XENON SVJETLA

Odgovori
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: XENON SVJETLA

Post Postao/la Avicii »

Ne reklamiram nikoga, al da ja sebi opet kupujem, kupio bih samo kod ovoga lika http://xenon.pik.ba/
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Govore da je jedan od kvalitetnijih, al kako je doslo isto ko i pijacar :)
Motion & Emotion
Crazydeaf
Napredan član
Vozim: Pug 206
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 1 put
garage

Post Postao/la Crazydeaf »

Prezadovoljan K6000

slika
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Lijepo izgledaju ;) Reci mi kod koga si uzeo xenone, jesu DC ili AC? Imas li sliku s prijeda, da vidim cisto kako izgleda sa tvojim balastima 6000K? Poz za Dobrinju ;)
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Evo ima vas novih, pa ce mozda ko znati, da ne guglam sada.

Nesto sam razmisljao o 'otkidanju snopa' na xenonima. E sad, jedna mogucnost je da umjesto ovih H7 sijalica stavim H7R koje na sebi imaju one limice i time bih dobio koliko toliko odsjecanje snopa. Sad druga opcija.. zna li neko mogu li se umjesto H7 staviti D2R? To su valjda neke bolje sijalice od H7 samo je fora sto valjda treba neki adapter H7 to D2R. Zna li iko ista o tome, sta kako, bilo sta?
Treca opcija, najskuplja, sociva+bi xenon.. za sada to ne bih radio.. skupo, komplikovana ugradnja kod 307.. itd.
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Što je komplikovana ugradnja? Onome ko se bavi time i ko zna, nije mu komplikovano. A bi-xenon jeste skup, ali i vrijedi. Koliko ja znam, te oznake sa D su za fabrički xenon i ne možeš ih staviti jer ne odgovara fizički da ih ubaciš. Tako da ako već sada nećeš sočivo kod kojeg bi mogao birati između H1 i D2S, najbolje ti je da staviš H7R.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Dobro, meni je komplikovana ugradnja :) Mada valaj nije mi neka čar uopste dati 4-5 stoja da mi to neko drugi ugradjuje, radije bih se pomucio sam za 3 stoje. Nego nebitno, sociva otpadaju.
A negdje naletih da imaju neki limovi (adapteri), pa reko da nije to to? Najbolje onda H7R naruciti, nego ne znam da ih iko ima, valja li to cemu?
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

je li to ono cudo od sijalica sa kao nekim limicem s gornje strane da sprjecava sijalicu nebesa da obasjava, znam da prijatelj te sijalice koristi na svom autu

mogu li te h7r sijalice ici kao ove obicne h7 bez kojekakvih adaptera unutra ili?
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Jeste, to je ta H7R. Ja ne znam da imaju obicne sijalice sa tim limicem.. ove H7R su za xenon sijalice. A i ne rasprsuje obicna sijalica toliko.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

aha, jasnije sad

et znam da on koristi te sijalice i ne zali se uopce, doduse kod njega je golf 4 pa ne znam koliko to igra ulogu ali uglavnom ne bljesti puno vozacima u oci zbog cega ih je i kupio
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

A eto i ja se nesto mislim bi li to narucio sa Ebaya.. pa reko da ne zna neko sta detaljnije.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

H7R su sijalice koje se koriste u farovima bez sociva , tj u farovima sa sjenilom . Tako da se ja ne bih Mnogo mislio oko toga :yes:
dino4991
Aktivan član
Vozim: Peugeot 407 SW
 pohvaljen: 1 put
garage

Post Postao/la dino4991 »

Pozdrav drustvo, vec neko vrijeme razmisljam o ugradnji xenona, medjutim nisam do sada imao iskustva sa xenonima pa bih se htio malo detaljnije upoznati zato molim za koji savjet. Auto ima fabricka sociva, inace idu H1 sijalice. Od pocetka nisam bio zadovoljan obicnim (zutim) halogenim sijalicama, mejdutim nisam htio odmah eksperimentisati sa xenonima pa sam se odlucio da probam sa Osram-ovim Cool blue intense, Xenon look sijalicama, navodno bi trebale imati 4300K boju svjetla (bijela sa primjesama plave). Razlika je ocigledna u odnosu na obicnu halogenu (sto se tice boje), medjutim, osim boje nikakvih drugih prednosti ubiti nema, cak sto vise kao sto je i sam proizvodjac naveo na pakovanju, Osram-ove su imale i skracen vijek trajanja. I tako se i ispostavilo. Pocrkale su nakon nekih 6-8 mjeseci, a pri cijeni od 12-15km po komadu i nisu bas jeftine. S obzirom na to iskustvo definitivno nisam vise za bacanje para na ta sranja od sijalica, konkretno me zanimaju xenoni i ako neko ima neka iskustva ili savjet bio bih jako zahvalan. Inace se i ne razumijem mnogo vezano za struju i te pi*darije. S obzirom na porast vrijednosti dolara i poprilicno cekanje, ne bih narucivao nista sa Ebay-a a uz sve to mislim da je poprilicno nepouzdano. Vidim da dosta raje kupuje i preko pik-a, takodje nude se svakojaka sranja, medjutim koliko sam upratio, dosta njih hvali OLLO kitove. Za moje auto bih trebao H1 Canbus set, i cijena je od 90 pa do 130km. Ono sto me najvise zanima jeste, koliko je sigurno ugraditi tako nesto u auto? Hocu li imati neki problem sa kompjuterom, prijavljivanjem gresaka ili cime vec? Cuo sam da se mogu svakakvi problem izroditi iz toga, ma da s druge strane, svako drugo auto danas ima naknadno ugradjene xenone :think: Svakako mi nije u cilju da nesto zajebem, tako da se ne bih igrao elektricara samo zarad izgelda svjetala. Jos jedna stvar koja me brine, jeste samo ugradnja, znam da uz sve to idu silni kablovi i balasti i sta sve ne. Kako ste vi ostali rijesili to, je li potrebno skidanje kopletnog fara, branika ili cega vec ili se da jednostavnije rijesiti? Svaka informacija je dobro dosla :yes:
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Drugu sam ugradio prije nesto vise od god dana xenone na Golfa 6 i nema nikakvih problema sa njima. Narucio je ollo xenone kod onoga tipa sto ima nik na piku 'xenon'. Cijena kompleta je tada bila 160km, znaci dva canbus balasta, dvije sijalice i to je to. Ako imas prostora zamjeniti sam sijalicu, znaces i xenone ugraditi. Ugradnja ti je jednostavna, kad kupis skontaces, gdje zapne pitaj.

Jedino bih te ispravio, mozda tako pise za boju 4300K ili ti je tako prodavac rekao, al 4300K ti je zuta boja sa malo bjelkaste, znaci plave ne smije biti ni malo. Najpribliznija boja originalnim halogenim svjetlima. 5000K je cisto bijela boja, a tek 6000K bijela sa primjesama plave. Msm, tako ti je kod xenona, pa da znas kad budes uzimao sijalice ;)
Adnan1988
Napredan član
 pohvaljen: 2 puta
garage

Post Postao/la Adnan1988 »

Da se nadovezem na temu,ja sam ugradio kod sebe xenone nemam nikakve probleme extra izgleda,stavio prvo 6000k,pregori mi sijalica i reko odo u paru zamjenuti i sada uzmem 5000k,znaci nema dalje najblizi fabrickoj boji,tako da ti je moj prijedlog samo 5000K i neces se pokajati..
Odgovori

Natrag na “Eksterijer”