ne radi daljinsko zakljucavanje u 206plus

Odgovori
KemoH
Početnik
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0 110KW Diesel
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

ne radi daljinsko zakljucavanje u 206plus

Post Postao/la KemoH »

lijep pozdrav
tek sam se prijavioio na ovaj forum pa vas molim da oprostite ako napravim koju glupu gresku,nez ni tacno da li ovdje mugo objaviti i da li
ce mi ko pomoci ali pokusat cu
frisak sam vlasnik pezoa 206 plus
kupio sam ga prije nekih 10ak dana i imam par problema vezano za elektroniku i zakljucavanje
vozim i kad kazaljka na satu prede 10km/h on se zakljuca ali se odkljuca odmah,kad stanem i kljucom u bravi zakljucam ga sve brave se zakljucaju al na dugme/daljinso kad stisnem da zakljucam upali mi se radio :omg:
zatvorim li ili otvorim vrata,bilo koja on se pali,mislim radio
kad otvorim vrata ne pali mi se svjetlo na krovu,nocu je gadno kad sjedam u auti,moram okrenuti kljuc da upali kontakt pa onda mogu upaliti svjetlo rucno ako mi je potrebno,auto elekticara nema mnogo u mojoj okolini da sta znaju od toga a onaj koji mislim da zna nemoze moje auto primiti za koji mijesec jer je covjek zauzet
prije dan kolega mi rece da skinem tapacigung od vozacevih vrata i kod brave da presijecem neu zicu(zuta je) i da cu imati sve da ce raditi,vama to sad zvuci da je to glupost,i meni je i nisam htio odsijecati nikve zice ali svijerio sam se na drugom pezou istom takvom da je uradio i sve radi super,pa sam ja pokusao i iznenadio se :D sad kad se zakljuca odmah se NE odkljucava u vozni ali sad mogu samo zakljucati vrata sa vozaceve strane kljucom u bravu jer i dalje mi ne radi daljinsko a sa druge strane kad stavim kljuc i okrenem u vratima sva se vrata zakljucaju i dalje isto radi sa radionom i ne radi svijetlo na krovu
ima li iko rijesenje za ovaj moj problem :shlag:
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Re: ne radi daljinsko zakljucavanje u 206plus

Post Postao/la mara- »

To je bezveze što si sjekao žicu, koja je to logika. Spoji je ponovo.

To što se otključa je vrlo vjerovatno problem sa mirkoprekidačem. Kupi kontakt sprej i napršći u bravu vrata. Ako i dalje zeza, vjerovatno će trebati promjeniti mikroprekidač.

Najprije pokušaj resetovati BSI. Spusti vozačev prozor, otvori haubu a ostalo sve zatvori. Sačekaj tri minute i skini obe kleme. Pazi da ne dotakneš negdje klemama na metal.

Sačekaj minut i vrati kleme. Kroz prozor upali kratka svjetla na par sekundi. Provjeri funkcije.

Ključ probaj da sinhronizuješ ako i dalje neće. Upali kontakt i odmah pritisni dugme za zaključavanje i drži ga pritisnuto 10 sekundi. Zatim ugasi kontakt i sačekaj 10 sekundi. Probaj daljinski.

Svjetlo kabine bi isto moglo biti povezano sa mikroprekidačem kod vozača. Hoće li se upaliti kad otvoriš suvozačeva?
KemoH
Početnik
garage

Post Postao/la KemoH »

Probao sam sve to sta ste mi rekli,kontakt sprejom ocistio brave,prije toga zalemio zicu,skinuo kleme kao sto ste objasnili,sve to,kad sam vracao kleme i upalio svijetla nisam dobio nikav signal,inace upale se svijetla na instrument tavli i kod sahata al meni samo se cuje zvuk kao da pisti na prekide(pip,pip,pip ) nastavio sam dalje sa kljucem,nije htio opet pa sam dao kontakt i pritisnuo za zakljucavanje dugme na 10s,ni to nece al kad sam ugasio kontakt i poslije probao svijetla,svijetlilo je na instrumemt tabli i kod sahata kao sto bi trebalo,ugasio sam sve i cuo se relej neki,sklecnulo je nesto dole kod bsi a zvuk je identican releju i poslije opet ne pali mi se nista kad upalim kratka svijetla dok je ugasen,okrenem kljuc i vratim nazad sve radi i cujem neki zvuk od motora...nemogu objasniti,kao kad nam zuji u usima ili pisti tako ja cujem od motora na neki minut poslije gasenja i paljenja kontakta,pokusat cu iznova da odradim reset Bsi pa nebil bilo sta

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
KemoH
Početnik
garage

Post Postao/la KemoH »

Sad daljinski radi,pokusao sam ponovo ono na 10sek sa kontaktom i radi,mislim ne pali mi se radio vec zakljuca al opet nakon toga odkljuca se odmah

Tom
Moderator
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Možeš li sada da zakljucavas auto na daljinski?

Kad se zakljucava ako jedno od vrata nije dobro zatvoreno onda se sam odkljuca auto, isto tako, ako neki od tih mikroprekidaca ne daje dobar signal nece prepoznati da su vrata zatvorena i sam ce se odkljucati, po mijoj logici.
Sto ne zakacis na comp to da vidis sto daje od grešaka za početak?

To sto si sjekao je bzv, traži rešenje.

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
KemoH
Početnik
garage

Post Postao/la KemoH »

Pa kao sto sam vec prije napisao,za to zice da sijecem je bila luda ideja al kad sam vidio covjeka da to radi na slicnom pezou i nakon toga sve radi mislio sam i kao sto je on objasnio,to su auta imala neke uredaje u sebi posto su od neke firme bili,GPRS i neki radiji pa mi je on rekao da je ta zica navodno visak,al svi mi grijesimo :D ja eto sto slusam i vjerujem budalama :D zalemio sam nazad zice,izolirao,uzeo sam izvadio bravu iz vrata,naspricao prvo sa wd40 gdje god sam mogao zavuci i nisam zalio sprej i poslije sa tim cistacem za elektro kontakte,prikopcao bravu,resetirao BSI po drugi put i sad radi,zakljucava na daljinski i manuelno,sto se tice zakljucavanja i odkljucavanja,sad je sve kako treba,sad samo jos to svhetlo na krovu mi se ne pali kad otvorim vrata,kad povucem kvaku i otvore se vrata mala cujem neki relej kako sklecne ali se ne pali svijetlo a nemam dijagnozu za auto da ga prikacim da vidim imal gresaka

KemoH
Početnik
garage

Post Postao/la KemoH »

I kad otvorim vrata,al samo lijeva vozaceva cuje se relej pa neko pistukanje kao da neto kod sahata vise volana (km/h) da pisti(zvuk je u prekidima,nije da konstantno cuje se zvuk vec pistuka

Tom
Moderator
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Post Postao/la Tom »

Jesi provjerio ono osnovno: sijalicu i osigurač?
Ja takav prekid imam na jednom od auta za rentu(Fabia), pojma nemamo kako rijesit, samo se nekad uoali nekad nece da čuje... Dusa je rasturati sve...

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
mara-
Site Admin
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Auto nakon nekog vremena pogasi sve potrošače, pa kad ti otvoriš vrata, probudi se BSI i čuješ taj cak, to je normalno. Čim reaguje na vrata, trebao bi da je dobar mikroprekidač. Kao da je bio neki način da se ugasi to svjetlo da se ne pali automatski, nešto da se zadrži dugme, zna kula to bolje ako vidi ovu temu.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Traba samo srednju tipku na plafonjeri drzati par sekundi , nakon toga bi se trebalo paliti svjetlo prilikom otvaranja vrata. Naravno ako su sijalica i osigurac, kao sto rece Tim, OK. Nekada treba vise puta postupak ponoviti da bi sve radilo kako treba.
KemoH
Početnik
garage

Post Postao/la KemoH »

Nemam ja sta da pretisnem ti ili da drzim,kad gurnem gore do kraja taj prekidac i upalim kontakt ono svijetli a ako gurnem ga dole do kraja gdje je slika auta sa otvorenim vratima onda ne svijetli sa i bez kontaktom koliko god da otvaram i zatvaram vrata :D ponekad se pali radio,mislim otvorim vrata i ono upali se radio,kratko bude i ugasi se i cujem klik kod bsi dole poslije gasenje radia.ako se ugasi dok su vrata otvorena,kad zatvorim vrata on se opet upali i bude upaljen neki min i ugasi seslika

A odkopcam radio opet ne pali se svijetlo,otvrim vrata cujem klik pod volanom,bude tako par min i opet klik,nista se ne pali ili gasi

! Poruka od: Avicii
Nemoj pisati post jedan ispod drugog, koristi opciju 'Izmeni post' za dodavanje teksta.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”