imal ko ideju kako da ovo rijesim ? znaci pali mi se ova crvena lampica isto kao da mi je " ostala rucna podignuta " i blinka Stop,Stop

Ne znam koje ti je auto godiste i ne znam da li kod tebe uopste prijavljuje greske.. neko ce vec napistati ko ima 206.. ali mislim da ti ovo nije uopste do xenona. Nisi ni naveo koji su ti balasti. De ti provjeri ostalo po autu, da to STOP nije uzrok neceg drugog.pezoV 206 je napisao/la:Pozz raja jucer stavi xenone na peza 206 a od ranije sam imao farove sa angel eyes i socivima i sada vjerovatno " izbacuje gresku "
imal ko ideju kako da ovo rijesim ? znaci pali mi se ova crvena lampica isto kao da mi je " ostala rucna podignuta " i blinka Stop,Stop
Po meni nije nikakav rizik, sve zavisi koji se balasti stavis. I na Ebayu ima i smeca i dobre robe. Treba naruciti malo kvalitetnije balaste i nece biti apsolutno nikakvih problema. Ja sam sebi narucivao balaste, stavljani su na Audi A3, Alfa 159, 2xFocus, Golf 5.. nije bilo nikakvih problema.elvir.blekovic je napisao/la:Moje viđenje ove situacije:
Procesor ti u autu fabricki nije programiran, nije predviđen za xenon svjetla - za tu vrstu napona ili šta već.
Jednostavno se desi pizdarija koji ti tako pogodi elektroniku, tebi pogodi ručnu, nekom audio sistem, nekome sirenu...
Prijatelj mi je ubacio u 307-cu xenone. Kupio na ebay-u. Nakon ugradnje, staklo od suvozaca se nije moglo spustati/podizati.
Komšija koji ima Forda Focusa, nakon ugradnje xenona, imao je problem da se brisaci u voznji sami pale i gase.
Buraz, koji ima G5, nakon ugradnje xenona prije dvije godine fasovao motoric od brisaca.
A probaj i sa http://jubox.info/ponistivaci/ - mozda pomogne.
Ali ugradnja xenona ti je "ruski rulet".
Znaci poenta je da je sve sto ugrađuješ naknadno i što nije preporučljivo i priznato, ili prilagođeno od strane proizvođaca automobila, nosi sa sobom rizik da ti se ta igranka sa xenonima moze dobro odbit o glavu.