Evo da ne otvaram novu temu ovdje cu pisati.
Naime zanima me od vas koji su uklonili FAP filter softverski jesteli vidjeli ili barem zavirili kako pojedini rade to.
Razmisljam u zadnje vrijeme da se ubacim i u ovaj posao da se ima nesto sa strane
Dosada sto znam je sljedeće:
Prvo se glavni fajl iz ECU-a prebaci na kompjuter i to pomocu programa i kablova koji su namjenjeni samo za prebacivanja fajlova i nista drugo ( Galleto).
E sada tu nastaje problem, jer sam se dosta puta susretao sa jednim programom koji je besplatan i koji moze FAP i EGR izbrisati, fino udjes u njega ubaci fajl i pritisnes sta hoces da ti ukloni. Ova vrsta programa je nepouzdana i stvara mnoge probleme tako da ovo ni pod razno ne bih.
Sljedeci nacin je da kada prebacimo fajl, rucno mijenjamo parametre pomocu programa koji se kupi, sto zahtjeva veliko znanje i vjezbu za koju nazalost nemam vremena.
Zadnja opcija i ona koju bi ja koristio je da preko jednog engleskog foruma o ECU-ima na kojima postoje momci koji se bave time i koji preko parametara uklone FAP i to tako sto im ja uploadujem fajl na kojem hocu da mi ukinu FAP i platim im koliko se sjecam blizu 50km.
Zelio bi takodjer da cujem vasa misljenja o ovome, pogotovo vi koji imate FAP da li biste pristali na ovakvu zadnju opciju i koliko vam se cini sigurna ( iako je ako je provjerena ne bih ni rekao

)
Ali mislim vrijedilo bi pokusati ovu zadnju, pa ovom prilikom pozivam sve dobrovoljce da se slobodno i komforno JAVU

PS. Kula odmah da znas ne mozes ti