P206 - Problem sa xenonima

Odgovori
pezoV 206
Aktivan član
Vozim: Pezo 206 1.4hdi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

P206 - Problem sa xenonima

Post Postao/la pezoV 206 »

Pozz raja jucer stavi xenone na peza 206 a od ranije sam imao farove sa angel eyes i socivima i sada vjerovatno " izbacuje gresku "
imal ko ideju kako da ovo rijesim ? znaci pali mi se ova crvena lampica isto kao da mi je " ostala rucna podignuta " i blinka Stop,Stop

slika
Aethaercyn
Početnik
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79 kW
Ima zahvala: 1 put
garage

Re: P206 - Problem sa xenonima

Post Postao/la Aethaercyn »

Moje viđenje ove situacije:
Procesor ti u autu fabricki nije programiran, nije predviđen za xenon svjetla - za tu vrstu napona ili šta već.
Jednostavno se desi pizdarija koji ti tako pogodi elektroniku, tebi pogodi ručnu, nekom audio sistem, nekome sirenu...
Prijatelj mi je ubacio u 307-cu xenone. Kupio na ebay-u. Nakon ugradnje, staklo od suvozaca se nije moglo spustati/podizati.
Komšija koji ima Forda Focusa, nakon ugradnje xenona, imao je problem da se brisaci u voznji sami pale i gase.
Buraz, koji ima G5, nakon ugradnje xenona prije dvije godine fasovao motoric od brisaca.
A probaj i sa http://jubox.info/ponistivaci/ - mozda pomogne.
Ali ugradnja xenona ti je "ruski rulet".

Znaci poenta je da je sve sto ugrađuješ naknadno i što nije preporučljivo i priznato, ili prilagođeno od strane proizvođaca automobila, nosi sa sobom rizik da ti se ta igranka sa xenonima moze dobro odbit o glavu.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

pezoV 206 je napisao/la:Pozz raja jucer stavi xenone na peza 206 a od ranije sam imao farove sa angel eyes i socivima i sada vjerovatno " izbacuje gresku "
imal ko ideju kako da ovo rijesim ? znaci pali mi se ova crvena lampica isto kao da mi je " ostala rucna podignuta " i blinka Stop,Stop
Ne znam koje ti je auto godiste i ne znam da li kod tebe uopste prijavljuje greske.. neko ce vec napistati ko ima 206.. ali mislim da ti ovo nije uopste do xenona. Nisi ni naveo koji su ti balasti. De ti provjeri ostalo po autu, da to STOP nije uzrok neceg drugog.
elvir.blekovic je napisao/la:Moje viđenje ove situacije:
Procesor ti u autu fabricki nije programiran, nije predviđen za xenon svjetla - za tu vrstu napona ili šta već.
Jednostavno se desi pizdarija koji ti tako pogodi elektroniku, tebi pogodi ručnu, nekom audio sistem, nekome sirenu...
Prijatelj mi je ubacio u 307-cu xenone. Kupio na ebay-u. Nakon ugradnje, staklo od suvozaca se nije moglo spustati/podizati.
Komšija koji ima Forda Focusa, nakon ugradnje xenona, imao je problem da se brisaci u voznji sami pale i gase.
Buraz, koji ima G5, nakon ugradnje xenona prije dvije godine fasovao motoric od brisaca.
A probaj i sa http://jubox.info/ponistivaci/ - mozda pomogne.
Ali ugradnja xenona ti je "ruski rulet".

Znaci poenta je da je sve sto ugrađuješ naknadno i što nije preporučljivo i priznato, ili prilagođeno od strane proizvođaca automobila, nosi sa sobom rizik da ti se ta igranka sa xenonima moze dobro odbit o glavu.
Po meni nije nikakav rizik, sve zavisi koji se balasti stavis. I na Ebayu ima i smeca i dobre robe. Treba naruciti malo kvalitetnije balaste i nece biti apsolutno nikakvih problema. Ja sam sebi narucivao balaste, stavljani su na Audi A3, Alfa 159, 2xFocus, Golf 5.. nije bilo nikakvih problema.
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Kako si napajanje spojio, je li direkt sa akumulatora? Ako nije probaj tako. A pored toga, otkači xenone i vidi hoće li greška nestati.
kreha2
VIP Član
Vozim: 206
Motor: 1.4i 55kw
Ima zahvala: 93 puta
 pohvaljen: 48 puta
garage

Post Postao/la kreha2 »

Ja sam lani stavljao xenone na 206 (2006g.)i to neke no name jeftine i nisam imao nikakvih problema, jer nema 206 neku Bog zna naprednu tehnologiju pa da joj xenoni smetaju. Ali sam ih imao samo oko 2tjedna jer biju bez projektora.
Ja bih se slozio sa Aviici-em i rekao da ti je STOP uzrokovalo nesto drugo, najbolje ga spoji na dijagnostiku pa vidi.

EDIT: Avicii u mene nema Canbus na novijem godistu tako da ni njegov vjerovatno nema. Mislim da nema ni jedna 206, za 206+ ne znam.
Poslano sa mog GT-I9195 koristeći Tapatalk
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Pa i ja tako mislim, znaci da mogu najobicniji balasti.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
kreha2
VIP Član
Vozim: 206
Motor: 1.4i 55kw
Ima zahvala: 93 puta
 pohvaljen: 48 puta
garage

Post Postao/la kreha2 »

Da, eto meni su mogli.

Poslano sa mog GT-I9195 koristeći Tapatalk
pezoV 206
Aktivan član
garage

Neko me pita gore za godinu pezoa , 2002 je.. Nezz prije ugradnje xenona ovo stop nije blinkalo..
evo nedelja je sutra... tek sad sam dobio slobodan dan , pa cu ga ujutru vozit majstoru da vidim sta i kako.. balasti su neki pojma nemam ni ja..
:S
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Pa da ti ne fali kocione tecnosti ili tako nesto.. pregledaj prvo pa tako te neke stvari pa onda kod majstora ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
pezoV 206
Aktivan član
garage

Ekipa rijeseno sve :D jako bitnu stvar sam vam zaboravio reci , bas u momentu kad smo xenone stavljali , donio sam male 2 led diode i stavio u osvjetljenje registracije.. radile su 10 min i jedna je pregorila druga treperila , ko kucnuo sam je malo.. i vidim da je sjevnulo iz onog kucista , vratio sam zuta halogena i sve ok.. Upalim i vidim gresku.. Misleci da je to od xenona kad na kraju !! To je izbacilo gresku na dijagnostici to mu je smetalo , samo smo pobrisali greske sve... I sad radi sve normalno sa xenonima

Uglavnom to je to hvala vam , ovdje moze lock :respect:
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”