P206| Izduvni gasovi?
- Небојша.Гогић
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206 1.1
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
P206| Izduvni gasovi?
Ljudi treba mi pomoc. Radi se o tome da juce po lepom vremenu sam u toku voznje otvorio malo prozor i odmah osetio u autu miris izduvnih gasova(neverujem da je miris benzina) i bas je neprijatno
E sada miris se oseti samo kada su prozori spusteni,cim se prozori zatvore nema vise tog neprijatnog mirisa,cak je i ventilacija Ok,duva vazdug unutar kabine ali se neoseti nikakav neprijatan miris? U cemu je problem i da li je nesto opasno? Da li ima veze sa potrosnjom jer mi se cini da auto trosi oko 10l benzina na 100km mesovite voznje ? Hvala

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: P206| Izduvni gasovi?
Na parkingu, upali auto, digni haubu i gledaj odakle dolaze izduvni. Vjerovatno su iz tvoga auta. Što se tiče potrošnje jeste malo uvećana.
- Početnik
-
Provericu tako...sta moze da utice na povecanu potrosnju s obzirom da se auto normalno vozi? Filter vazduha,svecice? Katalizator,lambda sonda? Ili nesto trece? Zuta check lampica se pali samo prilikom startovanja auta i odmah se ugasi posle nesija tako da je to Ok...
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
sonda ako ti pusta negdje oko i prije nje, ja sam tako kod sebe nedavno primjetio da mi je napukla grana auspuha oko sonde malo i dok je hladan auto tu izlazi malo izduvnih gasova pa cu vidjeti uskoro to dali se moze kako zavariti ili da je mijenjam komplet
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Trebao si to negdje na kanal odvesti ili na dizalicu pa pregledati komplet izduv i izduvnu granu. Mora biti negdje vidljivo cim se toliko osjeti. Ja bi to odvezao i na dijagnostiku, jer vjerovatno auto dobija vise goriva nego sto treba, pa onda vise i trosi, mozda otuda i gasovi. 

- Небојша.Гогић
- Početnik
-
Moram proveriti majstor+kanal...mada danas predjoh jedno 100km po ovom toplom vremenu na otvorenom putu 80-90km/h ne brze i gle cuda kazaljka mi samo za jednu crtu se spustila na pokazivacu?! Sto bi se reklo i vise nego odlicno :) to za potrosnju od 10l na 100km mi je bilo ovih dana dok je temperatura bila od pet do deset stepeni ispod nule vecinom kratke relacije do 15km(grad-otvoreno) ..moram proveriti ispod komplet auspuh moguce da je negde busan i mozda jos da proverim izduvnu granu mozda je neki dihtung otisao ako i postoji tako nesto :)
- Небојша.Гогић
- Početnik
-
E ovako,stajao sam pored auta i kod habe i nista neosetim
zadnji lonac je korodirao ali ni kod njega se neoseti nikakav smrad. Jedino mi malo izlazi kao neka para kod ovoga plavog prekidaca i nize gde je hladnjak ali nema nikakav miris

Drugo sto je u pitanju je zadnja klupa i ona pumpa to kod mene ovako stoji

E sada kada sam sklonio krpu bas se dobro osetio miris benz u autu? Kada vratim nazad klupu neoseti se nista....
Tacno neznam sta da radim ili da vozim auto sa zatvorenim prozorima samo neznam kako cu kada dodje leto lol

Drugo sto je u pitanju je zadnja klupa i ona pumpa to kod mene ovako stoji

E sada kada sam sklonio krpu bas se dobro osetio miris benz u autu? Kada vratim nazad klupu neoseti se nista....
Tacno neznam sta da radim ili da vozim auto sa zatvorenim prozorima samo neznam kako cu kada dodje leto lol