Zamjena zadnjeg nosača motora
- casper
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 sw
- Ima zahvala: 10 puta
- pohvaljen: 3 puta
-
Zamjena zadnjeg nosača motora
Ima li neko DIY kako zamijeniti zadnji nosač motora kod 307-ce,vidim da poluosovina prolazi kroz tijelo nosača 

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 749 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Re: Zamjena zadnjeg nosača motora
Neko je davno ovdje pisao da mu je majstor zamjenio taj nosac izbijanjem ovoga selena iz sredine. Mozda i moze tako kakvim spec alatom, izbijanjem ne moze sigurno jer sve uzasno zapekne, a i slomilo bi se kuciste tako lupanjem. Probao sam na dvije 307ce, nisam uspio, morao sam skidati i poluosovinu i sve.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Emirsson
- Početnik
- Vozim: 407
- Vozim: Peugeot 407 SW
- Motor: 2.0 HDI 136
- Ima zahvala: 4 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
casper je napisao/la:Ima li neko DIY kako zamijeniti zadnji nosač motora kod 307-ce,vidim da poluosovina prolazi kroz tijelo nosača
Mozes probati ovako. Kad izbijes stari blok, novi blok prije vracanja u nosac, ostavi u zamrzivacu preko noci, a nosac zagrij fenom ili brenerom. Bez problema se novi blok leci na mjesto.
Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Na starom 309 je bio isti nosač i moralo je sve komplet dole. Na presi izbijen taj blok, upresan novi, provjeren ležaj na poluosovini i čini mi se da smo odma mijenjali manžetne na homokinetičkom.
- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
Ja sam mijenjao taj nosac to jest samo selen nekih 10 km kost i zamjena nekih 10-15 km i radi se uz pomoc prese kuciste je ja mislim od nekog mekog materijala i moze lako puknut ako budes izbijao a i mora se polu osovina vaditi tako da nije akupa zamjena a i ne rizikujes mnogo