Sta vam je ljudi, kakav satak dva pa i pola je previse i bespotrebno. Opustite se malo sa propuhivanjem, govorim vam iz razloga zato sto sam dosta puta gledao kad je radio regeneraciju na dij. i prema kilometrima predjenim od nje sam vidio i tacno na kojim putevima je radio i pri kojim brzinama.
Ponavljam opet ako ti je stalno greska on ce pokusavati svaki put da uradi reg. kada dodje do radne temperature jer mu senzor daje nalog. Problem je tu samo u gradskoj voznji ne drzimo ga dovoljno vremena u voznji i ne uspije dovoljno dobro ocistiti ili jednostavno je kratka voznja pa tamam dodje do radne i senzor mu da nalog da pocne a mi vec dodjemo na odrediste.
Mnogo puta sam vidio radi reg. i u nekoj pri gradskoj voznji (barem kod mene je pri gradska ovakva), znaci treca brzina nekih 2000obr/min nekih jedva desetak minuta, ali to je dovoljno njemu da otvori donju klapnu zraka i digne sebi temperaturu i uspjesno uradi regeneraciju.
A vjeruj mi ako ti je stalna greska i vec baca u safe mode, onda ili nema aditiva pa ne moze uraditi, ili ako ima on je sigurno vec barem nekoliko puta uspjesno pokrenuo regeneraciju i nije uspio da ga dovoljno ocisti i zato ti javlja gresku, da se greska javlja ponekad i ne baca ga u safe mode onda mozes malo mu dici obrtaje dovoljno je nekih 2500 do 3000 obr/min nekih 5min ako je vec na radnoj temperaturi samo da on zapocne ciklus a on ce onda sebi sam dici temperaturu.
Najbolje ti je na dijagnostiku nekome kvalitetnom koji ce vidjeti kakvo ti je stanje, moguce je sto kaze Dino da je otisao neki senzor sto se nama desilo i stalno javljao da je zacepljen i ovaj stalno radio regeneraciju bez uspjesno, ako su oni u redu a FAP zacepljen onda ti je najjeftinije i najsigurnije ocistiti ga kod nekoga, jer aditiv neces morati kupovati kao mi sa starijm modelima, jer mladji imaju drugaciji filter.
Evo ti sto sam j radio ciscenje kod kolege Avde pa se uvjeri, imas i slike FAP-a malo bolje, kod 307 je malo veci i cijev ide pravo a ne pod uglom:
http://peugeotclub.ba/viewtopic.php?f=53&t=944