Voda u kabini - mali hladnjak?
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Voda u kabini - mali hladnjak?
Sve pohvale za objašnjenje i prikazane slike. Izgleda da je bilo dosta posla. 

- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Hvala :) Ima posla, pogotovo prvi put kad se radi. Sklapanje tj.vraćanje svega je išlo puno brže. Ja sam ostao od prilike 4h
stim da sam izgubio pola sata dok sam otišao kupiti gumice. Ja sam izvadio skroz ove plastične cijevi, pa otišao u prodavnicu da nađem gumice koje najviše liče originalnim i da dobro nalegnu na cijevi. Inače, originalne su 21.5mm unuttašnji prečnik i prstima su se mogle lagano okretati okolo cijevi, valjda je to razlog što je puštalo rashladnu tečnost i uzeo sam 1l G12 za svaki slucaj
ali sam dosuo 0.5l čistog G12 malo da pojačam rashladnu tečnost. Prije 10tak dana sam mijenjao ulje i majstor nije imao vremena da mi ove gumice zamijeni, nego je preporučio da naspem sredstvo za brtvljenje hladnjaka u tečnom stanju. Ali, nisam htio jer nema pravila koliko će to sredstvo držati i da li će uopšte, pa sam odlučio samostalno
da promijenim gumice. Ako bude još ovakvih radova, biti će i fotografija 

- ganDraBL
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307sw
-
Kod mene je ovakva situacija. Skinuo sam.plastiku i ispod ovog crnog dijela sto pretpostavljam da je mali hladnjak na dnu njega je malo vlazno. A sinoc sam putovao i grijanje je stalno radilo. Auto mi ne magli uopste. Nivo tecnosti u boci je neznatno opao iako sam komplet novu tecnost nasuo prije 15ak dana. Da li je su ovo simtomi kvara na malom hladnjaku ili je i kod mene vjerovatno na gumicama?
Molim za savjet.
Molim za savjet.
- elvis88
- Početnik
- Vozim: pežo 307
-
Kod mene se desilo da je falio jedan saraf, pa sam ga morao ubaciti, dok sam druga dva dotegao. Nisu bili do kraja zavrnuti. PŠoslije toga sam primijetio da mi pusta isto na tim spojevima, samo puno manje nego prije dotezanja sarafa, Vjerovatno bi morao zamijeniti gumice, ali nesto sam polijen. Inace ne magle stakla, bar za sad.