P307 - Koliko vam trosi ?
- micija
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 5008
- Ima zahvala: 52 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
-
Re: P307 - Koliko vam trosi ?
Paljenje klime uzima sigurno oko litar na 100 km.
Ali potrosnja mi je najmanja stavka,neka trosi,hocu da mi hladi,hocu da kad preticem povuce.
Gume su npr stavka,kod nas registracija i naravno nedo bog baksuzluka i kvarova.
Drzim se uglavnom ogranicenja i tu je oko sestice potrosnja sa 1,6 hdi motorom.
Kad segrijem zimi dok cekam ide i preko sedam i do osam.
Najduze sam vozio auta koja su mi trosila prosjek oko osmice i nikad mi nine bilo zao ni jedne kapi potrosene.
Ali potrosnja mi je najmanja stavka,neka trosi,hocu da mi hladi,hocu da kad preticem povuce.
Gume su npr stavka,kod nas registracija i naravno nedo bog baksuzluka i kvarova.
Drzim se uglavnom ogranicenja i tu je oko sestice potrosnja sa 1,6 hdi motorom.
Kad segrijem zimi dok cekam ide i preko sedam i do osam.
Najduze sam vozio auta koja su mi trosila prosjek oko osmice i nikad mi nine bilo zao ni jedne kapi potrosene.
Naivan slazem se da je motor pomalo trom ali meni ne smeta jer inace ne volim brzu i ludu voznju i nisam sklon tome da preticem na riskantnim mjestima samo radi prestiza.Meni je najbitnije da posle voznje ne izlazim kao robot iz auta. To je moje misljenje ali isto tako ne osporavam drugome da tvrdi da je neki drugi proizvodjac udobniji.
Nisi mogao ni naci moj post o kvaru jer sam ga postavim na pogresno mjesto pa ga je administrator premjstanjem obrisao.
Nisi mogao ni naci moj post o kvaru jer sam ga postavim na pogresno mjesto pa ga je administrator premjstanjem obrisao.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ja se ovim putem jos jednom izvinjavam, nije namjera bila da se izbrise tema, al eto desilo se da se prlikom premjestanja na pravo mjesto, tema duplirala i kada sam izbrisao jednu, nestale su obje. Sve sto sam uspio je ici 'back' i kopirati prvi post iz teme i napraviti novu, tako da ostali vide u cemu je problem peugeot-307-2-0-66-kw-motor-zatrese-prilikom-kretanja-t693.html
Avicii nije problem, nijednog trena nisam pomislio da je namjera. Prvo je moja greska sto sam postavio temu na neodgovarajuce mjesto.Koliko mi se puta desilo da obrisem na svom kompu vrijednih fajlova. Malo sam ja bio nedorecen u zadnjem postu pa je djelovalo neprikladno. samo naprijed i dobro je da postoji ovako korektan forum, odnosno korektni forumasi bez zajedljivih komentara.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ma nema veze druze, sve je ok, nego eto jedino mi krivo zbog teme.. jbg, kako nesto puno ne cackam oko toga premjestanja pa eto desava se. Uglavnom, nadam se da ces brzo rijesiti problem.
Sto se foruma tice, od samog pocetka gledamo da odrzavamo neku pozitivnu atmosferu na njemu, pa se nadam da ce tako i ostati. Nego da ne skrecem sa teme.. uzivajte
Sto se foruma tice, od samog pocetka gledamo da odrzavamo neku pozitivnu atmosferu na njemu, pa se nadam da ce tako i ostati. Nego da ne skrecem sa teme.. uzivajte

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
napokon da me neko razumi, sta cu mu ja kad je sarajevo ravnica miljacka i po 100 metara s obje strane, sve ostalo brdsko-planinski reljefdino je napisao/la:Njemu i ne treba više od druge brzine, sa Kobilje, kroz Sarajevo, pa na Vratnik, Vraca, Cicin, Sokbunar,...zulleee je napisao/la:Anele i sta jesi sada naucio prebacit dalje od 3 brzine![]()
Mora potrošiti 10 lit.

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Malo šale Anele. I kod nas ostalih nije ništa bolja potrošnja, Potroši sve što mu se naspe. U brdsko-planinskim krajevima je zimski prosjek oko 8 lit., ljetnji oko 6,5 lit., prosječna brzina izađe oko 30 km/sat, u usponu mu potrošnja poraste u drugoj brzini na 18 lit. i tako to. Bitno je samo da su noge odignute od zemlje, a vozimo se koliko možemo podnijeti. 

- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
ma znam, nemam ja nista protiv sale ni na svoj ni na tudji racundino je napisao/la:Malo šale Anele. I kod nas ostalih nije ništa bolja potrošnja, Potroši sve što mu se naspe. U brdsko-planinskim krajevima je zimski prosjek oko 8 lit., ljetnji oko 6,5 lit., prosječna brzina izađe oko 30 km/sat, u usponu mu potrošnja poraste u drugoj brzini na 18 lit. i tako to. Bitno je samo da su noge odignute od zemlje, a vozimo se koliko možemo podnijeti.

- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 7 puta
-
Evo ja juče odvezao relaciju Sarajevo-Foča-Sarajevo, lagane (penzionerske) vožnje sa par preticanja i na boardu prosjek 4,0 L/100 KM. S obzirom da put nije čemu, puno krivina i uzbrdo-nizbrdo, mislim da nije loše a vjerovatno na boljem putu bi moglo još i bolje. 

- bojan2906
- Iskusan član
-
Testiraću ga još malo kad pođem na more akobogda pa ćemo vidjeti kako će ići. Ja zadovoljan i ovako, znači kad hoćeš da smanjiš potrošnju malo olabaviš nogu i to je to. 

- bojan2906
- Iskusan član
-
Mali update, vratio se s mora, nakon nekih 860 km na bordu prosjek 4,6 L/100 km. Klima radila veći dio puta. 

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- pohvaljen: 2 puta
-
moj pezo 307 sw 66 kw 2.0 uzima 6,7 l kombinovane voznje sa upaljenom klimom a zna spasti na 4,5 l na bordu kad sam isao zivinice bihac i obratno
- suad83
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 307
- pohvaljen: 0
-
Najbolje mjerenje je kada vam se upali lampica od rezerve restarujete kilometrazu naspete gorivo pa do sledeceg paljenja rezerve i izracunajte meni je uvjek oko 6 do 6.3l graske voznje na otvorenom oko 5.2l motor je 2.0 66 kw
- maher33
- Početnik
- Vozim: Pug 307
- pohvaljen: 0
-
Zasto skoro niko ne spominje prosjecnu brzinu po bordu.
Mojih 110 konjica u 2.0 hdi motoru po bordu trose 7.1, po novcaniku (od cepa do cepa) 8.4 uz prosjecnu brzinu 24kmh, lagana gradska voznja. Siguran sam da je povecana potrosnja zbog PAF filtera...
Mojih 110 konjica u 2.0 hdi motoru po bordu trose 7.1, po novcaniku (od cepa do cepa) 8.4 uz prosjecnu brzinu 24kmh, lagana gradska voznja. Siguran sam da je povecana potrosnja zbog PAF filtera...
Pug 307, 2.0hdi, 79kw