P307 1.6HDi - Plavi dim pri prvom paljenju ujutru

Odgovori
GazdaPaja
Iskusan član
Vozim: peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 3 puta
garage

Re: P307 1.6HDi - Plavi dim pri prvom paljenju ujutru

Post Postao/la GazdaPaja »

E najbolje jos to probaj i ovako i onako ces ih morati mijenjati. Pokusaj pa javi. Sretno

Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la klol »

Vidi, prvo zamijeni ono što je najviše očito. na toj dizni podlošku i gumicu što pušta. Nije to puno, ali će se proširiti i onda ćeš gubiti gorivo na tome.
Što se tiče plavog dima, grijače komplet zamijeni, pa vidi razliku. Ako nakon toga ne bude dobro, gledaj na dijagnostici protok na svakoj dizni posebno (znači nakon zamjene gumice i podloške na tim problematičnima), ako se nešto ne slaže naspi ATF ulja i pročepi (naspi pred kraj rezervorara i goni ga na autoput u veće brzine nek potroši litar goriva ili dva), ako ne pomogne ni to ne znam dalje šta bi moglo biti, to bi trebao dalje s nekim majstorom koji se više razumije. Što se ATF ulja tiče, motor će mirnije raditi to je prvo, podmazaće sve gdje šta treba i produžiće vijek motora.
bojan2906
Iskusan član
Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
 pohvaljen: 7 puta
garage

Post Postao/la bojan2906 »

Planirao sam svakako grijače i diznu nekad kad bude viška para rješavati, sad mi je hitnije zadnje pločice i desne zadnje kočione čeljusti da riješim. A ATF ulje nikad nisam sipao, na dosta mjesta sam čitao da nije preporučljivo ga sipati, a sa druge strane opet vidim dosta ljudi ga sipa bez problema. A to sa dijagnostikom opet druga priča, malo koji majstor je dobar sa njom a još manje voljan da ganja duhove i testira parametre u vožnji. Samo kažu nije to ništa, samo vozi i uživaj, dobro je to sve...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Ne sipajte ljudi ATF, to ne može da sagorjeva. Samo dvotaktol, ko ima FAP, ima i niskopepelni.

Bojane, jesi probao do Radonje da odeš?
bojan2906
Iskusan član
Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
 pohvaljen: 7 puta
garage

Post Postao/la bojan2906 »

Nisam išao do Radonje, u opciji je kad budem mogao finansijski da pokrenem rješavanje ovog problema jer mi stvarno u vožnji ne pravi nikakve probleme. U tom slučaju ide provjera dizni i gumica ventila.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”