Pokusat cu ispocetka .... Znaci nekad proslo proljece naravno pripreme pred ljeto zamjenim sve filtere i prvi put cca .tri godine nakon sto sam kupio lava filter goriva (naglasak na ovaj filter). Poslije dva mjeseca u voznji mi pođe da trza, onaj osjecaj kao kad se vozis na biciklu pa te neko povuce za sic

Ja inace nisam brzac jos je lav sam po sebi lijen (Peugeot 307 1.4 HDI 2003 god.), a 95% voznje je gradska , kaze prijatelj malo ga stisni da se propuše, i on uzme auto i natjera ga , i nakon toga vise se nije ponavljalo , sve do neki dan ... ( idu reklame

Krenem ti ja sa svojom konom na more i vozimo se put za capljinu i trzne jednom - dva puta i opet stane, dodjem na granicu predjem granicu ko da je cekao podje konstantno da trza i upali se greska antipollution i servis lampa... Skrenem ugasim auto dignem haubu ( ne sto sam majstor , nego eto nemam izbora

Navecer polazim kuci, normalno pali, greske nema haj reko obasjalo me sunce, nisam ni deset metara zatrza i upali se greska. I vozim ti se ja tako jadranskom magistralom i ono ponekd zatrza , a ja se molim samo da mi je preci granicu nekako bi lakse , naravno nervoza ni klima ne pomaze koliko je vruce. Tamo negdje prije iskljucivanja sa magistrale na Komin skoro mi se ugasi ... Kada sam skrenuo za Komin ono prazno nigdje nikoga hajd reko pokust cu i ja malo da ga pritisnem i stisnem ti ja njega , lav rice , crni dim iza njega , i usporim kad ono normala, ni da se zakaslje i tako ti dodjem kuci niti jednom vise, sutra dan greska se ugasila.
Da ne duzim, ponovo navecer vozim, toliko zatrza da mi se ugasi(greska se pali) i to tacno ka sam prelazio jednu raskrsnicu na ( ko zna najveca raskrsnica u centru na spanskom trgu), te nekako stisnem kvacilo upalim sva cetiri i predjem preko raskrsnice da nisam blokirao saobracaj i da me niko ne udari ...
Ujutro opet nema greske , majsto kaze nema efekta raditi dijagnostiku bez greske, malo sam ga "propuhao" i danas stavio novi filter nafte , mada sumljam da je do njega , jedni kazu do pumpe za gorivo ... e sad terorija:
U trenutku kada smo stavili novi filter ponovo se pojavila greska dok je verglao, to znaci da taj senzor u filteru javlja da nema dovljno nafe i da pali gresku, i naravno kad je se napunio ugasila se greska, sto navodi na sumlju da negdje nesto u toku vozne ne gura naftu kako bi trebalo zafali nafte u filteru i upali se greska, mada kazu da ova ANTI POLLUTION greska se veze za vise senzora, to je neki amaterski zakljucak , sada molim Vas za misljene i iskustva...
Pokusao sam sto bolje objasniti , ako sta treba tu sam. Sad ljeto kontam jos koji put na odmor al strah je tu, sve mi se cini da cu autobusom

I jos imal koji kvalitetan covjek za pezoe u Mostaru ili okolici...