Klima uređaj
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Re: Klima uređaj
99% ti stradao zupčanik klapne. Ja sam sebi to sam riješio, kupi se set za reparaciju, u ovlaštenom košta 30km, ne zalijeći se nigdje drugo, neki jadnici traže po 80km na piku. Imaš par slika kod mene u galeriji za to. pe-o-307-1-6-hdi-sport-110-restil-t377-40.html
hvala na pomoći,riješenomara- je napisao/la:99% ti stradao zupčanik klapne. Ja sam sebi to sam riješio, kupi se set za reparaciju, u ovlaštenom košta 30km, ne zalijeći se nigdje drugo, neki jadnici traže po 80km na piku. Imaš par slika kod mene u galeriji za to. http://www.peugeotclubbih.com/pe-o-307- ... 77-40.html
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Njega sam pitao.. cisto onako. Na ove plastike sam mislio, sto si i ti mijenjao:

Jbt je li moguce da su to slabo rijesili da znaju da to odlazi, pa ima kupiti spreman 'zamjenski kit'. Mozda bih to i ja trebao promjeniti. Nekad kad je vruce, kad upalim auto kao da malo pocne grijati, onda upalim klimu da izduva to i onda nista poslije toga. Ali nekad, ne uvijek.. ne znam sta bi moglo biti

Jbt je li moguce da su to slabo rijesili da znaju da to odlazi, pa ima kupiti spreman 'zamjenski kit'. Mozda bih to i ja trebao promjeniti. Nekad kad je vruce, kad upalim auto kao da malo pocne grijati, onda upalim klimu da izduva to i onda nista poslije toga. Ali nekad, ne uvijek.. ne znam sta bi moglo biti

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ne mozes ti to promijeniti jer ti to nemas 
A kada je vruce svima pocne grijati , a kada je hladno pocne hladiti

A kada je vruce svima pocne grijati , a kada je hladno pocne hladiti

- Avicii
- Moderator
-
Aha, pa jel ima ovako nesto na ph1? Ama cini mi se da je jos neko pisao to na forumu, da je tako kod ovih automatskih klima.. njesra 

- mara-
- Site Admin
-
Pa naknadno se ustanovilo da su to slabo riješili i vjeruj da je ovaj kit ogroman spas, i to finanijski jer u početku nije postojao kit nego se morala čitava kutija mijenjati.
A ja nisam ništa mijenjao, jedino što se mijenja je ova bijela plastika, ali kod mene nije pukla pa mi to stoji u rezervi, a ostali dijelovi se dodatno nabace na zubčanike i motor.
Kula bolje zna oko ph1, ne znam kakva je tu situacija, ovo bi trebao da imaju ovi sa dvozonoskom klimom.
A ja nisam ništa mijenjao, jedino što se mijenja je ova bijela plastika, ali kod mene nije pukla pa mi to stoji u rezervi, a ostali dijelovi se dodatno nabace na zubčanike i motor.
Kula bolje zna oko ph1, ne znam kakva je tu situacija, ovo bi trebao da imaju ovi sa dvozonoskom klimom.
- daki30
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Zanima me jeli kod 407ice klima uvijek radi jer nema dugme a/c za klimu kao kod nekih auta da je možeš ugasiti i upaliti? Da li to znači i da se sustav prazni brže nego kod drugih auta?Da li se ventilator hladnjaka pali svaki put ako klima radi???
- Avicii
- Moderator
-
Kako nije spas, zamjenis ovo i sve fercera ko podmazanomara- je napisao/la:Pa naknadno se ustanovilo da su to slabo riješili i vjeruj da je ovaj kit ogroman spas, i to finanijski jer u početku nije postojao kit nego se morala čitava kutija mijenjati.

Nema AC ali ima tipka AUTO. Klima radi samo kad tu tipku upalis i namjestis na zeljenu temperaturu. Tako je kod 307, kapiram da nema neke razlike ni na 407.daki30 je napisao/la:Zanima me jeli kod 407ice klima uvijek radi jer nema dugme a/c za klimu kao kod nekih auta da je možeš ugasiti i upaliti? Da li to znači i da se sustav prazni brže nego kod drugih auta?Da li se ventilator hladnjaka pali svaki put ako klima radi???
- daki30
- Aktivan član
-
Ali cini mi se da AUTO dugme sluzi samo da bsi sam kontrolira rad klime na osnovi senzora osvjetljenja I senzora temperature da bi se postiglo sto ugodnije okruzenje,barem tako pise u uputama.Kada rucno namjestim smjer puhanja bez AUTO dugmeta dobijem takodjer hladjene ili grijanje ,pa mi to nije jasno.Postoji jedino opcija a/c off na displayu.
- Avicii
- Moderator
-
Pa sve je tako kao sto si rekao, s tim da ti mozes regulisati temperaturu -/+ kad ti je ukljuceno AUTO. Recimo kad ti je vruce, stisnes AUTO i namjestis zeljenu temperaturu, recimo na 22, on ce ti sam odrzavati tu temperaturu.. prvo ce ventilator jako raditi, kasnije se sam smanji.
- daki30
- Aktivan član
-
Znači onda da klima uvijek radi, osim ako je ne isključiš u postavkama,hoću reći ne možeš je isključiti na dugme kao kod nekih auta,da dobiješ ono klasično puhanje kao što je bilo nekad.Vjerojatno onda klima troši toliko rashladnog plina zavisno od vanjske visine temperature t.j. koliko treba rashlađivati automobil,zimi ne troši zbog niskih temperatura izgleda da je to potpuno automatizirani sustav,ali ovo su sve moja nagađanja ako nisam u pravu neka me netko ispravi.Avicii je napisao/la:Pa sve je tako kao sto si rekao, s tim da ti mozes regulisati temperaturu -/+ kad ti je ukljuceno AUTO. Recimo kad ti je vruce, stisnes AUTO i namjestis zeljenu temperaturu, recimo na 22, on ce ti sam odrzavati tu temperaturu.. prvo ce ventilator jako raditi, kasnije se sam smanji.

- mara-
- Site Admin
-
Nisi u pravu da se troši plin, to je zatvoren sistem i ako ne pušta nigdje, onda plina neće nikada nestati. A ne znam stvarno za isključivanje klime, možda bi trebalo uputstvo pogledati. Kod mene je novi model 307 i imam isto dugme Auto ali takođe imam i dugme A/C pa mogu isključiti klimu, ali ja je nikada ne gasim nego držim na Auto.
- daki30
- Aktivan član
-
Ma možda se ja nisam dobro izrazio nisam mislio plin nego ono rashladno sredstvo čime se puni klima.mara- je napisao/la:Nisi u pravu da se troši plin, to je zatvoren sistem i ako ne pušta nigdje, onda plina neće nikada nestati. A ne znam stvarno za isključivanje klime, možda bi trebalo uputstvo pogledati. Kod mene je novi model 307 i imam isto dugme Auto ali takođe imam i dugme A/C pa mogu isključiti klimu, ali ja je nikada ne gasim nego držim na Auto.