P206| Izduvni gasovi?

Odgovori
Небојша.Гогић
Početnik
Vozim: Peugeot 206 1.1
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

P206| Izduvni gasovi?

Post Postao/la Небојша.Гогић »

Ljudi treba mi pomoc. Radi se o tome da juce po lepom vremenu sam u toku voznje otvorio malo prozor i odmah osetio u autu miris izduvnih gasova(neverujem da je miris benzina) i bas je neprijatno :( E sada miris se oseti samo kada su prozori spusteni,cim se prozori zatvore nema vise tog neprijatnog mirisa,cak je i ventilacija Ok,duva vazdug unutar kabine ali se neoseti nikakav neprijatan miris? U cemu je problem i da li je nesto opasno? Da li ima veze sa potrosnjom jer mi se cini da auto trosi oko 10l benzina na 100km mesovite voznje ? Hvala
dino
Moderator
Vozim: Peugeot 307
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 40 puta
garage

Re: P206| Izduvni gasovi?

Post Postao/la dino »

Na parkingu, upali auto, digni haubu i gledaj odakle dolaze izduvni. Vjerovatno su iz tvoga auta. Što se tiče potrošnje jeste malo uvećana.

Posjedujem dijagnostiku PP2000, Diagbox za Peugeot i Citroen
Небојша.Гогић
Početnik
garage

Provericu tako...sta moze da utice na povecanu potrosnju s obzirom da se auto normalno vozi? Filter vazduha,svecice? Katalizator,lambda sonda? Ili nesto trece? Zuta check lampica se pali samo prilikom startovanja auta i odmah se ugasi posle nesija tako da je to Ok...
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

sonda ako ti pusta negdje oko i prije nje, ja sam tako kod sebe nedavno primjetio da mi je napukla grana auspuha oko sonde malo i dok je hladan auto tu izlazi malo izduvnih gasova pa cu vidjeti uskoro to dali se moze kako zavariti ili da je mijenjam komplet
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Trebao si to negdje na kanal odvesti ili na dizalicu pa pregledati komplet izduv i izduvnu granu. Mora biti negdje vidljivo cim se toliko osjeti. Ja bi to odvezao i na dijagnostiku, jer vjerovatno auto dobija vise goriva nego sto treba, pa onda vise i trosi, mozda otuda i gasovi. :neznam:
Небојша.Гогић
Početnik
garage

Moram proveriti majstor+kanal...mada danas predjoh jedno 100km po ovom toplom vremenu na otvorenom putu 80-90km/h ne brze i gle cuda kazaljka mi samo za jednu crtu se spustila na pokazivacu?! Sto bi se reklo i vise nego odlicno :) to za potrosnju od 10l na 100km mi je bilo ovih dana dok je temperatura bila od pet do deset stepeni ispod nule vecinom kratke relacije do 15km(grad-otvoreno) ..moram proveriti ispod komplet auspuh moguce da je negde busan i mozda jos da proverim izduvnu granu mozda je neki dihtung otisao ako i postoji tako nesto :)
Небојша.Гогић
Početnik
garage

E ovako,stajao sam pored auta i kod habe i nista neosetim :think: zadnji lonac je korodirao ali ni kod njega se neoseti nikakav smrad. Jedino mi malo izlazi kao neka para kod ovoga plavog prekidaca i nize gde je hladnjak ali nema nikakav miris

slika

Drugo sto je u pitanju je zadnja klupa i ona pumpa to kod mene ovako stoji :neznam:

slika
slika
slika

E sada kada sam sklonio krpu bas se dobro osetio miris benz u autu? Kada vratim nazad klupu neoseti se nista....
Tacno neznam sta da radim ili da vozim auto sa zatvorenim prozorima samo neznam kako cu kada dodje leto lol
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”