Jutros sam odvezao auto u Blok i ostavio im, te produzio na posao.
Kasnije me zovu i kazu kako imam problem sa nekim crijevom za tekucinu za hladjenje koje je puklo, i da pusta vodu i da ne bih smio ovako voziti.
Objasnim im da voda jeste curila ali da je problem rijesen zamjenom cepa, a on mi na to kaze da nije i da i dalje curi, da mozda ima u posudi ali da to ne znaci da ima u sistemu. Malo mi je to cudno, ali hajde, rekao sam im da zamijene. Kazu crijevo nije skupo, ali je tesko doci do njega i oko 150KM bi sve zajedno kostalo. Ne mogu mi danas zavrsiti i ostace jos sutra auto kod njih da to urade.
Sto se tice stabilizatora, kaze da su oni ok ali da su otisle krajnice. Nemaju dijelove na stanju, pa mi ne mogu to sad rijesiti, cijena bi bila oko 300KM.
Sto se tice balasta, kazu dijagnostika ne ocitava u cemu je problem, pa ce kaze probati da stave balast sa druge strane da vide jeli do njega.
Kaze da ce provjeriti cijenu originalnog balasta koji bi treablo naruciti, ali da misli da je 400-500KM

Jos mi i sam savjetuje da odem nekom elektricaru da mi to uradi sa zamjenskim, a vec sam dao 450Km za to, tako da cu jos razmisliti sta da uradim.
Kaze oni daju garanciju godinu dana.
Sve u svemu, utisak vezan za Blok mi je za sad dosta pozitivan, svidja mi se sto nisu nametljivi i sto su mi rekli kako ce mi napraviti predracun koliko bi kostalo, pa da ja onda razmislim gdje cu to raditi, znaju da su skuplji i nekako im je to ok pristup. Do sad nisam cuo neko pljuvanje po majstorima koji su radili na autu, a to dosta majstora vole raditi.
Pozitivno je i to sto kad su primili vozilo, zastite najlonom sjediste i volan, kako se ne bi isprljao dok majstori rade.
Suhveli mi je ova prica sa tim crijevom, ne znam koliko je realno da u posudi ima vode a da u sistemu nema, i da li je to realno da toliko kosta zamjena. Cak je rekao da prema njihovim normama pise da za to treba 2 sata, a realno treba 5, medjutim oni moraju naplatiti kao da je dva sata, to mi djeluje ko suplja prica. Ako nista, i da jeste tako, sigurno ima i obrnutih situacija gdje naplate dva sata za nesto sto je realno pola sata.
Sve u svemu, sutra bi mi trebali rijesiti samo to crijevo, za ostalo mi se svakako valja jos peglati.