PUG 307 2.0 HDI :)

301,305,306,307,308,3008,309
Odgovori
ANELTUZLA
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

PUG 307 2.0 HDI :)

Post Postao/la ANELTUZLA »

Veliki pozdrav dragi PUG fanatici :) Drage kolege da tako kažem..
Ovdje predstavljam svog Žopea 307 2.0 hdi 110ks
Tek sam ga uvezao iz Njemacke pa nemam puno slika i sve je STOCK fabricki na njemu osim stopki...koje su takve dosle uz njega...
Tuning projekat tek slijedi pa ću ovdje na ovoj temi redovno postavljati slike...kad god šta uradim na caru svom tu ću postaviti...
radujem se unaprijed bubućim kritikama, pohvalama i sugestijama svojih kolega :)
Clean Look je kategorija kojoj težim kad jednog dana ponosno kažem da sam završio projekat...
ovo je za početak tek tako par slika da se vidi o čemu se radi...

slika

slika

slika

slika

slika
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Re: PUG 307 2.0 HDI :)

Post Postao/la kula »

Lijepo izgleda.
Sto bih ja za pocetak napravio :
Ofarbao ove crne lajsne u boju auta
Skinuo oznake nazad sem lava , naravno
Popravio zadnji brisac da stoji kako treba
Nabavio antenu od 607 , posto ti vec fali :D

U svakom slucaju lijep auto i sretno s njim u projektu.
I naravno sve sto uradis podjeli sa nama :good:
ANELTUZLA
Aktivan član
garage

too brate moj dobri odma sa prijedlozima tako ja to volim :D hehe samo šibaj sve ću ja dobre savjete prihvatit nisam jedan od onih što ne da sebi reć "A"...

hvala ti na prijedlozima bit ce svakako lud pug kad se zavrsi imam vec zacrtan plan sta i kako cu a tebi hvala na idejama u svakom slucaju cu te poslusati ;)

thanks
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Pravo ocuvano auto,sto Kula kaze tih par stvari odradi nisu krupne a primjetit ce se koliko hoces. Da te sluzi i da sretan budes s njim :good:
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

ANELTUZLA je napisao/la:too brate moj dobri odma sa prijedlozima tako ja to volim :D hehe samo šibaj sve ću ja dobre savjete prihvatit nisam jedan od onih što ne da sebi reć "A"...

hvala ti na prijedlozima bit ce svakako lud pug kad se zavrsi imam vec zacrtan plan sta i kako cu a tebi hvala na idejama u svakom slucaju cu te poslusati ;)

thanks
Nema na cemu zato smo tu.
Jos sam zaboravio ove stopke nazad ako uspijes naci negdje originalne od redizajna mnogo cemu ljepse stajati...
Samo polako biti ce to sve ok , bitno je da ti budes zadovoljan.
Ako sta treba pomoci samo pitaj zato ovaj forum i postoji.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Fin Pug, reklo bi se po slikama da je fino ocuvan. Kad uhvatis vremena ubaci jos malo slika, da detaljnije pogledamo.
Eto Kula ti je dao par prijedloga za pocetak. To su sve sitnice, a dobro ce mu pravo leci. Ja bih isto sa stopkama nesto radio, pa ili malo zatamniti (folija ili transparent sprej) ili staviti od Ph2.. nisam nesto ljubitelj ovih sljastecih.. al opet svako ima svoje ;) Pisi nam malo o planovima..
ANELTUZLA
Aktivan član
garage

Hvala vam ljudi na svemu, prije svega na podrsci i lijepim komentarima, pa onda na konstruktivnim prijedlozima i prije svega zainteresovanosti!!!

ja sam inace cijeli svoj zivot tuning fanatik do sad sam imao mnogo projekata.. passat 5, bmw e46, golf 4... ovo je moj prvi PUG :D jednostavno nisam nikad primijećivao ova auta dok nisam sjeo i vozio iz tuzle do konjica od prijatelja 307-icu ... jos kad je on svoju nabrijao jednostavno sams e zaljubio u to auto..
i eto nabavim i ja sebi ispalo me povoljno a dobro, rodjak je odvukao na servis pregledao auto i rekko mi da je ovo auto za mene i da je sve ok s njim..
Sto se tice opcenito ovog foruma jako mi je drago sto postoji jer puno ce nam svima pomoci i vidim da su svi ozbiljni i pozrtvovano se radi na odrzavanju svega ovog zivim i nadam se da ce jednog dana ovaj forum kao i sama zajednica nas PUGAŠA :D opstati i da će broj prijavljenih na forumu prevazići očekivano..

kad je u pitanju projekat ovog mog 307 tačno imam u glavi šta i kako ću... želim clean look pa da se možda i takmičim s njim jer ne bi mi to bilo prvi put...
iako imam tačno zacrtan spisak šta sve ču uraditi jako mi je drago što mi dajete savjete i prijedloge jer vrlo rado prihvatim ono što je zaista dobro, jer 2-3-4 glave su pametnije od jedne... imam podug spisak šta ću sve uraditi pa jedno po jedno nigdje mi se ne žuri... al evo da prepišem tačno šta sam sve planirao čisto eto da vidim šta imate reći, kakve ispravke bi predložili, šta bi dodatno ubacili šta izbacili i tako to...

EKSTERIJER 307:

OFARBATI LAJSNE U BOJU AUTA
OFARBATI KROV U CRNO I SKINUTI ANTENU
ZATAMNITI KOMPLET AUTO I PREDNJU SOFER SAJBU SA 15% LLUMAR FOLIJOM
SKINUTI SVE ZNAKOVE I SLOVA NAPRIJED I NAZAD STAVITI NAPRIJED MASKU BEZ ZNAKA (pošto sam naveo gore da imam želju da bude clean)
STAVITI 18KE ALU FELGE OXIGYN SA 2CM DISTANCERIMA
CRVENE KOČIONE ČELJUSTI
OSJEĆI OPRUGE
ANGEL EYES FAROVI I OBRVE
SPOJLER NA GEPEKU
ŠTOPKE (to ću zadnje vidjet šta ću s njih vjerovatno će to biti kao gore predloženo od redizajna crvene ili one replika bmw e60)
UKINUTI BRAVE i RUČKE (da se vrata otvaraju na dugme)
PREDNJE I ZADNJE BRANIKE ĆU OSTAVIT STOCK FABRIČKE

INTERIJER 307:

PRESVUĆ CRNOM EKO KOŽOM SJEDIŠTA I TAPACIRUNG NA VRATIMA
LED SIJALICE UNUTRA I LED SIJALICE NA TABLICAMA
MUZIKU NEKU SOLIDNU NIŠTA PRETJERANO

MOTOR I PERFORMANSE:

REMAP 30KS ( 110KS + 30KS = 140KS)
KN FILTER ZRAKA GLJIVA
IZVADITI FAP FILTER

Sve ovo znači polako jedno po jedno bez žurbe s ćejfom što mi kažemo, ima dosta toga da se uradi a da ne pričam o troškovima...svi mi nekako se borimo
kako znamo i umijemo nikom ne pada s neba pa tako ni meni, a i mnogo je slađe kad se radi jedno po jedno kad skupljaš žrtvuješ se odvajaš što se kaže od usta da kupiš nešto novo u Pugaća... znate i sami...
Ne znam puno o ostalim modelima Peugeot ali za 307 znam da je bolja od golfa 4 pa i golfa 5, opremljeniji udobniji i manje trosi, barem dizel, kod nas su ova auta nazalost ispod svih cijena nezasluženo samo zato što su francuzi... i ja sam se grozio na francuze dok nisam sjeo i provozao...dok se nisam zaljubio...
Zaista sam se u ove 307 zaljubio, ja pored ove 307 imam još i BMW e39 525 crn zatamnjen dobar ali vjerujte ljudi odkako je ovaj lav stigao u dvorište bmw se ne pali uopšte... čak sam ga i stavio na pik da ga prodam... daleko od toga da nije dobar, ali peugeot je peugeot... imam ja jos jednog zaljubljenika u pugove moj komsija i prijatelj od kojeg sam i uzeo 307 da vozim on je prijavljen na bhtuning forumu ali cu mu rec da se i ovdje registruje jer ovdje je puno bolja atmosfera a vi koji ste i tamo registrovani on se zove IGI i vozi crnog 307 onog sa bijelim 18kama sav zatamnjen stopke crne obrve itd... pa je vas cijenjeni skup pravih PUG zaljubljenika dobio jos 2 nova clana :) Za sebe mogu reć da od danas od kako sam registrovan na ovaj forum stojim na usluzi članovima i na pomoći i adminima i svima... šta god treba uvijek kad je vezano za Tuzlu obratite mi se...tu sam... kad budete organizovali meetinge i to, projekte, majice, stickere sve...tu sam... ugl et... ja se malo raspisa al nije to dzaba, to znaci da mi je gotiva ovdje na ovom forumu ;) u zdravlje ljudi!!

Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Svakla cast na svemu.. odlican post i super planovi :handclap:
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

E svaka cast za post :handclap:
Hvala na pohvalama :good:
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
garage

Post Postao/la klol »

Lijep pug, i fini planovi, sretno u ostvarivanju i da te auto dobro služi.
Možeš li mi se javiti na FB, imam i ja slične planove pa da dijelimo iskustva. Nađi me na linku: fb.com/sadnlo.didnlo
Pozdrav
Grga
Aktivan član
 pohvaljen: 2 puta
garage

Post Postao/la Grga »

U, ove stopaljke bi bilo lepo videti kako svetle u mraku. Sto se tice planova, sve podrzavam sem secenja opruga! Ne znam da ili si imao priliku da se vozis u nekom autu kome su secene opruge...UZAS!

To ti je moj savet. Inace, srecno sa sredjivanjem i redovno nas izvestavaj :)
ANELTUZLA
Aktivan član
garage

hvala vam ljudi na svemu a slobodno znaci sve kritike i sugestije iznesite tu smo da se dogovaramo hehehe :)
da odgovorim ovom kolegi za facebook mene druze inace nema na facebooku al napravit cu profil danas maksuz za clanove foruma pa cu javno objavit pa da
se imamo i na facebooku mada mislim da je bolje da sve ostane u krugu foruma jer onda ce se mozda vise koristiti facebook od foruma...moj prijedlog...
hvala ti brate na savjetu za opruge iskreno da ti kazem nisam se vozio u autu sa sjecenim oprugama samo na gewinde... u cemu je problem ?
mislim hocu reci kako se ponasa auto kad mu odsijeces opruge??? da znam... jer imao sam to u planu da ga malo spustim treba... sto jest jest inace su previse odignuti ali nema nigdje gewinduša za njeg tražio sam ko ozeblo sunce :D hvala ti puno na savjetu !!!
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

odlicno ocuvan pug :toranj: Bogami fine planove imas i srecno u daljim radovima :D
Motion & Emotion
ANELTUZLA
Aktivan član
garage

hvala prijatelju moj na lijepim rijecima :) sve najbolje ti zelim!!!

evo i moj facebook profil maksuz za moje drage forumase pa ko ima volje i zelje neka doda, mada cu maksimalno se truditi da vrijeme koje trosim na internetu trosim na forumu a ne na facebooku ali eto neka ima i profil, posto me je gore prije u postu jednom jedan kolega pitao za facebook profil pa eto..

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006952907618
ANELTUZLA
Aktivan član
garage

Pugać danas sa odličnim položio tehnički pregled :)

slika

:super:
Odgovori

Natrag na “Serija 3”