P307 1.6HDi - Plavi dim pri prvom paljenju ujutru
- GazdaPaja
- Iskusan član
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 3 puta
-
Re: P307 1.6HDi - Plavi dim pri prvom paljenju ujutru
E najbolje jos to probaj i ovako i onako ces ih morati mijenjati. Pokusaj pa javi. Sretno
Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
- pohvaljen: 0
-
Vidi, prvo zamijeni ono što je najviše očito. na toj dizni podlošku i gumicu što pušta. Nije to puno, ali će se proširiti i onda ćeš gubiti gorivo na tome.
Što se tiče plavog dima, grijače komplet zamijeni, pa vidi razliku. Ako nakon toga ne bude dobro, gledaj na dijagnostici protok na svakoj dizni posebno (znači nakon zamjene gumice i podloške na tim problematičnima), ako se nešto ne slaže naspi ATF ulja i pročepi (naspi pred kraj rezervorara i goni ga na autoput u veće brzine nek potroši litar goriva ili dva), ako ne pomogne ni to ne znam dalje šta bi moglo biti, to bi trebao dalje s nekim majstorom koji se više razumije. Što se ATF ulja tiče, motor će mirnije raditi to je prvo, podmazaće sve gdje šta treba i produžiće vijek motora.
Što se tiče plavog dima, grijače komplet zamijeni, pa vidi razliku. Ako nakon toga ne bude dobro, gledaj na dijagnostici protok na svakoj dizni posebno (znači nakon zamjene gumice i podloške na tim problematičnima), ako se nešto ne slaže naspi ATF ulja i pročepi (naspi pred kraj rezervorara i goni ga na autoput u veće brzine nek potroši litar goriva ili dva), ako ne pomogne ni to ne znam dalje šta bi moglo biti, to bi trebao dalje s nekim majstorom koji se više razumije. Što se ATF ulja tiče, motor će mirnije raditi to je prvo, podmazaće sve gdje šta treba i produžiće vijek motora.
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
Planirao sam svakako grijače i diznu nekad kad bude viška para rješavati, sad mi je hitnije zadnje pločice i desne zadnje kočione čeljusti da riješim. A ATF ulje nikad nisam sipao, na dosta mjesta sam čitao da nije preporučljivo ga sipati, a sa druge strane opet vidim dosta ljudi ga sipa bez problema. A to sa dijagnostikom opet druga priča, malo koji majstor je dobar sa njom a još manje voljan da ganja duhove i testira parametre u vožnji. Samo kažu nije to ništa, samo vozi i uživaj, dobro je to sve...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Ne sipajte ljudi ATF, to ne može da sagorjeva. Samo dvotaktol, ko ima FAP, ima i niskopepelni.
Bojane, jesi probao do Radonje da odeš?
Bojane, jesi probao do Radonje da odeš?
- bojan2906
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 307sw 1,6 HDI
- pohvaljen: 7 puta
-
Nisam išao do Radonje, u opciji je kad budem mogao finansijski da pokrenem rješavanje ovog problema jer mi stvarno u vožnji ne pravi nikakve probleme. U tom slučaju ide provjera dizni i gumica ventila.