Ništa od ovog majstora kod kojeg sam bio, batalit' treba, ni on ni ćaća mu pojma nemaju na kraju kako se ispostavilo, tako da za ključ nisam ni stig'o pitati, sa mojim nije ništa uspio da uradi idiot

samo mi pritisak nabili oba ujutro rano.
Čekam u Hudiny-u kad im gazda dođe iz Italije da mi reparira ključ i da završim s tim.
Kod novog majstora napravio sam pumpicu za vodu brisača, ispostavilo se da je zaledilo malo pa kad sam ja aktivirao zaleđeno, samo izbacio osigurač. Zamijenili osigurač - eureka.

Zamijenio sam zadnje diskove jer su bili potrošeni dosta, i onaj mi senzor očistio majstor, povezao ga vezicama i rek'o da vozim dok ne spadne tako. Greška se ne pali, pa sam zadovoljan. Objasnio mi je da taj senzor ima dva "uha" plastična, i jedno se kao slomilo, on je to očistio i svezao, i kaže vozi tako dok se ne poremeti opet, pa ćemo onda novi senzor staviti i gotovo.
Isto tako sam se raspitao kod tog novog lika za mijenjanje seta kvačila, oko 750 KM je prebacivanje sa plutajućeg na fiksni, pa me ta igranka čeka u narednom periodu
Da ne krijem tajnu, bio sam u ovlaštenom servisu Dedović na Barama u Sarajevu (i nisu mi dali ništa da slikam ali nema veze), nakon 4-5 majstora koji su mi digli živce puk'o mi je film i tamo sam završio pola stvari za 2 sata. Senzor za kišu su mi rekli da vjerovatno ne radi jer je neko mijenjao šajbu, stavljena neka divlja ili jednostavno nije senzor sa te druge kompatibilan u procesoru auta, novo je 300+ KM tako da ću mahati ja rukama radije nego da pravim senzor
I rekao mi je njihov glavni majstor (koji mi je džabe pretumb'o čitavo auto i pregled'o i provoz'o) da je auto u jako dobrom stanju.
Imam broj od nekog momka u Bugojnu za skidanje DPF-a, kažu uzima 100 KM za softver i za fizičko skidanje, pa ću nazvati u toku sedmice da to dogovorim. Imaću i društvo u Bugojnu jer mi je kolega s posla tamo odrast'o, pa ćemo to zajedno ići vjerovatno riješiti.
Toliko za sad, od tuning dijelova nisam ništa ni našao, ni kupio, ni naturio, pa nemam slika, ništa zanimljivo s vanjske strane se nije desilo.