Moj aviJon 307 sw

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Moj aviJon 307 sw

Post Postao/la klol »

Ha zdravo.
Evo dođe vrijeme da otvorim temu ovdje, da predstavim svoju vozilicu. Peugeot 307 SW model (2.0 HDi, 79 kw), ima mogućnost 7 sjedišta, ali valjda neće trebati jer ih nemam trenutno. Trenutno ima DPF, koji je na dijagnostici u dobrom stanju, samo fali aditiva, pa se dvoumim s parama da li sipati ili skidati (a kad već skidam radi mi se i remap jer će svejedno otvarati i mijenjati mapu, garantuje mi majstor 140ks). Ima na satu pređenih oko 184000, 2003. godina. Od opreme ima panoramu, 2 podizača i retrovizore električne, klimu manuelnu, na 16kama čeličnim doš'o sa ljetnim gumama, nabacio sam mu protektuše pred početak sezone, ostalo standardno.

Slikat' ga nisam stigao, pa evo slike oglasa s pika od čovjeka kod kojeg sam kupio auto (inače uvezen iz Holandije, ja sam drugi vlasnik ukupno, prvi ovdje). Ispod slika slijede planovi za tuning, i pokušaću ga uslikati možda već sutra, ako stignem oprati :D

slika

slika

slika

slika

(Farovi nisu zamagljeni, nego je nekako na slikama ružno ispalo, kristalno su čisti)

Od tuninga planiram sljedeće: kupiti akumulator sutra lol to mi fakat treba :D
Bez zezanja sad. Prvo ću mu felge 16ke ubaciti u one gume ljetne što imam, planiram ovo:
slika
To mi je prijatelj obećao ostaviti poslije novogodišnje plate, u solidnom su stanju, možda naredne godine opet u crno prefarbati jer imaju par sitnih oštećenja.
Nakon toga remap i ukidanje fap filtera vjerovatno. Poslije imam u planu raditi malo bodywork-a, zadnji branik ću malo da iskružim, želim uraditi s obje strane izlaz za auspuh i malo poraditi na zvuku s nekim loncima. Poslije toga ugradnja kamere za rikverc sa displejom u srednjem retrovizoru, i neko malo jače osvjetljenje za parkiranje noću. Nakon toga imam u planu matirati farove, uraditi Morimoto sočiva, oko njih angel eyes prstenove, prebaciti se na xenone, unutra osvjetljenje na led prebaciti. Poslije bad look na haubu (neću obrve jer mi se ne sviđa onaj prijelaz) i farbam haubu, kačket (koji isto u međuvremenu planiram staviti) i onaj dio krova iza panorame u boju najsličniju panorama krovu, da izgleda prilično ista boja da se prostire čitavom površinom auta. Skinuću u međuvremenu krovne nosače (galeriju) jer mi ne treba, a i mislim da ne daje sportski smisao autu nikako. Nakon toga set opruga ili čitave amortizere (lowering kit) nabaciti. Možda čak uradim nešto s prednjom karambolkom, tj. sa crnom plastikom naprijed, tražio bih onu mrežicu kao što ima pug 206 na GTI braniku, oduvijek mi se to sviđalo pa ću nešto da improvizujem da vidim kako izgleda. Unutra ako budem imao para presvlačim sjedišta kožom, možda grijanje u njih ubacim, satove i volan sive boje naći ili napraviti (slično CC verziji) jer se slaže sa ostatkom interijera, još neke sitnice ofarbati unutra u sivo da se iskombinira lijepo. I ako negdje nađem nekoga ko po narudžbi radi one naljepnice, sa strana lava definitivno lijepim, jer mi se sviđa kod mog auta što ima ofarbane lajsne u istu boju, pa mogu preko toga crnu naljepnicu da radim, i možda stakla blago tonirati da se slaže crna boja.
Od generalnih stvari fakat mi treba akumulator, i ostalo mijenjati redovno što treba, nadam se da neće biti puno. U planu je dogradnja neke zaštite zbog svih modifikacija, kao i lopov šarafi zbog felgica :prst:
To su neki planovi, sad koliko će se moći od toga uraditi, zavisi, ali sve što uradim pokušaću snimiti, slikati, i postaviti u istu temu.
Toliko :D
:kidam:
klol
VIP Član
garage

Re: Moj aviJon 307 sw

Post Postao/la klol »

Sve kritike, savjeti, prijedlozi dobrodošli.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Druze, odlicna makinja.. bas fino ocuvan i ova boja bas super stoji na karavanu. Felne kad se nabace bice jos bolji ;)
Ali planova.. :84: :green: Svaka cast, samo laganica ;) Ne znam sta bih ovdje izdvojio. Evo recimo FAP, posto sam ga i na svom skinuo.. skini ga i odradi remap, mani se dosipanja aditiva, regeneracija i paljenja kojekavih lampica. FAP off i cao :)
Generalno, svidjaju mi se svi planovi.. ispasce fina vozilica, jedino ova naljepnica bas i nije po mom ukusu, al ok. I ne bih mu dirao krovne nosace, sanse nema. Al opet kazem, ukusi su razliciti.

Ne znam sad samo da me Kula ne ubije sto sam prije njega komantarisao SW-a :129:
Sloba
VIP Član
garage

Post Postao/la Sloba »

Nisi lud valjda da skidas sine sa krova nono ogromne felne, cip, zatamnjena stakla i gevinde neke rock
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Svidja mi se ova boja , predobro mu stoji. Auto djeluje ocuvano i sretno sa njim.
Planovi su ok ,sem badlook-a i skidanja nosaca na krovu bez njih bi auto izgledao celavo,barem meni . U svakom slucaju redovno nas izvjestavaj o onome sto si uradio :good:
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Auto bas ocuvano,boja mu stoji,sve super. Sto se tice planova mnogobrojnih :D kreni od osnovnih,vecinu planova mozes da odradis sa malo love,tako kreni od njih,svaki detalj ce se primjetiti i ti ces biti zadovoljan :ok: . Jos puno kilometara zelim da predjes sa njim,te nas obavjestavaj sta radis i sve slike su pozeljne :beer:
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

zulleee je napisao/la:Auto bas ocuvano,boja mu stoji,sve super. Sto se tice planova mnogobrojnih :D kreni od osnovnih,vecinu planova mozes da odradis sa malo love,tako kreni od njih,svaki detalj ce se primjetiti i ti ces biti zadovoljan :ok: . Jos puno kilometara zelim da predjes sa njim,te nas obavjestavaj sta radis i sve slike su pozeljne :beer:
Hvala drug tebi i ostalima na lijepim riječima i željama :D
Tako sam nekako i planirao raditi, prvo osnovne stvari sa što manje para, osim skidanja filtera, već nekih 4-5 dana mi izbacuje na bordu da je aditiv na minimalnom nivou, a pričao sam s nekim majstorom koji radi u Blok ovlaštenom servisu, kaže da to ne bi trebalo tako dugo da stoji, ili da dospem tečnosti ili da ukidam skroz, a i ja sam za ovu drugu opciju.
Sry za citat, da ne dupliram postove, evo nekoliko novih slika nakon pranja, i uletio mu je novi akjumuljator 66Ah Topla.

Prije pranja u garaži (stajao je u prašnjavoj garaži 20ak dana, vidi se na haubi):
slika

Friško opran:
slika
slika
slika
slika
slika

Unutra ne smijem da ga slikam jer nije baš čisto, nemam kad ovih dana da sredim sve, pa samo malo mahnem da nema prašine i istresem one ćilime :245: ali kad uradim dubinsko i sve fino pređem biće i unutra sličica.
Uživajte, pozdrav :D
:mah:
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Kada se vec zezas sa fap filterom,skini ga,aditiv ces da dospes pa ces vremenom opet imat problema s tim,ovako skines i nemas brige a kazu i da auto prodise :D
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ako si pri parama, skidaj i ne razmisljas vise o tome.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

odlican SW svaka cast :toranj: i kao sto su rekli, nosace ne diraj :D
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

Phantom je napisao/la:odlican SW svaka cast :toranj: i kao sto su rekli, nosace ne diraj :D
Haha hvala i tebi i svima. A za te nosače, ne znam nekako mi ne dišu sportski, a opet kako neko reče ranije, ćelav ostaje bez njih, vidjeću dok ga spustim prvo pa da eksperimentalno skinem, pa kako mi se bude sviđalo. Ovako mi na originalnoj amortizaciji i sa nosačima izgleda k'o đip kakav (gledam naspram dosta ostalih karavana i po navici jer sam gledao zadnjih 6 godina u P206 kojeg mogu parkirati u gepek od ovog lool ), pa sam mislio time malo ublažiti taj osjećaj ali vidjećemo još.
DPF u svakom slučaju ide ubrzo s auta, možda i do nove godine već, ne isplati mi se sipati aditiv koji košta cca. 150 KM po litru a trebaju mu 3L, i opet kad se zapuši (zbog naše sjajne nafte) ili čistiti ili vaditi što me opet dodatno košta. J**aću te, skidaj gaće :haha:
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Evo jedna slika cisto da vidis kako bi " čelo" mogao izgledati

slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Koja ljepota strasno..
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

kula je napisao/la:Evo jedna slika cisto da vidis kako bi " čelo" mogao izgledati

slika
Nisam mogao da nađem sliku po guglu, riješio si mi sve dileme s tom slikom :ok: thanks
Definitivno nosače skidam, čim skontam kako :zvizd:
Javi mi se kad u Sarajevo kreneš da kafu saletimo :beer:
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Nisi trebao ici na google sliku si mogao naci na nasoj fb stranici :D
Sto se tice poziva na picence javim se svakako :good:

A evo jos jedan prijedlog , meni mnogo ljepsi :yes:
Sa tvojom bojom bi izgledao mnogo, mnogo bolje...

slika

slika

slika
Zaključano

Natrag na “Serija 3”