Evo i moj izubijanko

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Evo i moj izubijanko

Post Postao/la anel007 »

ipak se danas malo sarafalo, nije bio veliki minus

slika

prvo se malo vise kontalo kud, sta i kako; prvobitno plan je bio nekud izvuci razdjalnik sa jedne od slika iznad pa ga ukljuciti u upaljac kod mjenjaca ali zbog kratkog kabla to je otpalo, na kraju sam komplet srednju konzolu raskupusao, izvadio upaljac sa standardnog mjesta i unutar konzole spojio sa razdjelnikom a isti smjestio u natkasnu ispred suvozaca

slika

kad je vec to sve rastavljeno a i da ne bih rastavljao nista vise ekran za senzore sam odlucio postaviti u pretinac ispod radia umjesto standardno na tablu i kablove od njega provukao kroz pretinac

slika

kablovi za napajanje retrovizora i rikverc kamera idu A grebenom ispred suvozaca i ispod neba naprijed sam ih uspio zavuci da se ne vide dok ne dodju do mjesta gdje se moraju ukljuciti u retrovizor (morao sam probusiti malu rupu na donjem dijelu pretinca ali ko je ikad zavirivao ispod zna da ima onaj platneni djavo koji se kaci tu pa se rupa i ne vidi)

uglavnom sad za sad to ovako izgleda i radi onoliko koliko je spojeno

slika

slika

dok je u pretincu pala granata ali sredit cu i to nekad, dok se sve spoji i pokopca

slika

kablovi nazad su provedeni ispod tapacirunga sa suvozaceve strane i sve ceka u gepeku da se skine karambolka i spoji ostatak, to cu mozda za vikend raditi u zavisnosti kakav jaran bude sa slobodnim vremenom, nesto ipak ne bih sam da deveram oko toga, a posto je on na nekoliko auta vec ugradjivao senzore taman ima i iskustva :green:
slika ¦ slika
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Dobro si raskupusao :D nije ti ni iza mudra knjiga, sve je jednostavno, ako sta zapne zovi objasnicu :)
Motion & Emotion
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Fino si se ti razradio na minusu. :D
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

A jest fino popustilo, interesanto djeluje to sve u paketu, nego šta tačno to čudo za senzore pokazuje?
Clapton is God!
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

kula je napisao/la:Fino si se ti razradio na minusu. :D
tek osjetio koliko je hladno bilo kad sam usao unutra i poceo se grijati :green:
ElComandante91 je napisao/la:A jest fino popustilo, interesanto djeluje to sve u paketu, nego šta tačno to čudo za senzore pokazuje?
sta te tacno zanima i na koje cudo mislis?
slika ¦ slika
ElComandante91
Moderator
garage

To ispod radija što si postavio.
Clapton is God!
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

aha, obicni displej za senzore pozadi, pokazuje blizinu prepreke i smjer gdje se ista nalazi lijevo ili desno
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 745 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

A jesi se razvaljanio svaka cast :good: Sve pohvale za radove :handclap: Ja bi jedino ovaj 'displej' od senzora ipak stavio negdje drugo, npr. sa lijeve strane vozaca ili mozda cak negdje pozadi pa da ih gledas u retrovizor.. mada ok je i ovako, vazno je da sljaka ;)
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

Eto ga sada restil, sve ima, svaka čast. :ok:

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

Avicii je napisao/la:A jesi se razvaljanio svaka cast :good: Sve pohvale za radove :handclap: Ja bi jedino ovaj 'displej' od senzora ipak stavio negdje drugo, npr. sa lijeve strane vozaca ili mozda cak negdje pozadi pa da ih gledas u retrovizor.. mada ok je i ovako, vazno je da sljaka ;)
razmisljao sam ja i kontao gdje bi mi bilo najvolje ubaiti to, sto se tice pozicije naprijed ova mi nekako bila najlaksa za izvesti jer bi sve druge zahtjevale neka dodatna rasklapanja i eksperimentisanje (a vec sam imao isbusenu rupu u tom pretincu i tu je prolazio 3.5mm kabal do yatoura ako mi nekad prahne spajati mobitel da pustam muziku)

to za pozadi mi i nije bas prakticno a i u vecini slucajeva bi pokazao obrnut smijer mada vjerovatno bi se mogli senzori obrnuto spojiti pa bi pokazivali kako treba ali opet zahmet mi izvlaciti kabal citavom duzinom auta, nek stoji za sad tu gdje jeste pa cemo vidjeti kako ce se pokazati
dino je napisao/la:Eto ga sada restil, sve ima, svaka čast. :ok:
tacno ga mogu prodavati pod 2005. godiste :green:
slika ¦ slika
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

danas se malo duze testiralo kako ce izgledati vozanje sa ovim retrovizorom i stanje je ovakvo

najvise me brinuo odsjaj farova vozila iza ali koliko sam primjetio s tim nece biti problema, iako nema nikakav senzor pa da se zatamni samo ogledalo ima plave nijanse i farovi drugih auta po noci uopce ne prave problem, treba se malo navici po danu na tu plavu boju ali nista strasno

dalje vozanje sa upaljenim ekranom takodje nije problem jer je sam retrovizor siri od fabrickog pa bez problema "fata" ugao kao fabricki + taj ekran sa strane, ekran se uvijek ako bude potrebe za tim moze ugasiti neovisno od kamera koje konstantno snimaju

kvalitet videa je moze se reci prosjecan mada za cijenu koliko kosta i vise nego dobar, po noci takodje moze proci ako je ulica fino osvjetljena mada cim rasvjeta postane rijedja ili je nema odmah mrka kapa, skoro nista se ne vidi mada tu sigurno i veliku ulogu imaju fenjeri naprijed, puno ce to bolje biti kad dodju xenoni i sociva ali ima jos do tog

evo i snimak ispod kakav je kvalitet, prva polovina videa je po danu a druga kad je pao mrak

slika ¦ slika
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

E sada znamo gdje stanuješ. :mah:
Snimak je više nego dobar, nije džaba rezolucija FULL HD 1080. :ok:
Jesi li dobio zadnju kameru i imaš li mogućnosti snimanja na USB ili SD? Negdje sam vidio i da imaju mogućnost G senzora.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
ro.OXy'
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 19 puta
garage

Post Postao/la ro.OXy' »

:good: za radove
ElComandante91
Moderator
garage

Odlično izgleda, dobar je kvalitet snimka. :yes:
Joj onog kretena sa Passatom na početku. :shlag:
Clapton is God!
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

dino je napisao/la:E sada znamo gdje stanuješ. :mah:
Snimak je više nego dobar, nije džaba rezolucija FULL HD 1080. :ok:
Jesi li dobio zadnju kameru i imaš li mogućnosti snimanja na USB ili SD? Negdje sam vidio i da imaju mogućnost G senzora.
sad znate i zasto je potrosja ovakva kao u potpisu :green:

a snima na sd karticu maksimalnog kapaciteta 32 GB, samo sto kolicina memorije koju zauzme snimak ne zavisi od kvaliteta i duzine nego imaju predefinisane postavke da se bira da li snimak da bude podjeljen na 2/3/5 minuta i fiksno zauzimaju odredjenu kolicinu, 5 minuta haman zauzme 1 GB i problem je ako je to odabrano u opcijama i upalis auto na 5 sekundi on i dalje uzme 1 GB memorije na kartici

ima i G senzor koji je zamisljen da "osjeti" ako si imao udes i automatski zakljuca taj snimak da se ne moze izbrisati presnimavanjem jer kamera automatski presnimi stare videe novim

ima i parking detekciju, kad je auto ugaseno da detektuje vibracije oko njega i automatski se pali i snima jer ima baska bateriju u sebi, korisno npr. ako te neko zakaci na parkingu i tako te stvari pa mozda ufatis pocinioca

i jah ima i zadnju kameru koja je losijeg kvaliteta od ove a koliko losijeg znat cu kad je montiram :green:
ro.OXy' je napisao/la::good: za radove
tek je na pola posla :good:
ElComandante91 je napisao/la:Odlično izgleda, dobar je kvalitet snimka. :yes:
Joj onog kretena sa Passatom na početku. :shlag:
puno mi je selo takvih kretena, mada sumnjam da je igdje u bosni bolje stanje bar kad je kultura saobracaja u pitanju
slika ¦ slika
Zaključano

Natrag na “Serija 3”