Moj aviJon 307 sw

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Re: Moj aviJon 307 sw

Post Postao/la kula »

Ma nije tajna slagacu jel bio 700 ili 750 KM set a rukice su bile stoja ravno .
Stavljanjem ovog seta izgubilo se sjeckanje prilikom kretanja , kvacilo je postalo mekse, i prestala je ona zvonjava prilikom kretanja i gasenja sto su bili znaci da mi je plivajuci dobro otisao.
Osim toga nikakvu drugu razliku nisam primjetio.
E sada ovo je bilo poodavno tako da sada ne znam cijenu svega toga .
Mozes kontaktirati Svjetlost i pitati njih koliko kosta origigi set dobiti ces i popusta :D
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

@klol: pominjes taj novi kljuc pa me zanima je li pravis skroz novi ili imas dijelova starog, meni bi trebao komplet novi kljuc sa daljinskim i sve za sto mi u ovlastenom traze 200 KM a za tolike pare cu radije cvokotati oko brave :green:

EDIT: jah vidis zaboravi napisati razlog sto sam pitao ovo gore, ako je novi kljuc i ako se taj momak bavi tim mozes li vidjeti kolika je cijena?
slika ¦ slika
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

anel007 je napisao/la: za tolike pare cu radije cvokotati oko brave :green:
lol lol koji si ti kralj :yes:
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la klol »

anel007 je napisao/la:@klol: pominjes taj novi kljuc pa me zanima je li pravis skroz novi ili imas dijelova starog, meni bi trebao komplet novi kljuc sa daljinskim i sve za sto mi u ovlastenom traze 200 KM a za tolike pare cu radije cvokotati oko brave :green:

EDIT: jah vidis zaboravi napisati razlog sto sam pitao ovo gore, ako je novi kljuc i ako se taj momak bavi tim mozes li vidjeti kolika je cijena?

Ne moraš cvokotati drug, naturi 100% permanta koju kap u bravu da ne ledi samo i ne brigaj. Ja ne pravim čitav od nule ključ, kod mene se pojela ona gumica na oklopu od dugmića, i nema baterije, elektrika ne znam da li radi, kod ima uglavnom i funkcioniše. Da li je neko batalio dugmiće to ću vidjeti sutra vjerovatno. Uglavnom ne znam još koliko će me koštati, valjda neće pretjerano :/
A pitaću ga u svakom slučaju da vidim radi li on od starta ključeve ili samo reparira, a što se tiče novog ključa mislim da nije puno toliko koliko traže, toliko su meni u Hudiny-u tražili isto da mi naprave novi, a reparacija ovoga kod njih je bila 70 KM kao, ali valjda će ovaj manje uzeti lets hope so :bravo:
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ma za cvokotanje sam napisao u smislu da cu radije otkljucavati na bravu ko yuga nego dati 200 KM za kljuc, mada gledam po piku kljuc sa elektronikom + transponder + kodiranje bi me kostalo oko 150 KM i opet dok sve to zavrsim na gorivo cu potrosit tih 50 sto ostane

ajd ako ti ne bude veliki zahmet pitaj ga radi li i ako ne zna li nekog da radi ovo, ne planiram ovo bas odmah kupovati ali ako mi dojadi brava mozda me i pukne kakva luda pa kupim
slika ¦ slika
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

Ništa od ovog majstora kod kojeg sam bio, batalit' treba, ni on ni ćaća mu pojma nemaju na kraju kako se ispostavilo, tako da za ključ nisam ni stig'o pitati, sa mojim nije ništa uspio da uradi idiot :g: samo mi pritisak nabili oba ujutro rano.
Čekam u Hudiny-u kad im gazda dođe iz Italije da mi reparira ključ i da završim s tim.
Kod novog majstora napravio sam pumpicu za vodu brisača, ispostavilo se da je zaledilo malo pa kad sam ja aktivirao zaleđeno, samo izbacio osigurač. Zamijenili osigurač - eureka. :bravo: Zamijenio sam zadnje diskove jer su bili potrošeni dosta, i onaj mi senzor očistio majstor, povezao ga vezicama i rek'o da vozim dok ne spadne tako. Greška se ne pali, pa sam zadovoljan. Objasnio mi je da taj senzor ima dva "uha" plastična, i jedno se kao slomilo, on je to očistio i svezao, i kaže vozi tako dok se ne poremeti opet, pa ćemo onda novi senzor staviti i gotovo.
Isto tako sam se raspitao kod tog novog lika za mijenjanje seta kvačila, oko 750 KM je prebacivanje sa plutajućeg na fiksni, pa me ta igranka čeka u narednom periodu :help:
Da ne krijem tajnu, bio sam u ovlaštenom servisu Dedović na Barama u Sarajevu (i nisu mi dali ništa da slikam ali nema veze), nakon 4-5 majstora koji su mi digli živce puk'o mi je film i tamo sam završio pola stvari za 2 sata. Senzor za kišu su mi rekli da vjerovatno ne radi jer je neko mijenjao šajbu, stavljena neka divlja ili jednostavno nije senzor sa te druge kompatibilan u procesoru auta, novo je 300+ KM tako da ću mahati ja rukama radije nego da pravim senzor :zvizd:
I rekao mi je njihov glavni majstor (koji mi je džabe pretumb'o čitavo auto i pregled'o i provoz'o) da je auto u jako dobrom stanju. :super:
Imam broj od nekog momka u Bugojnu za skidanje DPF-a, kažu uzima 100 KM za softver i za fizičko skidanje, pa ću nazvati u toku sedmice da to dogovorim. Imaću i društvo u Bugojnu jer mi je kolega s posla tamo odrast'o, pa ćemo to zajedno ići vjerovatno riješiti. :D
Toliko za sad, od tuning dijelova nisam ništa ni našao, ni kupio, ni naturio, pa nemam slika, ništa zanimljivo s vanjske strane se nije desilo.
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

samo da ti kazem od ovlastenih u sarajevu jedino je blok, svi ostali su iz nekog razloga izgubili licencu pa et da znas

mada mislim da ovi u barama dijelove iz bloka uzimaju sto ti ga dodje na isto kad su popravke i zamjene u pitanju samo ako trebas nesto preko racunara rjesiti moras ici direktno u blok, meni npr nadogradnju softvera niko nije mogao odraditi do blok jer kako su mi objasnili nadogradnja se vrsi preko direktnog linka sa peugeot-ovim serverima sto jedino ovlasteni serviseri mogu
slika ¦ slika
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Mislim da si u pravu, jedno vrijeme se Blok reklamirao kao jedini ovlašteni u Sarajevu.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 743 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

klol je napisao/la:Ništa od ovog majstora kod kojeg sam bio, batalit' treba, ni on ni ćaća mu pojma nemaju na kraju kako se ispostavilo, tako da za ključ nisam ni stig'o pitati, sa mojim nije ništa uspio da uradi idiot :g: samo mi pritisak nabili oba ujutro rano.
Čekam u Hudiny-u kad im gazda dođe iz Italije da mi reparira ključ i da završim s tim.
Kod novog majstora napravio sam pumpicu za vodu brisača, ispostavilo se da je zaledilo malo pa kad sam ja aktivirao zaleđeno, samo izbacio osigurač. Zamijenili osigurač - eureka. :bravo: Zamijenio sam zadnje diskove jer su bili potrošeni dosta, i onaj mi senzor očistio majstor, povezao ga vezicama i rek'o da vozim dok ne spadne tako. Greška se ne pali, pa sam zadovoljan. Objasnio mi je da taj senzor ima dva "uha" plastična, i jedno se kao slomilo, on je to očistio i svezao, i kaže vozi tako dok se ne poremeti opet, pa ćemo onda novi senzor staviti i gotovo.
Isto tako sam se raspitao kod tog novog lika za mijenjanje seta kvačila, oko 750 KM je prebacivanje sa plutajućeg na fiksni, pa me ta igranka čeka u narednom periodu :help:
Da ne krijem tajnu, bio sam u ovlaštenom servisu Dedović na Barama u Sarajevu (i nisu mi dali ništa da slikam ali nema veze), nakon 4-5 majstora koji su mi digli živce puk'o mi je film i tamo sam završio pola stvari za 2 sata. Senzor za kišu su mi rekli da vjerovatno ne radi jer je neko mijenjao šajbu, stavljena neka divlja ili jednostavno nije senzor sa te druge kompatibilan u procesoru auta, novo je 300+ KM tako da ću mahati ja rukama radije nego da pravim senzor :zvizd:
I rekao mi je njihov glavni majstor (koji mi je džabe pretumb'o čitavo auto i pregled'o i provoz'o) da je auto u jako dobrom stanju. :super:
Imam broj od nekog momka u Bugojnu za skidanje DPF-a, kažu uzima 100 KM za softver i za fizičko skidanje, pa ću nazvati u toku sedmice da to dogovorim. Imaću i društvo u Bugojnu jer mi je kolega s posla tamo odrast'o, pa ćemo to zajedno ići vjerovatno riješiti. :D
Toliko za sad, od tuning dijelova nisam ništa ni našao, ni kupio, ni naturio, pa nemam slika, ništa zanimljivo s vanjske strane se nije desilo.
Ooo super super, radi se, svaka cast :handclap:
Vidim promjenio si diskove, pa ako si jos svjez sa cijenama sarni nam ovdje http://www.peugeotclubbih.com/auto-dije ... -t260.html
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

mara- je napisao/la:Mislim da si u pravu, jedno vrijeme se Blok reklamirao kao jedini ovlašteni u Sarajevu.
ljetos se ta raklama vrtila, bilo je ogromni plakat ondje u barama kod kamenoresca
slika ¦ slika
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

anel007 je napisao/la:samo da ti kazem od ovlastenih u sarajevu jedino je blok, svi ostali su iz nekog razloga izgubili licencu pa et da znas

mada mislim da ovi u barama dijelove iz bloka uzimaju sto ti ga dodje na isto kad su popravke i zamjene u pitanju samo ako trebas nesto preko racunara rjesiti moras ici direktno u blok, meni npr nadogradnju softvera niko nije mogao odraditi do blok jer kako su mi objasnili nadogradnja se vrsi preko direktnog linka sa peugeot-ovim serverima sto jedino ovlasteni serviseri mogu

Ma znam da je Blok jedini ovlašteni, ali oni su me gore uputili jer je gužva kod njih bila, pa su mi rekli gore da njihovi majstori idu u Blok na obuku i da dijelove od njih uzimaju itd. nije mi dužio priču, uglavnom ista stvar gore i dole, samo se gore skroz malo čeka :wii:
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

Eh, jedan update koji nije baš ni mali.
Prvo sam zamijenio oklop ključa, koji je bio uništen potpuno, i ubacio bateriju za daljinski.

slika

slika

I u utorak sam išao u Bugojno da ukinem DPF filter elektronski, čovjek je to uradio maksimalno profesionalno i za relativno kratko vrijeme, oko 1 sat je "operacija" trajala, te je nakon toga uslijedilo i čekićanje majstora (ja nisam imao kad i nisam imao alat iskreno da priđem gornjim vijcima spoja filtera i katalizatora).

slika

slika

Prije toga sam zadnje diskove zamijenio kako sam i pisao u "ovlaštenom" servisu AS Dedović doo, i očistili su mi zadnji desni senzor za ABS/ESP/ASR, povezali ga vezicom i rekli da dođem opet kad se pojavi greška da ugrade novi. Evo jedna slika na brzinu okinuta...

slika

Toliko za sad. U planu daljem od redovnih ulaganja su prednji diskovi, pakne, veliki servis i set kvačila sa fiksnim zamajcem.
Od vanrednih ulaganja (tuninga, stajlinga itd.) na red idu štopke phase 2, kupovina sočiva/projektora/whatever vjerovatno od 307 facelifta ili 407, sviđaju mi se noseći dijelovi sa njih (ugradnja kasnije), ajkula antena, skidanje krovnih nosača, nabavka i eventualno postavljanje spojlera na gepeku, i ako se bude imalo para za neke lijepe nastavke na auspuhu.
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Prijatelju moj sve je odlicno uradjeno i prezentovano nama,clanovima,ali bih volio da nam napises koliko te izaslo sve ovo,narocito uklanjanje filtera. A planovi odlicni,sto se tice antene mislim da je to najlaksi dio posla :)
klol
VIP Član
garage

Post Postao/la klol »

Izvini zaboravih cijene da navedem hahah :D
Oklop 30 KM, baterija 5 KM, Autoservis EH.
AS Dedović diskovi zadnji 80 KM i 40 KM ruke sa čišćenjem senzora.
Elektronika skidanje DPF-a 100 KM kod nekog Ćazima u Bugojnu do kojeg sam doš'o slučajno, lik gore ima finu radnju bavi se svakakvom elektronikom, ne samo oko auta. Jak pravo. Problema nemam nikakvih, bijelog dima nema, greške ne pokazuje. Dobije se kopija stare mape prije mijenjanja na CD.
Fizičko skidanje DPF-a 50 KM AS Karčić Briješće.
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Update je za svaku pohvalu :good:
Reci nam malo vise o tome kako se auto ponasa prije i poslije Fap-a.
Sto se oklopa kljuca tice malo si to previse platio, mogao si za upola manje novca kupiti oklop - skakavac ( kao sto je na 508) na ebay-u, ali bitno je da si ti zadovoljan :super:
Zaključano

Natrag na “Serija 3”