Peugeot 207 1.4 HDI

205,206,207,208,2008
Odgovori
Igzy
Aktivan član
Vozim: Peugeot 207 1.4 HDI
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
Kontakt:
garage

Peugeot 207 1.4 HDI

Post Postao/la Igzy »

Bio bi red da se i ovdje predstavi auto, pa krenimo redom....

Peugeot 207 1.4 HDI, 2011. godište. Auto je uvezen iz Francuske 2011. godine, a ja sam ga kupio od prvog vlasnika u Hrvatskoj. Unatoč 153 000 km na satu, auto je maksimalno očuvan i utegnut. Ima nešto malo ogrebotina na branicima, ali gotovo da se i ne vide ako se ne zagleda.

Od opreme ima zračne jastuke za vozača i suvozača, zračne jastuke na sjedalima, manualnu klimu, podesiv volan po visini, el. podizanje stakala, centralno + daljinsko zaključavanje i ostalu osnovnu opremu.

Znam da bi najviše prigovora moglo biti za ne tako jak motor, ali ja sam sasvim zadovoljan sa njim. Za moj stil vožnje je savršen, a iovako mi je od snage i brzine bitna pouzdanost, mala potrošnja i jeftina registracija. S obzirom na to da većinom vozim po otvorenoj cesti potrošnja se zasad pokazala veoma zadovoljavajućom.

Auto je mehanički u odličnom stanju, ali je nakon kupnje odrađen servis (promjenjeno remenje, pumpa goriva i vode, sve remenje, ulje, filteri) i sad sam neko vrijeme miran što se tiče tih troškova.

Auto mi je dizajnom privlačan i to je između ostalog bio i jedan od razloga za kupnju. Imam nekih planova za uljepšavanje, ali vidjet ćemo kako će se to razvijati.

S obzirom na loše vrijeme za početak nešto slika sa parkinga dok ne nabacim neki photoshooting na atraktivnijoj lokaciji.

slika slika slika slika slika slika slika slika
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Re: Peugeot 207 1.4 HDI

Post Postao/la ElComandante91 »

Baš utegnuto izgleda, kakvi su ti planovi?
Clapton is God!
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Odlicno izgleda vidi se da je ocuvan. Sto se tice daljih radova, posjeti prvo garazu kolege Toma, auto se bas da fino skockati.

Sent from my LG G2 using Tapatalk
Igzy
Aktivan član
Kontakt:
garage

Post Postao/la Igzy »

Baš sam gledao garažu od kolege i mogu reći da ga je sa stilom uredio. Definitivno mi se sviđa

Moji planovi su:

- neke alu felge za ljeto (uz auto sam dobio ljetne gume, ali bez felgi, pa njih mislim prodati i uzeti si neke 16'' alu sa gumama)
- farbanje lajsni na vratima u boju vozila (za zadnju još nisam siguran dal ostaviti crnu ili i nju prefarbati)
- staviti neke zvučnike na zadnju policu čisto da upotpunim zvuk u kabini (nije mi bitna glasnoća tako da me se ne treba čuti na 3 km) te po potrebi promjeniti radio kasnije
- manja antena
- zatamniti zadnja stakla
- ako bude mogućnosti (i financija) zadnji spojler od RC-a

E sad, jako mi se sviđaju bijeli auti sa crnim krovom, pa razmišljam i o toj soluciji. Nisam još siguran dal bi išao na foliju ili lakiranje, ali prvenstveno želim čuti mišljenja drugih vezano za to.

Isto tako, kako provjeriti imam li instalaciju za maglenke na prednjem kraju? Pošto ih nemam serijski volio bi ih ugraditi pošto mjesta na braniku za njih imam.

No prvenstveno mi je bitno da me auto služi, a ovo gore navedeno se sve sa vremenom može napraviti. :)
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Lijepi planovi, za farbanje krova vidi da bude neka dobra crna sa visokim sjajem, onda izgleda kao da ima panoramu.
Clapton is God!
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Fin bijeli :super:
Sretno sa njim , da te sluzi, a sto se planova tice ,polako, odraditi ce se to sve
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Sto se tice lajsni na vratima i zadnje lajsne, ja se ne bi razmisljao.. uostalom, kod Toma mozes vidjeti da ta kombinacija skroz dobro izgleda, bar po meni. Ja bih mu i retrovizore ofarbao kao na RC-u (mat siva) ili mozda u crnu neku, sa visokim sjajem, dobro ce mu uz stakla leci.

Sto se tice maglenki, kad budes negdje nasao njih na otpadu kupi i instalaciju, mislim da se to samo prespoji tim kablom na odredjeno mjesto i onda ga samo aktiviras dijagnostikom. Nisam siguran, neka me neko ispravi ako grijesim, ali tako sam gledao ne nekim autima da je rijeseno.

Fini planovi.. nadam se da ces ih uspjesno realizovati :ok:
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Srećno bilo, napokon neka 207-ica na forumu, počeo sam da se osjecam kao ružno pače ;D

Šalim se naravno, ekipa je fenomenalna ovdje!

-Felne ces najlakše naći, ima dobar izbor za 4x108, ja bih najradije izabrao nesto sa 208, ima jedan model koji mi je top.
Vidjeces kakav je osjecaj na volan na 16", upravljivost ++, udobnost neces mnogo osjetiti, potrosnja ide u + 0,5-0,7L

-lajsne - nemoj da se misliš, neuporedivo je lepši, i obavezno zadnju farbaj, VJERUJ MI!

-imaš li zvučnike u zadnjim tapacirima?

-manja antena - kolega @cviki je uzeo odlicnu malu antenu sa wrc logom, pogledaj

- stakla obavezno, bas istaknu bijelu boju

- spoeler iz originala je 200€, vjerujem da ga kroz HR mozes naći polovnog za 50-ak €, ja sam sad poručio iz PL, nov, čekam izradu i shipping, pa ces vidjeti u temi kad stigne.

-"panorama " - ja bih izabrao foliji, ako ti se ne svidi, ili dosadi uvjek možeš skinuti, a farbu...

Auto te mora služiti dobro, odradi veliki servis, ukoliko nisi 100% siguran kad je radjen, filteri i ulje redovno i cuvaj dizne i turbinu, i to je to...

Elem, fino izgleda, utegnuto sto reče Comandante..
Planovi su odlični, bas onako kako treba, lagano i sigurno...
Zadnja izmjena: Tom, dana/u 16. ožu 2016, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
Igzy
Aktivan član
Kontakt:
garage

Post Postao/la Igzy »

Hvala dečki!

Najvažnije je da auto služi, a ostatak se bude sa vremenom (i kad bude financija riješilo).

Tom, eto sad smo isti i bojom i motorom. :D Bacio sam oko na tvoju garažu i moram priznat da je auto fenomenalan. Definitivno ću ''ukrasti'' neke ideje. Odlično izgleda sa ofarbanim lajsnama i tamnim staklima.

Zvučnike imam samo naprijed, a moram vidjet dal imam instalaciju otraga pošto mjesta ima. Za krov sam isto razmišljao da idem na foliju. Ispadne me jeftinije, a i uvijek postoji šansa da se makne kao što kažeš.

Za felge sam razmišljao uzeti 16'' sa 195 55 16 gumama (trenutno sam na 185 65 15 zimskima). Ako sam dobro izračunao sa novim gumama promjer će ostati isto tako da ne bi trebalo puno utjecati na auto, a što se potrošnje tiče nije to toliko strašno veliko povećanje tako da mislim da neću jako ni osjetiti.

Auto je sam po sebi i serijski lijep i jako malo mu treba da bi bio izvanredan. U ovih tjedan dana koliko ga imam izuzetno sam zadovoljan. Auto mi je izuzetno ugodan za vozit i stvarno uživam sad u vožnji. :D
hamza
Napredan član
Vozim: Peugeot 508
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 35 puta
garage

Post Postao/la hamza »

Zvucnike mozes ugraditi lako. Ima instalacija pripremljena samo ukljuci. Ja sam isto tako u zadnja vrata. Nije ih bilo samo ostavljena instalacija. Usteko samo
Tom
Moderator
garage

Post Postao/la Tom »

Hamza je u pravu, 100% je provucena instalacija samo zakacis zvučnike, ja sam dobio oem od 500L, i zamo zalemio žice jer nisam imao buksne za, samo vidi velicinu, mislim da su 13 il 16, ne mogu se sad sjetiti, al provjeriti ću ako ne nadjes info.

Ja sam na 205, i nista ne kači, ne moj uzeti "premesnatu" gumu jer se onda felna vizuelno izgubi, pa izgleda kao da je manja.

Sva "moja" rešenja su ti dostupna na temi, slobodno pitaj za detalje ako nesto treba tu sam, koliko mogu.
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Ja dok sam imao 207 razmisljao sam da lajsne vrata,kao i prednju resetku i zadnju lajsnu ofarbam u crno,onaj piano look,ali doduse kod mene je vozilo bilo u izvedbi plava Nejša boja,a preko prednjih resetki sam kupio sjajne lajsne na buvljaku bukvalno na metar i super je izgledalo,cak je i zimu izdrzalo bilo :),takodjer danas ima velik izbor kvalitetnih folija i mozda ne bi bilo lose uraditi neku mat foliju koja ima onaj perla look,djeluje mocno,a i lakse je odlijepiti foliju nego ponovo lakirati krov,ako bude potrebe,gledao sam ljude kako su sredili unutrasnje plastike sa hidrografikom i djeluje savrseno,a taj autic se da mocno uraditi,207 se stvarno predobro moze napucati,a ne znam da li ste negdje,vidjeli bad look obrve sto se urade na farovima,neki cak i prefarbaju gornji dio fara,mada ima i jednostavnijih varijanti,ali auto djeluje opako...
Uglavnom neka je sa srecom,ja sam 207 vozio vise od 6 godina i u dusu ga znam(benz je bio) i cesto sam planirao,razmisljao i ponekad cak realizovao :)

1921
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Evo jedan kulturan bijeli 207 sa Costa Rice,mozda boja felgi nije prvi izbor,ali je poput Tom-ovog skoro

I drugi link sto mi se uvijek dopadalo bad eyes ovaj

Volim malo gledati ove fan club stranice,ima lijepih uradaka,a i moze se sta fino kopirati :) ili dobiti neka ideja
1921
Igzy
Aktivan član
Kontakt:
garage

Post Postao/la Igzy »

Hmm... Volim aute koji su sređeni sa stilom. Nekad je i manje - više! Ne treba pretjerivati da bi auto izgledao odlično.

I usput.. Nakon 2 tjedna koliko ga imam dogodio se prvi kvar. Na povratku sa posla krepala mi je žarulja od kratkog svijetla. Više od pola sata sam se mučio da je promjenim. Sa mojim debelim prstima i minimalnim mjestom za manevriranje i taj naoko jednostavan zadatak se zakomplicirao. Sva sreća što imam curu sa tankim prstima koja je pripomogla. :D :D

I pošto sam za vikend bio malo kod svojih doma iskoristio sam priliku da zajedno poslikam naša dva prijevozna sredstva. rock

slika
slika
slika
Tom
Moderator
garage

Post Postao/la Tom »

Što bi reko Lukas "oko mene sve je belo" :D
Fina Corsa, jednako dobra za neki fini stajling...

Inace, na zadnjem braniku imaš 4 plastična držača koji donji rub drze na poziciji, drugi s desna ne stoji kako treba , sagni se vidi jel se pocupao/iskrivio il što treće, lagan poslić a bode oči.
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
Odgovori

Natrag na “Serija 2”