Guess who's back? 206HDiGTi

205,206,207,208,2008
Odgovori
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Guess who's back? 206HDiGTi

Post Postao/la klol »

ĐE STEEEEEEEEE :D :mah:

Nakon duuuuge duuuge pauze na forumu zbog zbilion nekih privatnih razloga vraćam se lagano ovdje, pa bih želio sve da vas pozdravim.
Naime, kao što u naslovu rekoh, 'em se vraćam, 'em sam uzeo onu 206.
Ispade na našem prostoru (koliko sam dosad vidio) dosta rijetko auto koje sam uzeo. Radi se o 206, 2005. godina, 3 vrata, crne boje, GTi oprema i optika uz GT prednji branik, 1.6 HDi motor 80 kw snage, na satu pređenih 153k tad, trenutno 159k (nisam provjeravao, nekako se bojim pa se tješim ovako), i u biti to je to. Koliko sam dosad primijetio, nema ih u ovoj kombinaciji godine, motora i opreme. Ako griješim neka me neko ispravi :think:

Helem nejse, da ne vazim puno, slike kačim u sljedećem postu koji ću nadam se sutra uspjeti napraviti. Auto sam kupio u Zenici, tj. zamijenio za staru 307, prošle godine u julu. Od tad urađeno sljedeće (osim registracije neizbježne koja mi je najmrže ulaganje u historiji):
- kupljeni polovni angel eyes farovi, i pokušalo se nešto prepakovati s originalnim facelift kristalnima, mada nije ispalo najbolje (to ću uz vašu pomoć, prvenstveno Arminovu nadam se uspjeti ispraviti);
- zamijenjeno ulje i filteri standardno;
- krepana pumpa i regulator pritiska goriva zamijenjena;
- ukinut DPF softverski i fizički;
- ukinut EGR ventil softverski;
- kupljene Ouragan felge za ljetne sezone;
- kupljene neke originalne Peugeot 14" alu felge (mislim da su sa 405, biće slike) za zime;
- kupljene nove patosnice u crnoj boji;
I čini mi se da je to to. Ako se čega sjetim biće edit.

Eh sad, u planu je sljedeće:
Prvo redovno održavanje, što znači veliki servis, reparacija turbine koja je već dobila malo aksijalnog lufta (neka 2mm ide naprijed nazad usisni dio). Usput ću pokušati napraviti nešto s farovima jer su trenutno odron kako je momak, koji mi je obećavao zlato i drago kamenje da će na njima napraviti, zapravo napravio jedno veliko njesra i ne da mi se uopšte ganjati ga da bi to on ispravljao. U planu mi je da umjesto originalnih prstenova provučem drl ili cob led traku, zavisi koliki bude budžet, s tim da se dvoumim da li AKO stavim drl da kopčam žmigavce na prstenove ili ne. Afterwards nekad dolazi na red set kvačila, pa tu imam mnogo veliku dilemu šta ugraditi! Već sam se na nekoliko mjesta raspitao, u dosta radnji su mi rekli da za ovu verziju ne postoji set kvačila sa fiksnim zamajcem kao zamjenski dio za plivajući, a na par drugih mjesta sam dobio ponudu za fiksni set, pa sad ne znam šta da radim. Kvačilo još nije za mijenjati, opruge se u zamajcu već čuju mada vuče ko voz i nije tvrdo tako da još ne diram.
Dvoumim se još za nešto: trenutno je na autu GT prednji branik, zadnji nažalost nije tu kao ni maska iz prednjeg branika. Da li kupiti masku i ganjati zadnji branik (veoma rijetko i skupo) ili staviti OEM gti branik s maskom i mozda lip od lagune?

Nekad uskoro bi trebao zamijeniti tapacirunge i presvuci sjedista jer nisu u nekom posebno dobrom stanju, a tapaciri su odron, slomljena plastika po duzini i platno se pocelo malo vec guliti :(

Od jednog od članova foruma sam kupio i tempomat, koji nažalost još uvijek nisam uspio da aktiviram. Prošao sam sito i rešeto pregleda i sve predispozicije imam za ugradnju kao i ostavljeno mjesto iza volana, dijagnostikom postignemo veliko ništa. Probao sam ga aktivirati u mjestu i u vožnji (na prevaru), ali nije uspjelo. Konfiguacija postoji u 3 vrste prije aktivacije, na sve 3 konfiguracije u bsi-u kada se vratimo u ecu da se prebaci iz neaktivnog u aktivan, ne postoji padajući meni kao na ostalim opcijama, već je samo "neaktivan". Jedina opcija mi je preko mape da to radim, čovjek mi je rekao da je to moguće uraditi pa čekam financijsku potporu :D
Neće se nešto puno raditi preko toga ako auto ostane kod mene, možda ako naletim na malo veći intercooler nakon reparacije turbine i velikog servisa nekad budem remapirao ecu, čisto da dostigne GTi ime i snagu, tih nekih 25-30 hp ako ne mogne više da dobaci.

Kao što rekoh ranije, slike sutra aBd.
Valjda vas nisam smorio :joj: :zvizd:
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Re: Guess who's back? 206HDiGTi

Post Postao/la kula »

Cekamo slike pa cemo onda dalje :pop:
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Djesi muhareme krme te ubolo. Ne vazi se ovo nista ako ne dodjes na meet da mi to sve pogledamo fino

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Kakav povratak :84: Bgm nakupio si masu neopravdanih od kad te nema na forumu :think:
Ajde nek je sa srecom nova masina, ocekujemo slike :ok:
ro.OXy'
VIP Član
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 19 puta
garage

Post Postao/la ro.OXy' »

Eh sad i sluzbeno moras doci na meet hahaaha :ok:
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

Idu slike i kratki video dok se dokopam pc-a; i ne ruzite me vise bicu aktivan :omg:
A sto se meeta tice, ne znam jos je mnogo neizvjesno zbog posla i registracijecjer istice par dana ranije, pa cemo vidjeti ako se sve poslozi eto me aBd.
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

Kao što sam obećao, evo nekoliko slika izvana:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Ovako su sijali na početku farovi:
slika

Nažalost zbog loše kvalitete kako prstenova, tako i samog lemljenja "majstora", zasad izgleda ovako:
slika

Unutrašnjost je poprilično loša kako sam i opisao na startu, pa će se na njoj u dogledno vrijeme raditi, vraća se ili full black interijer ili originalni gti u boljem stanju od trenutnog.

Biće tu još neke sitne estetike rađeno u svoje vrijeme pored ranije navedenog, dok na red dođe :coolg:
karabajastart
VIP Član
Vozim: Peugeot 206
Ima zahvala: 201 put
 pohvaljen: 141 put
garage

Post Postao/la karabajastart »

Jako ok auto,sviđa mi se boja s tim da bih ja ovaj prednji branik odmah mjenjao,jako je gadan,sretno i puno pređeni kilometara

Sent from my E2303 using Tapatalk
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Post Postao/la ArminM »

Bar je sad lako regati auto, mozes i mjesec prije, ne vadi se na to, ima da dodjes

klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

karabajastart je napisao/la:Jako ok auto,sviđa mi se boja s tim da bih ja ovaj prednji branik odmah mjenjao,jako je gadan,sretno i puno pređeni kilometara slika

Sent from my E2303 using Tapatalk
Branik je originalni GT edition samo je trenutno u malo losijem stanju, pa se dvoumim da li ga reparirati i naci zadnji branik, ili zamijeniti originalnim i mozda staviti lip od lagune.
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

ArminM je napisao/la:Bar je sad lako regati auto, mozes i mjesec prije, ne vadi se na to, ima da dodjes

Evo drug zaganjo sam poslje praznika bi trebalo biti sve u par dana gotovo da se konacno sretnemo lol
Odgovori

Natrag na “Serija 2”