Prvi post pa kvar

Ovako vozim peugeot 206 1.6 HDi 80kW, auto je uvezen sa pređenih oko 150000 km. Odmah po uvozu uradio sam veliki servis, zamjena remenja i vodene pumpe..
Sve je bilo super do pre mjesec dana kada je auto odjednom izgubilo vucu, otjeram auto majstoru on to pregleda kaze da je u pitanju turbina i tu kreću muke

Zove me majstor i pita da li da stavi novu ili polovnu turbinu, posto sam se vec ranije informisao da je to najbolje novo uzeti naravno rekao sad da uzme novu...
Nova tirbina + plus filter za ulje i novo ulje me koštalo oko 600€... Znao sam da to je to potrošni materijal pa to valja mjenjati...
Ali tu mukama nije kraj, svega 10-tak dana sa novom turbinom opet ista situacija turbina stradala...
Opet zovem majstora, kaze da je prilikom prvog mijenjanja primjetio da je karter udaren i da je najvjerovatnije oštećena i uljna pumpa...
Kako on kao majstor nije provjerio podmazivanje turbine, ili ako je neki ozbiljan majstor kako nije rekao da on nece da postavi turbinu ako nema zadovoljavajuće podmazivanje????
Ajde pristanem i na to zamijenio je i karter i uljnu pumpu još + 300€

Nakon 10-tak dana opet ista situacija, turbina se čuje da zviždi, malo je drugačije nego u prva dva slučaja( kada se čula buka osovine turbine)...
Majstor se sada pravda kao da ti motori 1.6 HDi 80kW imaju problema sa time i da nisu dobri bla bla bla

Interesuju me vaša iskustva sa tim motorima posebno sa 1.6 HDi, te da li se nekom desila slična stuacija...
Post je malo duzi ali to su moji problemi sa ovim Peugeot-om (Hvala na razumijevanju