Strasni lav

404,405,406,407,4007
Odgovori
Muhammed22
Početnik
Vozim: Peugeot 407
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Strasni lav

Post Postao/la Muhammed22 »

Eh ovako kao sto rece nedavno sam kupio ovu 407 tacnije prije mjesec dana u auto salonu dalmi. Finih para me je i izasao znaci kraj 2010 godine 1.6 motor 80 kw s opremom je u fullu bar majstor tako kaze. Auto je bez packe izvana i iznutra znaci "novo" nema sta. Na satu ima 149 xxx, veliki servis jedino nije radjen, mada mi majstor govori da se ovim autima radi tek na 180 xxx pa nadalje ? Svaki savjet je dobro dosao. Zanima me sve znaci od najmanje sitnice pa nadalje sta znate pisite :84:
ev koja slika :D :D

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Struja
VIP Član
Vozim: 508
Vozim: 508 RXH
Motor: 2.0 135kw
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 45 puta
garage

Re: Strasni lav

Post Postao/la Struja »

Prvo dobro nam dosao i da te lav dugo slusa.
Autic mnogo lijepo izgleda i ima finu opremu,pravi bonbon.
E sad,ako si vozilo uzeo od provjerenog distribitera i mozes se pouzdati da je prava kilometraza to je super stvar i mozes cekati tih 180 000 za koje se preporucuje da set remena drzi,medjutim ja licno mislim da kad se kupi vozilo set zupcastog bi se trebao odraditi,jednostavno da covjek bude miran,a za ovo vozilo kosta do 500KM,a to je mala cijena za ono sto sprijecava :)
Imas na forumu vec dosta tema i konetara pa eto kad budes imao vremena preleti i da naravno tema o FAP filteru ako vec nisi imao iskustva...
Inace na prednjem trapu najskuplje su ti kugle i to im je kao mana,doduse ako nisu u novijim godistima sta promijenili :) a inace vozilic je prava krstarica i jos uvijek vizuelno atraktivna...
U svakom slucaju trazi paznju i redovno odrzavanje i nece biti problema

PS vidjeh da si napisao kod Dalmija da si kupio auto,u svakom slucaju vozilo odvuci do servisa i preko broja sasije vidi kompletnu istoriju pa uporedi(ako je moguce) sa onim sto su ti oni dali i odradi orginalnu dijagnostiku to ti je 20KM
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Extra auto,spolja lijepo unutra jos ljepse :good: .

Kugle kao sto rece Struja jesu skupe ( ja sam jednu placao mislim oko 90 KM). Ali ne kupuju se one svaki dan nono a i gdje ima auto bez odrzavanja.
Najvjerovatnije ces imati problema sa servo pumpom ( sta god ti majstori budu govorili ne slusaj ih jer ce uvijek govoriti otisla pumpa,otisla letva ) a u sustini samo treba ispustiti zrak iz sistema,doliti odgovarajuce ulje dok auto radi . E sada da li su je sta poboljsali u medjuvremenu nemam pojma.
U sustini super auto prava krstarica i neka te dobro sluzi.
ro.OXy'
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 19 puta
garage

Post Postao/la ro.OXy' »

fin autic,sretno da te dobro slusa :ok:
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Da te dugo služi i bez problema, ne zna se gdje bolji spolja ili iznutra! :good: :84:
Clapton is God!
Muhammed22
Početnik
garage

Struja je napisao/la:Prvo dobro nam dosao i da te lav dugo slusa.
Autic mnogo lijepo izgleda i ima finu opremu,pravi bonbon.
E sad,ako si vozilo uzeo od provjerenog distribitera i mozes se pouzdati da je prava kilometraza to je super stvar i mozes cekati tih 180 000 za koje se preporucuje da set remena drzi,medjutim ja licno mislim da kad se kupi vozilo set zupcastog bi se trebao odraditi,jednostavno da covjek bude miran,a za ovo vozilo kosta do 500KM,a to je mala cijena za ono sto sprijecava :)
Imas na forumu vec dosta tema i konetara pa eto kad budes imao vremena preleti i da naravno tema o FAP filteru ako vec nisi imao iskustva...
Inace na prednjem trapu najskuplje su ti kugle i to im je kao mana,doduse ako nisu u novijim godistima sta promijenili :) a inace vozilic je prava krstarica i jos uvijek vizuelno atraktivna...
U svakom slucaju trazi paznju i redovno odrzavanje i nece biti problema

PS vidjeh da si napisao kod Dalmija da si kupio auto,u svakom slucaju vozilo odvuci do servisa i preko broja sasije vidi kompletnu istoriju pa uporedi(ako je moguce) sa onim sto su ti oni dali i odradi orginalnu dijagnostiku to ti je 20KM
Hvala lijepo na odg :-D Prije svega slazem se za taj velili servis i ja sam na svakom starijem radio odmah, al ovaj cd mprqt nalo sacekat dok se koja para zaradi :-D Morat cu procitat te tem za fap filtete posto sm ga mislio skroz rijesit pa et vidjet cemo... Za prednji trap sam upoznat majstor mi je rekao za te dijelove, al kao sto sm rekao i njemu ne mozes i jare ni pare.xd
Paznju ce imat i to samo takvu.Imalo je svalo auto al ovo ce duplu xd

Kad sam ga kupovao majstor je isao s mnom i sve je se provjerilo detaljno svaka sitnica i auto je uredu nemq sta jer ga ja nw bih kupio da je on rekao da ne vrijedi tih para :-D
Imas kakav prijedlog sta da mu uradim, mislio sam folije stavi na zadnja stakla ?
Muhammed22
Početnik
garage

ElComandante91 je napisao/la:Da te dugo služi i bez problema, ne zna se gdje bolji spolja ili iznutra! :good: :84:
Hvala lijepo kolega, istog sam misljenja vjeruj prezadovoljan sam :-D
Muhammed22
Početnik
garage

ro.OXy' je napisao/la:fin autic,sretno da te dobro slusa :ok:
Hvala drug
Muhammed22
Početnik
garage

zulleee je napisao/la:Extra auto,spolja lijepo unutra jos ljepse :good: .

Kugle kao sto rece Struja jesu skupe ( ja sam jednu placao mislim oko 90 KM). Ali ne kupuju se one svaki dan nono a i gdje ima auto bez odrzavanja.
Najvjerovatnije ces imati problema sa servo pumpom ( sta god ti majstori budu govorili ne slusaj ih jer ce uvijek govoriti otisla pumpa,otisla letva ) a u sustini samo treba ispustiti zrak iz sistema,doliti odgovarajuce ulje dok auto radi . E sada da li su je sta poboljsali u medjuvremenu nemam pojma.
U sustini super auto prava krstarica i neka te dobro sluzi.
Hvala na lijepim rijecima.
Potrosan materijal Boze dragi :-D Hvala za savjet oko servo pumpe. Nadam se da mi nce trebat al dobro je znati
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Post Postao/la dino »

I od mene sve pohvale za auto!
Ja bi ti preporučio za prvu sledeće:
- FAP ne skidaj i ne mijenjaj, može se čistiti do beskonačnosti, samo se aditiv kupuje.
- Ako je auto lijepo održavano, to pokazuje izgled unutra i vani, znači da ga je vozio "insan" i nema potrebe preventivno djelovati. Može majstor vizuelno pregledati zupčasti. Moje je došlo sa 160 tk a tek sam zupčasti zamijenio na 175 tk.
- Displej samo briši suhom krpom, nikako prskati sredstvima.
- Kožu čisti i maži kremama za kožu.
- Folije obavezno uraditi, jer ljeti je koža vrela...

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Boris_95
VIP Član
Vozim: Peugeot 406
 pohvaljen: 12 puta
garage

Post Postao/la Boris_95 »

Au koja limuzina, oprema je vrh, i izvana je lijep, očuvan je stvarno, da se navozaš bez kvarova! :good:
Muhammed22
Početnik
garage

dino je napisao/la:I od mene sve pohvale za auto!
Ja bi ti preporučio za prvu sledeće:
- FAP ne skidaj i ne mijenjaj, može se čistiti do beskonačnosti, samo se aditiv kupuje.
- Ako je auto lijepo održavano, to pokazuje izgled unutra i vani, znači da ga je vozio "insan" i nema potrebe preventivno djelovati. Može majstor vizuelno pregledati zupčasti. Moje je došlo sa 160 tk a tek sam zupčasti zamijenio na 175 tk.
- Displej samo briši suhom krpom, nikako prskati sredstvima.
- Kožu čisti i maži kremama za kožu.
- Folije obavezno uraditi, jer ljeti je koža vrela...
Za skidanje sam se bio odlucio radi cijene citam po netu ciscenje i trajno uklanjanje za iste pare.
Kad budem radio mali servis na proljece recu mu da pogleda sto je sigurno sigurno je :-D
Za kreme jel imas neku preporucit ? Gledao sam u fisu ima dvije tri kreme za kozu? Pa sad nez koja je bolja ?cijena im je ti negdje...
Za folije imal igdje u blizini dobar majstor za to ne bih da svakpm odvuce pa da bude za godinu da se odlijepe ?
Muhammed22
Početnik
garage

Boris_95 je napisao/la:Au koja limuzina, oprema je vrh, i izvana je lijep, očuvan je stvarno, da se navozaš bez kvarova! :good:

Hvala drug! To mi je i zelja :-D
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ako radi ne skidaj, pogotovo sad kako uvode ove eko testove sigurno ce ti puno znaciti
slika ¦ slika
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Lav ti je ekstra, stvarno gledam u zadnje vrijeme 407-ca ima super liniju. :super:

Sto se tice FAP-a slazem se sa Anelom, i mi smo svoj ocistili sami prije 3 godine najmanje i bez problema. A ciscenje ti je 50-60 km ja ga cak mogu uraditi cistio sam ih par dosad. Bitno je i na kraju samo dijagnostikom mu "reci" da je novi ubacen i to je to.
Ali ne brini sto se toga tice vozi i uzivaj a on ce cak prijevremeno javiti ako bude pred zacepljene a ovi noviji znaju na odredjeno kilometrazi javiti iako nije zacepljen tako da samo ganjaj i uzivaj. :ok:

Sta je reci za ljetni set guma jel drugaciji sta? :D
Zadnja izmjena: Harun, dana/u 27. sij 2017, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori

Natrag na “Serija 4”