Klima uređaj

Sasa D
VIP Član
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0hdi 110kw
Ima zahvala: 31 put
 pohvaljen: 139 puta
garage

Re: Klima uređaj

Post Postao/la Sasa D »

Kod mene na 407 1,6hdi se osjeti itekako na vuci kad se upali klima i po meni je nepotrebno da klima bude stalno upaljena,i zbog vuce i zbog potrosnje.Kad se pritisne dugme auto, automatski se pali klima,a takodje kad se pritisne dugme za razledjivanje prednjeg stakla.Ja licno koristim klimu samo ljeti,kad je bas vruce.
Za ove 3 godine kako imam auto 2 puta sam punio je klimu,a na predhodnom 406 nikad nisam punio klimu za 6 ipo godina koliko sam vozio to auto i uvijek je radila klima kako treba.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ja vala ne zalim litar vise ljeti na klimu, a za vucu se slazem da se osjeti ali nije to nesto pretjerano (lako je ugasiti na sekund ako cu preticati nekog), licno rijetko kad diram dugmice oko klime, stoji na auto od paljenja do gasenja vozila i ne berem previse brigu oko toga

vise mi smetaju otvoreni prozori i promaha tokom voznje nego klima koja mi je vecinom razlike unutra-vani ~10 stepeni, nisam dijasporac da u avdiju napravim ledaru pa rizikujem zivot kad izlazim iz istog :green:
slika ¦ slika
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

I kod mene ljeti uvijek na Auto, jedino mi tako ne smrdi klima, kada stalno radi. :D Zimi je ugasim, a inače bi i tada držao na Auto da nije pomenutnog problema, jer se tad nekada pali nekada ne pali, zavisno od temperature vani.
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Post Postao/la Struja »

Greska je eliminisati klimu,motor je po potrebi sam gasi ako mu zatreba snage,kad je ugasena sam sklop se ne podmazuje,nista ne cirkulise i nakon odredjenog vremena javljaju se problemi koje ne osjetimo,a kad ih mi osjetimo obicno bude kasno i skupo...Kod mene radi stalno,ne gasi se ima slika potrosnje na otvorenom i mislim da je za taj motor 5,6l sa upaljenom klimom sasvim normalno i da bez nje ne bi to pretjerano manje bilo

1921
hamza
Napredan član
Vozim: Peugeot 508
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 35 puta
garage

Post Postao/la hamza »

da dovrsim oko klime sto me zezala godinu dana, pisao sam da je samo plin mogao izdrzati mjesec dana, onda iscuri, isao majstorima trojici po dva puta, mijenjao hladnjak i nista, neki senzor aze pusta, i nista opet dzaba ga zamijenio, isao u ovlasteni citroenov isto kao i svi samo napune i kazu nigdje ne pusta, stim da su u citreonu sumnjali da pusta unutra na isparivacu. sipali neku tecnost zaceplja mikropukotine 50 km i opet nista.
tako da mi je ukupno otislo 600 maraka a problem nije rijesen.
Da bi prije par dana otisao u jedan servis u Zivinicama gdje je covjek rekao ce traziti dok ne nadje gdje pusta. sve je naprijed pretrazio. hladnjak skidao sve redom, ali nista. i na kraju je skinuo unutra volan i tablu. da bi to dzaba bilo, nije pustao unutra isparivac. onda je ponovo opet cijevi provjeravao i nasao kod kompresora cijev malo pustala. sta je uradio zavario ili zamijenio pojma nemam. glavno auto je bilo kod njega 5 dana i sto je najvaznije rijesio problem. samo mi zao sto se dzaba skidala tabla. Kostalo je 350 km i rijesio problem. prije otislo 600 KM i nije nista rijeseno.
evo slika unutrasnjosti
http://www.upslike.net/image/dO2Jp
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Na kraju bitno je da si rješio, nažalost velike troškove si imao.
Clapton is God!
Odgovori

Natrag na “Ostalo”