Evo i moj izubijanko

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Evo i moj izubijanko

Post Postao/la anel007 »

dosao august i dosli problemi ponovo na francuzu (ne voli ovaj august nikako haman)

vracam se neki dan kuci iz grada i u po frke auto nece u da prebaci u 4., stanem pored puta normalno salta ko da mu nista nije bilo, krenem ponovo, odvezem djevojku kuci i dok sam se svojoj vracao nece opet, do koji dan odvezem majstoru da vidimo sta mu je i pocnemo lagano skidati set kvacila, unutra jad i cemer, lamele nema haman nikako, opruga jedna ispala skroz, i tako zamjenimo set kvacila (Sachs ubacen, bio prije Valeo valjda iz fabrike s njim izasao), spojimo sve nazad i naspemo ulja u mjenjac (falilo ga pofino) i doceka nas izvor ispod, haman svo ulje izaslo jer je semering na poluosovini los bio...e sad posto su ovi imali bruku posla i taj dan morali zavrsiti 2 auta nisu mogli ponovo rastavljati ovo moje, danas rastavimo ponovo i zamjenimo taj semering, zamjenim usput ulje u mjenjacu i evo ga sad ide ko da je tek iz fabrike

elem komplet ti radovi kostali oko 500 KM, sam set haman 317 + semering + 2l ulja + ruke 2x, tako da sam do sljedeceg mjeseca kokuz dibidus :green:

P.S. stara lamela je izgledala ovako:

slika
slika ¦ slika
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la klol »

Hahahaha haman kokuz dibidus :D Znam kako ti je, i kod mene slično bilo stanje, ali ti si ga baš do maksimuma provoz'o, dobro nije ništa ozbiljnije s mjenjačem bilo.
U svakom slučaju, još da ga ofarbaš bio bi zuca lol
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

suti jarane pitaj boga koliko se on vozao sa mozda 30 dl ulja u mjenjacu, dobro je isao ikako :green: :green: :green:

a sto se tice farbanja, radije cu ga ogulit, to mi je jeftinija solucija :green:
slika ¦ slika
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Au bome si se ti momacki izuo :D

Ajd sad si barem miran , ne znam samo kako ti majstor odmah nije te semeringe pregledao al'eto sts sad ...
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

nisu majstori krivi nego ja rekao da ne carkaju, znali smo da bali ali nismo znali da je toliko los pa et, dobro je pa se semering mogao zamjeniti sa suvozaceve strane gdje je komplet poluosovina mogla izaci odmah iza tocka pa je i cijena zamjene bila 30 KM, da nije moglo tako valjalo bi ponovo vaditi mijenjac van i mijenjati

eh sad je muka navici se na ovakvo kvacilo, ja od kako sam kupio auto navikao da je tvrdo i da odvaja haman tek kad komplet pustim papucicu, sad i ne isjetim da sam ga pritisnuo
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Nije druze da on ne voli 8. mjesec nego ti ne volis da ga servisiras :D .
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ja bih prije rekao da vlasnici prije mene nisu voljeli da ga servisiraju nije bitno u kom mjesecu, ja sam ipak dao oko 4000 KM na njegove servise u ove haman 3 godine kako je kod mene :green:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Ajde sada je auto sretno s tobom :D
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Ajde super da si to odradio.. jeste cifra al jbg, kad tad se mora zamjeniti. Mogu misliti sad osjecaja voziti :slin:
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

pa druze avicii malo je reci da je sad puno bolje :green:
slika ¦ slika
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Dobra cifra al si sad zato miran!
Clapton is God!
Safet
Početnik
Vozim: Peugeot 206
garage

Post Postao/la Safet »

Svaka čast za ovakvo prezentovanje i auta i popravaka i svega, posebno mi se svidjelo ovo što si radio na farovima.

Sve pohvale, pozdrav
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

zahvaljujem

a et nastojim ga odrzati mehanicki urednog, mada kad niko nije ulagao para u njega od kako mu je istekla garancija nije to ni tako lako a ni jeftino :green:
slika ¦ slika
Safet
Početnik
Vozim: Peugeot 206
garage

Post Postao/la Safet »

Ma bolje jedno po jedno radit nego da se nakupi dosta stvari koje treba zamijenit pa onda je još gora frka kad treba dat možda čak i 1000 KM za popravke...
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

naravno da je bolje, tako i radim koliko sam u mogucnosti ali ima ih koji ne rade pa dovedu auta u katastrofalna stanja

elem, haman sam na temi o dininom auticu pisao da sam narucio led h1 sijalice da probam ugurati na mjesto maglenki i napravim neku verziju dnevnih svjetala, nisam planirao nista vaditi i modifikovati kao on nego sam cisto htjeo da vidim mogu li stati ali nema sanse ugurati ih unutra, od dnevnih odustajem za sad jer mi se vise novac na ove budalastine ne daje :green:

i od kako sam mijenjao lamelu iz predjela motora mi se culo kao neku tupo lupkanje pri naglom pustanju kvacila, kad pustam postepeno nista se nije culo, veceras zavirio ispod haube i vidim kuciste filtera zraka se klima pofino, raskupusam skroz sve i ispod me doceka lom, na zadnjem donjem dijelu pukla zakacka koja ga kaci na metal, a posto se sve ostalo naslanja na njega on se ljuljao plaho, uvezem nekako zip vezicama i eno ga sad cvrsto ko beton, sutra cu testirati da vidim je li to lupkalo ili je ipak nesto drugo u pitanju sto zahtjeva intervenciju doktora

i jah usput razgledao malo pa me zanima za sta sluzi ovaj senzor, je li ovo mjenjac gdje je spojen?, koliko vidim oko njega ima kao naslaga vode pa ne znam je li to od nekad ranije posto je zadnjih godinu dana kod mene u autu permant komplet, bez kapi vode pa nije moglo u zadnjih godinu iscuriti nikud, mada nisam primjetio nikad od kako je kod mene da se mijenja nivo razhladne tecnosti u boci?

slika

slika
slika ¦ slika
Zaključano

Natrag na “Serija 3”