Pizon 207 SW 1,6HDI 66Kw

205,206,207,208,2008
Odgovori
Avduka
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Pizon 207 SW 1,6HDI 66Kw

Post Postao/la Avduka »

aj ovako ukratko...na brzaka...u naslovu pize glavno....jos sta je bitn...ima fap filter 2009g ima panoramu,dvozonsku klimu,onaj mp3 radio...nazalost nema USB port.... :ljut:
oprema je ...cini mi se BS....jest...99% sam siguran...ono bijela instrument tabla..ima tempomat,limitator...one komande na volanu za radio...tacnije ispod volana...i moram reci da je to mnoooogo bolje od komandi na volanu...jer zapadne me u firmi citroen jumper s komandama na volanu....pa kad si u krivini ...aj skontaj gddje je ono za pojacavanje...u p.m....:)
pizon je kupljen prosle godine u austriji...placen 3,500eur...sa svim troskovima izaso me 8700km registrovan....jest da je na povlasticu od punca a i kupljen je od rodjaka u austriji....:)....dosao sa celicnim felgama i zimskim gumama...
slika
pa je proljetos rodjak nasao i ljetni setup za pizona...:)....rezultat je fenomenastican...:)...
slika
malo sam ubacivao led sijalice u stopke.
slika
....unutrasnjost...naprijed u pozicije...ali sam ugradio i led trakice ispod nogu i iznad pepeljare....kao i u pepeljaru(ne kontam dosla pepeljara a nema svijetla u njoj al haj..
slika
e na ovoj slici morate primjetiti da displej klime neobicno jako sija...to je jer sam mijenjao sijalice na njemu...i stavio kad vec skidam led...:).....posto su one pregorile poslije neka 3 mjeseca.... :shit:
vidim i vama stalno pregaraju ove led sijalice u pozicijama i nazad za tablice.....imal ko rijesenje????
jos...ja i pizon navijamo za:JUVENTUS...FORZA!!!
slika

a volimo i zimu...
slika
E ovdje se vidi kako bi mu legle obrve...brrrrr
sad malo o svemu:

od kako sam gakupio kvacilo mi je dosta tvrdo...falila mi je ona opruga ispod pedale kvacila...nabavio sam je i postavio...ali nije to to...jest malo mekse kvacilo ali nije to to...lamelu sam malo testirao...u brdu...trecom krenem...ne zasmrdi nista...ide jbg...znal ko sta bi moglo biti???

jos pitanje...da li se moze na njega ugraditi USB port???' za muziku...joj ima onaj premium model sa usb-om i kolor displejom...majko moja ..... bonce

kontao sam nabaciti one obrve na farove.....joj kako bi mi legle...malo mi je problem sto sam ih i nasao...zlatne boje ali lik ne zeli da mi proda samo obrve nego u kompletu...jedan far i dvije obrve... :angry: ...nije neka cijena tacnije dzaba je...50km...ali taj far mi ne odgovara jer je za ksenone.... bljak ...tako da ako kome treba takav far...lijevi...nek se javi...dobit ce ga za 25km...hahahah...i jos ih trebao ispolirati farove iznutra...ali izgleda da bih skinuo far trebam skinuti karambolku prvo?...jel ko radio nesto slicno...imal iskustava?????

o naljepnicama.....pa imam dva ona lavica dvije naljepnice peugeotSPORT....ali nemam ideje gdje ih zaljepiti a da ne bude previse upadljivo....lavici su duzine oko 30-35cm...isto takoi slova...evo ove:
slika
...eto uradio sam skoro drugi mali servis...ulje total...5-30w...ineo ecs...vako nesto....filteri...svi...jos sam u ovoj godini zamijenio zadnje disk plocice i oklop od kljuca....onaj skakavac se ogulio pa je kinez polao dijelove za repair....:)....odlicno.... :bravo:

eh...imam u planu...posto imam dvije led trake po oko 40cm...da ih ugradim ispod vrata...pa da se te ledice pale samo kada se vrata otvore....?...zna lineko...odakle da dovedem struju za to?nisam nikada na njemu skidao tapacirung sa vrata...pa neznam sta na sta mogu naletiti...???
e dosta.....za veceras...:)
Avduka
Aktivan član
garage

Re: Pizon 207 SW 1,6HDI 66Kw

Post Postao/la Avduka »

i da posto sam sinoc vidio da je neko uzeo ovaj:
SO 9141 ELM327 OBD2 Bluetooth Adapter Auto Diagnostic Code Scanner Check Engine
...kul stvarcica...odma sam narucio...i ja...:)
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Nisam zelio da hvalim auto tamo u temi za predstavljanje clanova dok ga ne ovdje ne ubacis,super auto,odlicna boja,ocuvano sve oke,puno srece zelim s njim :yes: . Sto se tice tih led traka sto zelis ispod vrata,imas vec dovedenu struju ispod vrata,otvori vrata navecer i gledaj u pod pa ces da vidis :D,te sijalice sto pregaraju sve zavisi od kvalitete :yes:
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Odličan Pug, mislim da će mu stickeri dobro leći. Ljetni set je odličan. :bravos:
Clapton is God!
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

jesam li ja jedini kojem se plaho svidja izgled krovnih nosaca, ja ih ne bih skidao nikad :good:

fkt fin autic, samo da te pitam kad si mijenjao osvjetljenje klime je li bio izmedju sijalica i ekrana papir onaj za rasprsivanje svjetla, znam da sam ja to pokusao na bordu ali taj papir u narandjastoj boji pa nikako da skontam ima li se gdje kupiti ovdje kod mene to u drugim bojama, jedino sto sam nasao je na jednoj stranici na netu, list A4 formata nesto drama jeftino, haman oko 0.5 KM ali zato postarina 20 :green: :green:
slika ¦ slika
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

Pa to da vec ima...ovo osvjetljenje nisam znao...gledao sam oko vrata ali nisam nasao ni onaj prekidac za unutrasnje svijetlo...???
A sijalice..led...sam uzimao i dobro skuplje ali opet pregore...nazad za tablice i prednje pozicije...

A krovni nosaci mu daju lijepu liniju....

A nije bilo folije nikakve....samo su ove led sijalice dobro jace od orginalnih pa onako malo svijetlije svijetle...pogotovo sto je jedna led dioda okrenuta direktno prema displeju...
Adnan1988
Napredan član
 pohvaljen: 2 puta
garage

Post Postao/la Adnan1988 »

Pug mi se svidja ali ne znan jesi razmisljao o folijama dobro bi mu legle na ovu boju,i mozda blago stope zatamnit ne bi mozda bilo lose,sve u svemu sve dobro,sretno dalje sa radovima..
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Fina 207 pravo i rekao bih dobro ocuvana, svidja mi se :super: Moram priznati da prvi put vidim na ovakvom karavanu kombinaciju panorame i krovnih nosaca, bas zanimljiv detalj. Sunce ti kolike stopke, tek se dobro vidi kad su skinute :84:

Sto se ostalog tice..
Imas li kakvih zvukova kad stisnes/pustis kvacilo? Tvrdo kvacilo moze biti ako je korpa kvacila pri kraju ili ti je mozda cilindar kvacila oslabio, pa najbolje nek ti to neki majstor malo pogleda.
Msm da bi trebao izvuci CD plejer pa vidjeti da li pozadi ima prazno mjesto za changer ili USB port, pa da nesto preko toga pokusas iskombinovati, al evo mozda neko zna detaljnije da ti objasni sta i kako.

U svakom slucaju fin autic, fino mu stoji ova boja, felge.. i sto adnan rece, zatamljivanje bi mu samo tako leglo. :good:
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Fin i uistinu rijedak SW na nasim cestama :good:
Ocuvan je samo tako a i vidi se da i ti pazis da ostane takav kakav je :super:

Tvrdo kvacilo - vjerovatno korpa i potisni lezaj, cilindar ne vjerujem da je otisao i on ne utice na tvrdocu kvacila samo slabije odvaja.

Prekidac za unutarnje svjetlo si uzalud trazio oko vrata nalazi ti se u bravi vrata :D

Sretno sa njim i da te sluzi
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 91 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Odlican sw :cool: E ovo se zove predstavljanje vozila :D
Motion & Emotion
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

A stope kad sam skido...ludnica...haj vidi se da je far velik al i stope kad se tek skinu...
Nema nikakvog zvuka na kvacilu...jedino kada mu zadam lijepog gasa...i sa odvojenim kvacilom....npr drugom...pusti neki cudan zvuk...grub...iako on ide...nista se ne desi...a volim ja njega tako malo pocerat....:)

Ma taj usb...gledao sam onaj yatour...al brate...poskup je...cini mi se 70$...:(

Da folije vi trebao uradit...samo da pogodim nijansu kao na zadnjoh sajbi...jer je na njoj fabricki....

E dal neko zna dal bi mogao uzeti direktno struju sa prekidaca za ove ledice ispod vrata?
Sloba
VIP Član
garage

Post Postao/la Sloba »

Struju uzimas sa one sijalice na nebu u kabini :D
Avduka
Aktivan član
garage

Post Postao/la Avduka »

A znam da sa nje treba al dal ta zica ima negdje blize vratima...
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 749 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Avduka je napisao/la:A stope kad sam skido...ludnica...haj vidi se da je far velik al i stope kad se tek skinu...
Nema nikakvog zvuka na kvacilu...jedino kada mu zadam lijepog gasa...i sa odvojenim kvacilom....npr drugom...pusti neki cudan zvuk...grub...iako on ide...nista se ne desi...a volim ja njega tako malo pocerat....:)

Ma taj usb...gledao sam onaj yatour...al brate...poskup je...cini mi se 70$...:(

Da folije vi trebao uradit...samo da pogodim nijansu kao na zadnjoh sajbi...jer je na njoj fabricki....

E dal neko zna dal bi mogao uzeti direktno struju sa prekidaca za ove ledice ispod vrata?
Ne znam, mozda bi trebao provjeriti ulje u mjenjacu ako vec nisi.. eventualno ga promjeniti.
Yatour dobra stvar, al poskup fino.
SarTarA
Aktivan član
Vozim: 605 R
Motor: 82561456726
Kontakt:
garage

Post Postao/la SarTarA »

Pravo fin pugić :D

A što se tiče muzike. orginal USB modul u pugu Blok-u Sarajevo je 300KM.
Ali možeš jednostavno Aux staviti na RD4 207. I ja sam kolegi. Samo kupiš na EBay ili radnji elektronike Aux dzek
slika
Možeš i onaj plavi koristiti samo treba pinove u dzeku namjestiti da odgovaraju na 207 ;)
Spojis nazad i prijavis na kasetofon u servisu ili ako neko ima PP2000 ;)
Odgovori

Natrag na “Serija 2”