenim, a i ako ove smd unutra dosade sa sljastenjem da se zamjene, uglavnom nece ih faliti
i da, da pitam nesto, postoji li neki poseban nacin za ubacivanje h7 sijalica u far, ja kako god pokusam vazda sijalica dodiruje godnju stranu onog sociva ili kako se to vec zove, nesto ne vjerujem da je napravljeno tako da radi
et sad me bahn , ne umijem sijalicu zamjenit

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ja mislio video objaviti kako se mijenjaju sijalice, al nisam jer sam mislio da barem to svi znaju lol
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
hahahahhaha et vidis da si trebao, kad je mogla ona mala 'rvatica objaviti kako se maze kriska hljeba mozes i ti kako se mijenja sijalica

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
ili se namucis ili pitas nekoga na forumu tko je se vec jednom mucio sa tim pa da ti objasni npr kao ja i mene je drug zezalo ja pred radnjom auto djelova da zamjenim nece pa nece malo je falilo da idem onome trgovcu da je opalim od glavu reko pogresnu mi dao i ja skinem sa suprotnog i vidim kako je ona stojala i ja ubacim i drugu mogao sam se blamirati kod likaanel007 je napisao/la:bem mu misa koji sam ja hajvan, ono kako h7 sijalica ima jezicak onaj i u faru ima bas onakvo cetvrtasto udubljenje sa donje strane sve kontao da taj jezicak treba dole ici, i posto nije mogao zeljezni dio stati normalno vazda bilo nakrivljeno i udaralo u gornji dio sociva, beze danas malo vrtio i vidim da sam gurao sijalicu naopacke, treba taj jezicak okretat nebuanel007 je napisao/la:nema toliko veze sto su obicne, tu su samo da tinjaju ko svijeca jer se inace voze sa kratkim upaljenim, a i ako ove smd unutra dosade sa sljastenjem da se zamjene, uglavnom nece ih faliti
i da, da pitam nesto, postoji li neki poseban nacin za ubacivanje h7 sijalica u far, ja kako god pokusam vazda sijalica dodiruje godnju stranu onog sociva ili kako se to vec zove, nesto ne vjerujem da je napravljeno tako da radi
et sad me bahn , ne umijem sijalicu zamjenit![]()
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
pitao sam ja ovdje i et vidis da su rekli samo polako guraj
a ne fkt kad se gleda unutra covjek bi zakljucio da jezicak sa sijalice ide dole u donji dio koji je kalupom tacno koliki je jezicak taj, mene je zeznulo sto sam davno mijenjao obje i skinuo prije toga ne obracajuci paznju kako to stoji i faru, i et godinu i kusur zivio u neznanju

a ne fkt kad se gleda unutra covjek bi zakljucio da jezicak sa sijalice ide dole u donji dio koji je kalupom tacno koliki je jezicak taj, mene je zeznulo sto sam davno mijenjao obje i skinuo prije toga ne obracajuci paznju kako to stoji i faru, i et godinu i kusur zivio u neznanju

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 748 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Ahahah.. pa je li moguceanel007 je napisao/la:sta, je l' ovo, ebga nije kriska al et bio sam blizu lool lool lool
[bbvideo=560,315]http://www.youtube.com/sCIukFS6bpA[/bbvideo]

Zato drugi put kad nesto skidas, zapamti kako je vec stajalo na autu.. nije sve u guranju