Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Nisam jos, imam jos nekih 800 km da ispucam, taman sredinom februara... gledao sam po benzinskim pumpama ne mogu da nadjem total 30 5w ... jel zna neko gdje se moze nabaviti, po mogucnosti taj bidon od 5 l... (okolina mostara pozeljno)anel90 je napisao/la:Odradi li servis, meni je krajem februara to na dnevnom redu nisam presao 10k al prodje godina dana.AKo si odradio de napisi gdje st asi mjenajo i kolko te izaslo.Ja se dvoumim da li da radim u ovlastenom ili negdje drugo, razlika u cijeni je poprilicna.Ulje kod njih kosta 1L 19KM a ja mogu kupiti 5l za 60km istog ulja sa besplatnom dostavom.nidjam je napisao/la:Ide mali servis za nejih 1500 km pa kao neiskusnog vlasnika interesuje me sta sve tacno da se mjenja tu pored ulja... Koje ulje vi koristite za 16 hdi 66kw sa fapom... Koje filtere mjenjate i sta jos? Koje proizvodjace birate i slicno
FIlteri zraka i klime 12km a kod njih 22KM
Filter goriva 50km a kod njih 90KM.
FIlter ulja 8 km kod njih 18 KM.
Bog za kolko bi i ruke jos naplatili isod 50 KM teškoo
Mjenjao bih i sitku na pumpi od ulja al nezz cijenu ni u ovlastenom ni u drugim.Zna li neko kolika je cijena i kako to funkcionise da li se moze sama promjeniti bez da vuce i pumpu i sta ja znam....
bio u 6-7 prodavnica i nijedna ne prodaje to uljeAvicii je napisao/la:Mislim da u svim auto dijelovima imas uzeti to ulje.
Tacno ne mogu vjerovati.nidjam je napisao/la:bio u 6-7 prodavnica i nijedna ne prodaje to uljeAvicii je napisao/la:Mislim da u svim auto dijelovima imas uzeti to ulje.
Avicii je napisao/la:Tacno ne mogu vjerovati.nidjam je napisao/la:bio u 6-7 prodavnica i nijedna ne prodaje to uljeAvicii je napisao/la:Mislim da u svim auto dijelovima imas uzeti to ulje.![]()
Nista onda, Cro auto u Mostaru, ovlasceni Peugeot servis, tu ima sigurno
nidjam je napisao/la:Nisam jos, imam jos nekih 800 km da ispucam, taman sredinom februara... gledao sam po benzinskim pumpama ne mogu da nadjem total 30 5w ... jel zna neko gdje se moze nabaviti, po mogucnosti taj bidon od 5 l... (okolina mostara pozeljno)anel90 je napisao/la:Odradi li servis, meni je krajem februara to na dnevnom redu nisam presao 10k al prodje godina dana.AKo si odradio de napisi gdje st asi mjenajo i kolko te izaslo.Ja se dvoumim da li da radim u ovlastenom ili negdje drugo, razlika u cijeni je poprilicna.Ulje kod njih kosta 1L 19KM a ja mogu kupiti 5l za 60km istog ulja sa besplatnom dostavom.nidjam je napisao/la:Ide mali servis za nejih 1500 km pa kao neiskusnog vlasnika interesuje me sta sve tacno da se mjenja tu pored ulja... Koje ulje vi koristite za 16 hdi 66kw sa fapom... Koje filtere mjenjate i sta jos? Koje proizvodjace birate i slicno
FIlteri zraka i klime 12km a kod njih 22KM
Filter goriva 50km a kod njih 90KM.
FIlter ulja 8 km kod njih 18 KM.
Bog za kolko bi i ruke jos naplatili isod 50 KM teškoo
Mjenjao bih i sitku na pumpi od ulja al nezz cijenu ni u ovlastenom ni u drugim.Zna li neko kolika je cijena i kako to funkcionise da li se moze sama promjeniti bez da vuce i pumpu i sta ja znam....
Gdje si to radio, jel total 5W30 ineo ECS??? povoljna cijena siguran budi :)nidjam je napisao/la:rijeseno, narucio vlasnik auto djelova, iako do sad nije prodavao total, dogovorili smo se bidon 5 litara 50 KM... sto je jako jeftino
radim tek u srijedu, nisam mogao ranije bez auta biti.... jeste to je to ulje... tu jedan lokalni trgovac u gradu mi narucio...anel90 je napisao/la:Gdje si to radio, jel total 5W30 ineo ECS??? povoljna cijena siguran budi :)nidjam je napisao/la:rijeseno, narucio vlasnik auto djelova, iako do sad nije prodavao total, dogovorili smo se bidon 5 litara 50 KM... sto je jako jeftino
ima li to sito ulja i 307 2.0 hdi ?Tom je napisao/la:Koje je godište 308? 1.6 je u prvim verzijama imao onaj poznati problem za sitom ulja kod turbine, pa se preporucivala zamjena ulja na 10k, i obavezna provjera tog sita, da nije zaprljano.
Ja lično mijenjam ulje(mada na 1.4hdi), filer ulja, vazduha, klime i goriva na svaki servis, dok neki preporucuju gorivo na svaki drugi, vazduha na III...i slično.
Rashod mi bude 20€ veći, ali mi Lav prede kao mala maca...
Ulje kod tebe za naznakom proizvođača ZA FAP motore. Peugeot preporučuje Total kao oficijelno.
poslato s Jadrana