Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Išao sam ubaciti led žaruljice u unutrašnjosti auta. Skinuo ove stare žute koje su radile i ubacio nove led i ne rade. Kontam možda je kvar na njima i idem vratit ponovno stare žaruljice kad ni one više ne rade. Osigurač ili?
Tako se isto meni desilo kad sam ubacivao u passata od starog, reko šta sad napravi, haha
I da, kod mene je bio osigurač tako da prvo to provjeri, najjednostavnije
Mislim da kad skineš poklopac od osigurača na poklopcu imaš par rezervnih osigurača, uzmeš knjigu od vozila i pogledaš koji je osigurač za unutarnju rasvjetu, a možda piše i na tom istom poklopcu od osigurača
Nije bilo rezervnih osigurača... al čačkao sam i uspio nekako osposobiti jednu od tri prednje zarulje. Moram rastavit onaj mehanizam u krovu da pogledam da nije negdje kratki spoj... osigurač ispravan
Ja sam kod sebe postavljao led trake ispod sjedala i sve je radilo super, ali kad sam stavljao ispod volana zbog nedostatka prostora došlo je do kratkog spoja između + i - . Da napomenem da to nije bio kratak spoj gdje je varničenje bilo veliko, vec samo jedna licna se spojila sa drugim polom. Svi osigurači su mi ispravni, ali svjetlo unutrašnje ne radi. Znate li šta bi moglo biti,
Hvala unaprijed,
pozz
Nije ni jedan iskocio, sve sam vadio i provjeravao, dobio sam info da unutrasnja rasvjeta ide preko bsi-a, ali mi nije jasno da nema neka zastita prije. Da li bi se to mozda moglo softverski rijesiti ili cu morati nabavljati drugi bsi i prepakovati sa ovim mojim?