Evo dođe vrijeme da otvorim temu ovdje, da predstavim svoju vozilicu. Peugeot 307 SW model (2.0 HDi, 79 kw), ima mogućnost 7 sjedišta, ali valjda neće trebati jer ih nemam trenutno. Trenutno ima DPF, koji je na dijagnostici u dobrom stanju, samo fali aditiva, pa se dvoumim s parama da li sipati ili skidati (a kad već skidam radi mi se i remap jer će svejedno otvarati i mijenjati mapu, garantuje mi majstor 140ks). Ima na satu pređenih oko 184000, 2003. godina. Od opreme ima panoramu, 2 podizača i retrovizore električne, klimu manuelnu, na 16kama čeličnim doš'o sa ljetnim gumama, nabacio sam mu protektuše pred početak sezone, ostalo standardno.
Slikat' ga nisam stigao, pa evo slike oglasa s pika od čovjeka kod kojeg sam kupio auto (inače uvezen iz Holandije, ja sam drugi vlasnik ukupno, prvi ovdje). Ispod slika slijede planovi za tuning, i pokušaću ga uslikati možda već sutra, ako stignem oprati

(Farovi nisu zamagljeni, nego je nekako na slikama ružno ispalo, kristalno su čisti)
Od tuninga planiram sljedeće: kupiti akumulator sutra lol to mi fakat treba

Bez zezanja sad. Prvo ću mu felge 16ke ubaciti u one gume ljetne što imam, planiram ovo:

To mi je prijatelj obećao ostaviti poslije novogodišnje plate, u solidnom su stanju, možda naredne godine opet u crno prefarbati jer imaju par sitnih oštećenja.
Nakon toga remap i ukidanje fap filtera vjerovatno. Poslije imam u planu raditi malo bodywork-a, zadnji branik ću malo da iskružim, želim uraditi s obje strane izlaz za auspuh i malo poraditi na zvuku s nekim loncima. Poslije toga ugradnja kamere za rikverc sa displejom u srednjem retrovizoru, i neko malo jače osvjetljenje za parkiranje noću. Nakon toga imam u planu matirati farove, uraditi Morimoto sočiva, oko njih angel eyes prstenove, prebaciti se na xenone, unutra osvjetljenje na led prebaciti. Poslije bad look na haubu (neću obrve jer mi se ne sviđa onaj prijelaz) i farbam haubu, kačket (koji isto u međuvremenu planiram staviti) i onaj dio krova iza panorame u boju najsličniju panorama krovu, da izgleda prilično ista boja da se prostire čitavom površinom auta. Skinuću u međuvremenu krovne nosače (galeriju) jer mi ne treba, a i mislim da ne daje sportski smisao autu nikako. Nakon toga set opruga ili čitave amortizere (lowering kit) nabaciti. Možda čak uradim nešto s prednjom karambolkom, tj. sa crnom plastikom naprijed, tražio bih onu mrežicu kao što ima pug 206 na GTI braniku, oduvijek mi se to sviđalo pa ću nešto da improvizujem da vidim kako izgleda. Unutra ako budem imao para presvlačim sjedišta kožom, možda grijanje u njih ubacim, satove i volan sive boje naći ili napraviti (slično CC verziji) jer se slaže sa ostatkom interijera, još neke sitnice ofarbati unutra u sivo da se iskombinira lijepo. I ako negdje nađem nekoga ko po narudžbi radi one naljepnice, sa strana lava definitivno lijepim, jer mi se sviđa kod mog auta što ima ofarbane lajsne u istu boju, pa mogu preko toga crnu naljepnicu da radim, i možda stakla blago tonirati da se slaže crna boja.
Od generalnih stvari fakat mi treba akumulator, i ostalo mijenjati redovno što treba, nadam se da neće biti puno. U planu je dogradnja neke zaštite zbog svih modifikacija, kao i lopov šarafi zbog felgica

To su neki planovi, sad koliko će se moći od toga uraditi, zavisi, ali sve što uradim pokušaću snimiti, slikati, i postaviti u istu temu.
Toliko