Ne mogu da saltam...

Odgovori
Sasa D
VIP Član
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0hdi 110kw
Ima zahvala: 31 put
 pohvaljen: 139 puta
garage

Ne mogu da saltam...

Post Postao/la Sasa D »

Sinoc isao sa porodicom do BN i taman da stignem na odrediste i ima jedno mjesto sa kontra padom i tu malo secnem autom i odjednom mi rucica mjenjaca nije vise imala funkciju,olabavljena semo se pomjera naprijed nazad,kao da je nesto slomljeno.
Ostane auto u drugoj brzini i ja ga parkiram.Nazovem majstora i odma mi kaze da nije problem kod rucice vec do sajli na polugama,mora da se neka izvadila.Skinem ja dovod vazduha do turbine i kuciste filtera vazduha i osvjetlim dio gdje su poluge i onako gledano obe sajle na svom mjestu pricvrscene na polugama.Rucno za dugu polugu mogu saltati i kad presaltam,rucica se pomjeri u tu brzinu i onda sa njom mogu izbaciti iz brzine,ali ponovo ne gogu ubaciti u brzinu vec rucica ide naprijed nazad.Posto nisam uspio da otklonim kvar usaltam rucno na polugama u drugu i krenem polao kuci,na jednoj strmoj strani stanem usaltam u trecu i tako nastavim do kuce.
Sta bi tu sad moglo biti?Rucno na polugi se moze normalno saltati,tako da nije do mjenjaca,najvjerovatnije jedna od ove dvije sajle pravi problem.Po meni ova lijevo broj 4.
slika
Evo i poluge sa kojom sam saltao pod brojem 3,na nju jos ide ova mala polugica 7 i to je to:
slika
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Ne mogu da saltam...

Post Postao/la anel007 »

znam da je rodjak takav problem imao ali na laguni, u toku voznje mu spadne sajla sa poluge i ako je bio u 3. brzini moze saltati samo 3. - 4. ali lijevo desno nista dok ne stane, vrati sajlu i nastavi ponovo. majstor mu to uvezao stegicama haman i od tad radi ko novo
slika ¦ slika
Sasa D
VIP Član
garage

Post Postao/la Sasa D »

Kod mene nije spala vec pukla,i to ona na koju sam sumnjao.Danas sam u potrazi za sajlom po otpadima,jer vidim da je nova 150km.Na internetu sam nasao da odgovara od skoro svih 407 i C5 2001-2009 godine.
https://www.eurofrance.pl/pl/p/Linka-Zm ... rrency=EUR
micija
VIP Član
Vozim: Peugeot 5008
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 27 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la micija »

Prave ljudi novu sajlu proguglaj malo. Ima u banja luci rafi tahografe taksimetre i sajle.

Diagbox- forumasima gratis pregled ljubimca.
Sasa D
VIP Član
garage

Post Postao/la Sasa D »

Imaju u Laktasima Mehanika Miljevic,ako na njih mislis.Zvao sam ih i nemaju ovu sto trazim,vec moju da poprave ili da prave novu,a samo zamjena druge sajle kosta 60km + pdv.Nasao sam polovnu za 50km,sutra ce je majstor ugraditi.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”