dakle jeste li do sad imali problema kakvih sa autom i kako ste to rijesili, sto se mene tice mozete pisati o svemu cim vas je vas francuz obradovao u proslosti, posto sam otvorio temu evo i pocecu onako natenane od pocetka
meni su bukvalno poceli problemi isti dan kad sam auto kupio, znaci odem u visoko da pazarimo auto i svidio se meni francuz drama, nije mi bilo bitno ni sto se na mjestima guli lak, ni sto je vozacevo sjediste vlasnici sluzilo za sado mazo aktivnosti (pretpostavljam), preko svega predjem jer je auto (bar tad) mehanicki bilo odlicno za pare koje su trazene za njega (poslije sam skontao da jeftina a skupa auta ne valjaju

poslije toga me spopadne antipolution greska, te odi jednom majstoru, te drugom (ni dobrog majstora za francuze nisam znao pa sam obisao za kojeg god sam cuo da zna francuski) i bilo je tu svakakvih prica, te to je zbog goriva, te zbog onog, zbog ovog i svaki gresku izbrise, uzme 20 kermi i kaze vozi da bi se ista ponavljala iz mjeseca u mjesec, nadavao se para za to brisanje mogao sam pola auta prefarbati, da bi mi na kraju puko film, odem i kupim gornju lambda sondu (jer je ona bacala gresku uvijek), provedem pola dana odvrcuci ebeno govno jer je zapeklo ko da se nikad mijenjati ne treba i zamjenim
nakon zamjene gornje do nekoliko mjeseci poce se javljati seka joj donja, sreca imao nekih para pa i to zamjenim (sreca u nesteci je da je ovu bar bilo lakse odvrnuti

zadnji problem se desio ljetos (i sumnjam da je on uzrok i problema sa sondama koje mozda i nisam morao mijenjati, mos misliti idile

...tako odem u ovlasteni servis vec spreman za giljotionu jer sam se o ovlastenim servisima naslusao svakakvih prica i tu me doceka skroz fin ciko koji radi na prijemu auta za servis, i tako pricamo o mom problemu kaze covjek lijepo ajd krenut cemo ovako, mozda si ubacio tu klapnu sa auta koje je imalo noviji softver pa se iz nekog razloga ne podudaraju podatci i pravi probleme, ako hoces prvo s tim da pocnemo, sacekam ja tako dok momci nisu update odradili ali ni to nije pomoglo, kaze ponovo ciko nama prijavljuje problem na toj klapni i dalje, ako hoces da nju narucimo pa vidimo hoce li pomoci, a ja naviknut kako ostali majstori rade provo pitam sta ako ne proradi valja mi i to platiti pa traziti dalje, tek poslije pitam koliko kosta

eh auto tako stajalo 10-tak dana kod njih dok ne stigne dio i kad su napavili zovu, ja vec spreman dati vise od 600 KM racunajuci njihove sate, cjenu dijela i bezobrazluk (za koji su mi opet drugi pricali) da bi mi ciko ispostavio racun ~560 KM, reko sta je ovo kaze sto ne svidja ti se, ma jok reko ali sam se pripremio na vecu cijenu, ma kaze izasli smo ti malo u susret, nije ovo ipak jeftin dio pa smo ti odobrili 15% popusta ne dijelove iako si oko 7 dana zakasnio na tu akciju, fino se zahvalim i odem kuci da bi mi nakon nekoliko dana zvonio telefon, javim se kad zovu iz servisa da vide kako se auto ponasa i imam li i dalje problema
od tad, hvala Bogu, auto radi ko nov, tad sam rekao za bilo kakav problem idem direktno njima, jesu skuplji ali brate sigurniji si, ovo mijenjanje ulja i budalastine svi mogu, ali ipak kad se pojavi problem treba vozit skolovanom insanu
p.s. kome se ne cita roman, suma sumarum je da je problema bilo i da su sredjeni