ako imas xenon, samo druge sijalice kupizulleee je napisao/la:Eh dobra tema,da vas pitam da li ja moram sve da mijenjam ili samo da kupim druge sijalice,jer zelim malo jaca i plava sjvetla ? I jel tesko da se zamijeni to sve ?
I iz vaseg iskustva da li je bolje da budu bijela ili k6000 ili veci da budu plava,kako se bolje vidi ?
A prijatelj mi ima Audija 80 ku i tu se po kisi sa kratkim nista nije vidjelo i kada je ubacio xenone vidi se super,vidis svaku baru sve fino osvijetljeno,( TAKO KAZE) a ja bih i uzimao 6000k sa dugim sam zadovoljan ali kratka mogu i bolje pa zatoPhantom je napisao/la:ako imas xenon, samo druge sijalice kupizulleee je napisao/la:Eh dobra tema,da vas pitam da li ja moram sve da mijenjam ili samo da kupim druge sijalice,jer zelim malo jaca i plava sjvetla ? I jel tesko da se zamijeni to sve ?
I iz vaseg iskustva da li je bolje da budu bijela ili k6000 ili veci da budu plava,kako se bolje vidi ?a ako hoces plavkaste i dobro osvjetljenje najbolje 6000k, posto vec 8000k je pravo ono plavo, al je zeznuta vidljivost po kisi
Hvala na odgovoru,i koliko bi kostale te nove sijalice,pisali ste prije kojeg proizvodjaca da uzmem ali ponovno napisite bio bih zahvalanAvicii je napisao/la:Kao sto rece Phantom, ako vec imas xenone mijenjas samo sijalice, balaste ne diras
Ja na autu trenutno imam 5000K, prije sam imao 6000K. Sto se tice vidljivosti tu je to negdje, jedino sto je meni licno ljepse da izgledaju cisto bijelo kao 5000K. 6000K bacaju malo na plavo, znaci ice blue, a 8000K je po meni previse plavo.
Ako hoces znatno jace svjetlo, moras uzeti xenone od 55w, sto bi znacilo da ti treba citav set.
A ne znam, evo recimo kad sam ja sebi uzimao balaste, niko nije u TB davao nikakvu garanciju..zulleee je napisao/la:Ma po meni mozda najbolje kupiti negdje gdje se prodaje takva oprema sa garancijom,znaci garancija od 6 mjeseci i vise po meni daje neku sigurnost...